Olvastam nagyon sok hozzászólásban, hogy mennyi problémát okoz az elektromos féklámpa kapcsoló. Én is már évek óta csak cserélem, üzletektõl függetlenül mindegyik egy-két héten belül tönkremegy. Fórumozótól kaptam egy alternatív megoldást, amit egy kicsit átdolgoztam a következõképpen.  
 

A kapcsoló

 
Hidraulikus féklámpa kapcsoló, egy 105-ös Skodá-é volt. A menet szerencsémre stimmel a következõ képen látható speciális toldó menetével. 
 

A toldó

 
Ha ez a toldó nincs kéznél a fékrendszerben lévõn kívül még egy, még lehet kapni szocis boltokban. 
 

Kifúrva

 
Itt látható, hogy kell fúrni egy lyukat, melyen keresztül eljut az olaj a hidraulikus féklámpa kapcsolóba. A második toldónak csak az anya csavarját használtam fel, amit elöször csak ragasztóval a lyukak pontos illeszkedése miatt, késõbb hegesztéssel rögzítettem. 
 

Összeállítva

 
Provizórikusan összerakva így néz ki. Esetleges szivárgás elkerülése végett a csavarmeneteket olajálló tömítõanyaggal kentem be (szelep dekni tömítéssel). 
 

Felszerelve

 
Itt már üzemkész állapotban látható. A lámpához vezetõ kábelt meghosszabbítottam, rátekertem a fékcsõre és csatlakoztattam. A rendszer légtelenítése után teljes a siker. Én így oldottam meg az elektromos féklámpakapcsoló problémámat. Remélem segítséget ad ez a leírás hasonszõrû motoros társaim számára. 
 
Várom észrevételeteket, véleményeteket, esetleges más megoldásokat.
      

Üdv: Peti ETZ250
www.mzclubhungary.com
2009.06.22.

Kategória: Szerviz