kupi írta:Szia ismerös a helyzet nekem a Ts is füstöl(uj 150 henger 24karbi minden tuti) a fúvoka gyárilag 95-ös kell én sajnos csak 100 ast kaptam bele de a füst az még a 125 ös hengerel és 90 es fúvokával 22 es karbival is meg volt,és a másik a kipuf soha nem volt száraz akármit is csináltam vele az el mult 20 évbe.Szerintem ne foglalkozz vele inkább motoroz!Itt a tavasz.Vörcsi írta:Üdv!
Lerágott csont lehet, meg bevallom nem lestem át minden oldalt, google-ban is keretem hogy a dologral, szóval feltenném A kérdést:
MZ Ts 150-esbe 24mm-es karihoz mekkora főfúvóka jár? most 95-ös van, és füstöl mint a bűn, súber teljesen lenn, benzinszint belőve, de a főfúvóka méretre gyanakszok.
Na ezen a kérdésen tegnap estem át.
Egy idős szakinál, nézegettünk a karburátorokat, a súbertű mérete miatt.
Ugyanis a 125, meg a 150 -es motorom mindkét karburátora tök egyforma. A számok szerint nem, / 22, 24, / de méretben teljesen.
A súbertű mindkettőben C3. as. Vajon tudja valaki, hogy a C3 as melyikbe kell?
A C5. ös tű vékonyabb, és hosszabb. A megvizsgált karburátorok mindegyikében egyforma C3. as tű volt. /gordiuszi csomó/.
A főfúvóka mérete szerintem hasonló elven működik. Amilyet talált a szaki a gyári polcon, olyat rakott bele. Kis tulzással persze.
Vegyessen nézve karburátorokat, a 80. as!!!! Főfúvóka mérettől, a 95-ig minden volt.
Semmi rendszer sem volt a 22, vagy 24 es karburátorokban. Mondhatni semmiben sem volt rendszer. 2 egyforma felépítésűt nem találtunk! Gyakorlatilag a számok szerintem tök egyforma karburátorokat jelölnek.
Én ugye vittem kettőt, neki volt 6 db: 125 ös, meg 5 db 150-es karburátor. Ez ösz-visz:13 db.