Amúgy az utángyártott tűszelep lassan 5. éve van a motoromban, és nem látok semmi változást benne. Az úszó szintúgy. Fúvókákról inkább ne beszéljünk

De, ezeket miért engedik árulni, ha egyszerűen sz*r? Már intéztem egy gyári nem csatos, hanem a másikfajta karbit, állítólag jó állapotú, majd kiderülKILL3R etz írta:Azok a felújító készletek inkább elrontó készletek. Át kell nézni a fúvókákat, lehet közük sincs a beleütött számhoz...
Súbertűk alapból szarok, se a kúposságuk, se a végük nem szokott egyezni a gyárival.
Tűszelep pedig szeret berágódni.
Levegőcsavar is lehet hogy rossz kúposságú, magyarázná a megszorulást...
Ezért írtam a jó állapotú gyárit.
Értem. Annyi kérdésem lenne még, hogy vettem egy 251-es felújító készletet, becsavargattam midnent, alig alig indult el betolásra is, és ha nem nyélgázt adtam neki, akkor fulladt, kiszedtem mindent, visstzatettem kivéve a súbert mert az már elég kopott volt. De viszont a levegő csavart teljesen sikerült elnyalni valamiért megszorult. De sikerült tök jól kiszednem, bleefúrtam két kis lyukat a csavar fejébe majd a két lyuk közötti részt is kiszedtem valahogy, igy már megfogta a csavarhúzó. Visszatettem a régit. Az tök könnyen belement, vagyis úgy átlagosan könnyű volt. Annyi lenne a kérdésem, hogy ettől lehet valami baja a karbinak?KILL3R etz írta:Nagy különbség nincs köztük. Csatosnak ügyesebb az alapjárati rendszere.
Amelyikből jobb állapotút találsz azt kell feltenni.
Lehet elfogy az üzemanyag az úszóházból.dkari írta:Sziasztok!
Olyan gondom van a motorral, hogy nagyobb huzamosabb terhelésnél elgyengül. Emelkedő felső harmadában vagy huzamosabb nyélgáznál ellenszélben amikor nem tud rendesen kipörögni. Egyenesben gond nélkül megy. Gondolom az üzemanyag kevés ilyenkor mert ha ráhúzom a szivatót akkor egy pillanatra megtorpan de utána elkezd húzni.
Dugulás egyéb gond nincs. Az úszószint rendben. A tanksapka szuszogója nincs eldugulva.
Ha a tűt egyel feljebb teszem és kifele tekerek a levegő csavaron az javithat a dolgon?
Köszi!
Igen a benzin szint a lelke a karbinak ha az nincs rendbe akkor szinte lehetetlen beállítani normálisan.Jó tűszelep 1mmtömítő alátéttel,aztán mind két úszó felső éle a csésze alsó peremtől(amire a csésze tömítést teszed) 27-28 mm ahogy a szakirodalomba írják aztán lehet játszani a többivel.Ha ez nem így van akkor reménytelen,be kell állítani.allllli írta:Valamiért k*rvára füstöl a motorom. A tükörben nem látni semmit a füsttől.Nagyon sokat kap, mert szivató szinte nem is kell neki hidegen, meg ha többet pöfög alapjáraton, akkor beköpi a gyertyát és leáll. Viszont a súbertű a legalsó pozícióban van 120-as főfóvókával. Ez csak azóta van h vettem rá karburátort(24N-2 ). Eredetileg 115 fúvóka volt benne, de kicseréltem 120-ra mert még bejáratós a motorom és gyárilag is 120-as. Cseréljem kisebbre azt, mert már más ötletem nincs? Benzin szint okozhat ilyesmit?
Ismerős probléma nekem is csinált már ilyent,a karburátor állítgatásával meg kel keresni a motornak és neked is az ideális beállítást sok türelem és próbálkozás de megéri szerintem.dkari írta:Sziasztok!
Olyan gondom van a motorral, hogy nagyobb huzamosabb terhelésnél elgyengül. Emelkedő felső harmadában vagy huzamosabb nyélgáznál ellenszélben amikor nem tud rendesen kipörögni. Egyenesben gond nélkül megy. Gondolom az üzemanyag kevés ilyenkor mert ha ráhúzom a szivatót akkor egy pillanatra megtorpan de utána elkezd húzni.
Dugulás egyéb gond nincs. Az úszószint rendben. A tanksapka szuszogója nincs eldugulva.
Ha a tűt egyel feljebb teszem és kifele tekerek a levegő csavaron az javithat a dolgon?
Köszi!
Szoruló tűszelep, szoruló úszó (a tengelyen)?bébé írta:Sziasztok!
Nem tudjátok mi okozhatja azt a jelenséget a karinál, hogy nem telik benzinnel? Tehát, ha az üres karibinál megnyitom a benzincsapot, nem folyik bele semmi benya, ha feltöltöm injekcióval mondjuk a cső negyedéig és elindítom a motort, működik rendesen, de a benzinszint nem változik, akkor sem ha leállítom, marad azon a szinten, nem folyik utána semmi. Tankból jön rendesen benzin, lehúzott csővel ellenőriztem! Olyan mintha valami túlnyomás lenne a karbiban és nem engedi belefolyni a benzint!
Köszönöm szépen!
bébé
Minden járat ahol levegő, ésvagy benzinkeverék halad át az kopik. Ezt a folyamatot hívjuk tönkremenésnek.Thomas_Hun írta:Írtátok nemrégen, hogy a Bing karburátor nem tartós, tönkre megy 30e km után. Hogyan tud, tönkre menni egy karburátor?
Nem hiszem, hogy észrevehetően változna. Nekem is van 24n2-es karbim, de még a 22-es van rajta nagyobb fúvókákkal és gyári (nem 125-ösről fúrt!) 150-es hengerrel.... nekem így jó....kzolika1994 írta:A 125-ös és a 150-es ETZ-nek a beömlő nyílás nagyságánál van-e különbség? Ha van akkor ezt házilag meg lehet változtatni? A toroknál elvileg csak a belső átmérő a különbség; igaz?
Most lenne lehetőségem egy gyári 24n2-2 karbi beszerzésére. Észre vennék-e valami változást a mostani 22n... karburátorhoz képest?(150-es henger van rajta) Kicsit jobban menne? A fogyasztás hogyan változna?
Valakinek van már tapasztalata?
Válaszokat köszönöm!
allllli írta:Veszy2107 írta:Halihó!
Szerintetek, ha ETZ-t indítom hidegen (mondjuk nyáron reggel) és szívatóval megrugdosom párszor gyújtás nélkül, aztán szívatóval berúgom, beindul, de ekkor már el is kell engednem a szívatót, már veszi is a fordulatot, akkor lehet hogy valamivel több anyagot kap a kelleténél?Ha ekkor rajtahagyom a szívatót, mondjuk teljesen, akkor már fullad tőle!
Jelenthet ez valamit, pl magasabb benzinszint vagy inkább nagy alapjárati fúvóka?
Köszi!
Hát a szivató hatása igazán csak 5-10 fok alatt érezhető vagyis akkor van haszna. Nyáron reggel azért nincs olyan hideg, hogy tovább kéne szivatni pár percnél. Nyáron a reggeli hideg is csak 20-25 fok. A 35-höz képest tényleg hideg, de a motornak nem az. Úgyh szerintem rendben van.
Az más kérdés h a gyertyakép milyen vagy van e más ami hibának mondható, de ha csak ez a baja akkor sztem jó így is.
Veszy2107 írta:Halihó!
Szerintetek, ha ETZ-t indítom hidegen (mondjuk nyáron reggel) és szívatóval megrugdosom párszor gyújtás nélkül, aztán szívatóval berúgom, beindul, de ekkor már el is kell engednem a szívatót, már veszi is a fordulatot, akkor lehet hogy valamivel több anyagot kap a kelleténél?Ha ekkor rajtahagyom a szívatót, mondjuk teljesen, akkor már fullad tőle!
Jelenthet ez valamit, pl magasabb benzinszint vagy inkább nagy alapjárati fúvóka?
Köszi!
eldugult dobra gondoltam, kormos is lehet, de nekem az volt a probléma hogy egy lamella elszabadult és lezárta a következő furatot, ezért nem tudott elégni az üzemanyagrrobert27 írta:na azt nem néztem. idézhet ilyet elő? a dob ill könyök közt kicsit kifúj, mert a könyök nem az igazi előző tulaj meghorpasztotta egy kicsit, ami pont elég h ne tömítsen,és mikor robban ott dolgozik ki. létezhet d a dob eldugult?horhaus írta:kipufogó?
na azt nem néztem. idézhet ilyet elő? a dob ill könyök közt kicsit kifúj, mert a könyök nem az igazi előző tulaj meghorpasztotta egy kicsit, ami pont elég h ne tömítsen,és mikor robban ott dolgozik ki. létezhet d a dob eldugult?horhaus írta:kipufogó?
nem forog ki, nem fullad, hanem nem tudja elégetni az üzemanyagmennyiséget.zsakfos írta:Az mit jelent hogy "darál"?
Üdv! Ezeket a motorokat már egyedileg kéne bekarburálni mert kopott már minden. Karbi ház, súber, tű és fúvókák is. Első körben próbáld ki egy új súbertűvel, ha nem változik csak akkor kezd el csökkenteni a fúvókát. Amúgy a szivató elégtelen zárása is lehet, az viszont alsó gázkarállásnál teszi használhatatlanná a motort, nyitásra javul.rrobert27 írta:gyújtás ,előgyújtás jó, karbi gond lehet vmi. gyertyakép viszont szép őzbarna. 1ben sem forog ki teljesen, 2ben már jobb egy fokkal de a végén darál, ezért gondolom h sok. általában kb mekkora mérettel mennek a gyári motorok? mert amit találtam leírást az 145öt ír.
rrobert27 írta:Üdv! létezik h ts 250/1nél sok a 130as főfúvóka? nem forog ki csak kb 3/4 gázig utánna darál csak. v esetleg próbálkozzak a súbertűvel először?
rrobert27 írta:Üdv! létezik h ts 250/1nél sok a 130as főfúvóka? nem forog ki csak kb 3/4 gázig utánna darál csak. v esetleg próbálkozzak a súbertűvel először?
zsakfos írta:Maradj az Mz-nél.Egyrészt olcsóbb jóval,másrészt az tutira jó az egészhez,biztosan nem kell barkácsolnod semmit.MZsGabi írta:Heló!
A gázkarom el van törve és nem lehet meg húzni a rögzítő csavarját.
Fel lehet szerelni más típusét például ezt http://auto-motor.vatera.hu/motor_robog ... 47940.html
vagy jobb ha maradok ennél http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... ts_id=1406.
A segítséget előre is köszönöm.
Széles utat.
De ha nem sűrgős szerintem nézz inkább vaterán vagy börzén.
Párszáz forintért biztosan kapsz.
Maradj az Mz-nél.Egyrészt olcsóbb jóval,másrészt az tutira jó az egészhez,biztosan nem kell barkácsolnod semmit.MZsGabi írta:Heló!
A gázkarom el van törve és nem lehet meg húzni a rögzítő csavarját.
Fel lehet szerelni más típusét például ezt http://auto-motor.vatera.hu/motor_robog ... 47940.html
vagy jobb ha maradok ennél http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... ts_id=1406.
A segítséget előre is köszönöm.
Széles utat.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég