Az MZ Klub 2004-ben alapult meg néhány lelkes MZ tulajdonos jóvoltából, akik különböző fórumokon keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Létrehozták az MZKlub.hu-t, ahol végre saját fórumra és otthonra leltek. Minden szépen alakult, elindultak az első túrák és létrejött az MZ verseny szakosztály oldala is a honlap szárnyai alatt – egyre többen lettünk.

2004-ben csak pár fős kisebb találkozókra került sor. 2005-ben a második hivatalos túrán (Sástó túra I.) már kb. 30 MZ jelent meg együtt, az MZ Klub zászlaja alatt, melyen már én is részt vettem, ekkor alakult ki tulajdonképpen a mostani törzsgárda. Egész évben nagyon jól sikerült és népes túrák voltak, kiváló hangulattal és remek társaság alakult ki az összecsapódott MZ-sekből.

2006-ban jött egy mélypont, a szervezés sajnos szinte teljesen megszűnt és az évzáró Balaton-túrán már csak 3-an vettünk részt (Gyurm@, Devil és jómagam). A honlap nem frissült, az MZ Versenyszakosztály elhagyta az MZ Klubot és elköltözött egy másik oldalra, egyedül maradtunk. A versenyzők a mai napig ezen az oldalon találhatóak meg: www.mzracing.hu, vezetőjük Bambi.

2007 elején páran az alapító tagok közül kezünkbe vettük a szervezést és új honlapot készítettünk, mely sokkal áttekinthetőbb volt mint a régi. Ennek meg is lett az eredménye, a túrákon nagyon sok új tag jelent meg, aminek őszintén örülünk – ez mutatja igazából, hogy eredményesen dolgoztunk. Az eddigi legeredményesebb évnek mondhatjuk a 2007-est, 12 túrát ill. kisebb összejövetelt rendeztünk meg átlagosan 20 résztvevővel, március 11-től egészen december 15-ig.

2007. július közepe óta ezen az új oldalon az MZ Club Hungary szárnyai alatt köszöntünk minden leendő és régi MZ klubtagot, az eredeti MZKlub.hu végleg megszűnt. Az új oldal design-ban változott, tartalma bővült köszönhetően a beküldéseknek és az oldal szerkesztőinek.

2008-ban 10 jelentősebb túrát szerveztünk, Erdélyben meglátogattuk a magyar MZ-seket és jártunk a Tátrában is. Május 15-től új oldal várta a látogatókat, mely sokkal több funkcióval rendelkezik és szakít a régi oldal struktúrájával. A Nerbi túra II. alatt 50 fős MZ csapat járta be Győr környékét és látogatott át Szlovákiába…

2009-ben volt az addig legsikeresebb és túrákban leggazdagabb évünk, többen közülünk megjárták Erdélyt és Dániát is. Egyre többen veszünk részt a túrákon, ami nagyon jó jel a jövőre nézve! Az év végén elkezdődött az MZ Racing Club honlapjának feltámasztása és a kupasorozat újraindítása.

2010-ben sajnos több túrát is le kellett mondanunk szervezési problémák vagy pl. az árvíz miatt nyár közepén. Ennek ellenére nőtt a résztvevők száma a túrákon, néhányunk megjárta Albániát egy hét alatt és 2800 km-t motoroztak kalandos körülmények között. Voltunk Krakkóban is, ami szintén felejthetetlen elmény volt.

2011-ben nagyon sok túrát sikerült szervezni és a nagyját meg is úsztuk eső nélkül. Sikerült eljutnunk Törökországba és vissza. Részt vettünk a Dunaplázánál tartott motoros rendezvényen és szurkoltunk az MZ Kupásoknak minden versenyen.

2012-ben a klub töretlenül sok résztvevővel haladt előre kékes füstöt hagyva a háta mögött. 15 különféle találkozónk volt, bátor MZ-seink bejárták az utat Szentpétervárig > > >egészen a Duna deltáig > > >Horvátországig > > >, illetve a Balkán hegyeit is > > >.

2013 is mozgalmas év volt a Club életében. Túraszervezőink 9 belföldi túrát rendeztek az év folyamán, ezen felül néhányan bejárták a Kárpátalját, a Balkáni országokat, ismét eljutottunk Horvátországba, ahol a tengerparti pihenést összekötöttük a Plitvicei tavak meglátogatásával, valamint páran visszavittük a motorjainkat Zschopauba, a szülőhazájukba. Ezen felül Japánból is fogadtunk vendégeket, akik Magyarországról indulva járták be később Európát – természetesen MZ-vel. Meghívást kaptunk az egykori NDK-ban dolgozó magyarok találkozójára, valamint megmutattuk magunkat a Retropartyzánok kiállításán is.

2014-ben ugyan csökkent a túrák száma és sajnos több meghirdetett esemény is elmaradt, de nem unatkoztunk. A rendszeresen külföldön túrázóink az Alpok kanyarjait hódították meg, Japán barátaink is visszatértek, hogy ezúttal Horvátországba motorozzanak el. Csatlakozott a Clubhoz Fuvaros, kinek a túrabeszámolóit minden évben nagyon várunk – ebben az évben a Feröer szigetekre jutott el.

2015 legjelentősebb újdonságai a tájékozódási versennyé változott Zala túra, amely a közösségben való motorozás egy új lehetőségét mutatta meg. Persze a hagyományosnak mondható túrák is megszervezésre kerültek. Külföldön Lengyelországban mutattuk meg magunkat, valamint Fuvaros emelte a tétet és Izlandot járta be az MZ-jével.

2016 belföldi túrázás témakörében nem sok változást hozott az előző évekhez képest, Pilis túra, Vértes-Gerecse túra, Bakony túra, Éjszakai túra és Őrség túra adta a „klasszikus” túrák sorát, hozzájuk csatlakozott új belépőként a felvidéki Duna-Ipoly túra, valamint a Tokaj hegyvidéki Furik túra. Nagyobb lélegzetvételű túrák közül érdemes megemlíteni a NagyZala túrát, amely a Nyugat-Magyarországi határvidéket járta be Nagykanizsától Sopronig.

2017 ismét a változások éve volt, ami a Club működtetését illeti, de ebből a tagok szerencsére sokat nem éreznek, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan magas színvonalú eseményeken vehet részt minden MZ szerető ember. Pilis túra, Vértes-Gerecse túra, Duna-Ipoly túra, Furik túra, Zala túra, mind nagy népszerűségnek örvendett, mint ahogy a Tátra túra is, ahol a nagy létszám feladta a leckét a túraszervezőnek. Mindemellett az NDK-s magyarok is sokadszorra láttak minket vendégül az éves találkozójukon. Fuvaros sem unatkozott, egészen Pakisztánig jutott.

2018 a szokásos menetrend szerint zajlott, avattunk házat, ünnepeltünk 66 évet 66 km túrával, visszatértünk a Tátrába, egy kisebb csapattal megmutattuk a Transzfogarason és a Transalpinán, hogy mi fából faragták a magyar MZ-seket. Fuvaros pedig elmotorozott a világ végére, Magadan-ba.

Túráinkra és összejöveteleinkre minden motorost várunk sok szeretettel,

MZ-vel érkezés és klubtagság nem alapfeltétel!

Kellemes időtöltést és böngészést kívánunk az oldalon!

Samu / Gexxx
MZ Club Hungary