Az a helyzet, hogy szerintem nem igazán lehet lejjebb vinni a fogyasztást a sportoshoz képest a "nagypapás" vezetési stílussal. Én se szarakodok alacsonyabb sebességeken, Klau meg is jegyezte hogy úgy húzom neki 1-2ben hogy mindjárt szétesik

, megtörtént már elsőkerék felemelés is lámpánál, meg satöbbi.
A kulcs inkább ott van, hogy ahol a motor erejében van, ott akkor se fog sokat enni ha húzza neki az ember, mert nem kell sokáig húzni (csak amíg felgyorsul). Sokan csinálják pl az erősebb emelkedőn azt, hogy húzzák neki, megy fel, de elkezd lasulni, és a motor azt mondja "iiiiiaaaaaaaoooo", kezd lepörögni, ezért elgyengül, mégjobban lassul, mégjobban lepörög, és erre a válasz az, hogy akkor jobban elfordítják a gázt, így visszaáll az eredeti állapot. Már ameddig. Én inkább azt csinálom, hogy megvárom amíg 3000ig lepörög, de nem húzom neki jobban, visszaváltok, és ott 1-el kisebb fokozatban húzom meg kicsit, ahol 4500 körül fog forogni a gép.
Így mondjuk félgáz helyett harmad gázzal elmegy, pörögni meg úgyis szeret (amíg el nem kezd a megszakítós gyújtás miatt kalimpálni amikor "körbeér" a megszakító, magyarul repül a bütykön), nem kell félteni. Jah, és nem kell szégyenkezni sem hogy "affene az emelkedőn vissza kell váltanom", ez egy ilyen konstrukció, viszonylag sovány ménessel. Ugyanez vonatkozik a szembeszélre is.
Aki elégedetlen a fogyasztásával, az csinálja a következőt:
-Teletankolás
-km számláló leolvasás
-1/3 gáz megjelölése a gázkaron (szigszalag, izé meg bigyó, ahogy tetszik)
-motorozás ahol mérni akar az ember
-3600 nál visszaváltás, 4600nál felváltás
-kerek 4000 (vagy akörül, +-100) tartása stabil sebesség esetén (50:3., 70:4., 90:5. gyári lánckerekekkel, nem véletlenül így csinálták), 1/3 gázt nem túllépve
-5. csak lejtön vagy hátszélben, ha valaki nagyon türelmetlen akkor sík úton szélcsendben esetleg, ahol az 1/3 gázt nem éri el az ember
-1-2-ben nyugodtan húzhatja gyorsításnál ki mennyire akarja, 2-3 másodperc alatt fennvan 50 körül úgyis, nem számít.
-100 km után tankolás, számláló leolvasása, kivonás stb.
Ez kb 1-3 órát vesz igénybe (nagyváros vagy országút tisztán), és ha ezek után is valaki sokallja, akkor az nem az ő stílusa miatt történik, hanem maga a motor a ludas érte, és "ez van".