Etz 251-esem karbijában eltört a súber tű. (szétszerelésnél szerencsétlenkedtem egy sort...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Csiszolni lehet belőle??
Üdv!
Pointer
Lóri írta:Üdv Urak!
Tanácsot szeretnék kéri. Mostanában jött elő a motoromnál, hogy hidegen nehezen akar indulni. A szívató mellé, ha húzok gázt, akkor könnyebben indul. Melegen is nehezebben akar indulni. Gyújtása jó, a megszakító hézag is jó, menni is megy, keveset is fogyaszt, és jó a gyertya-kép is. Marha mód idegesít...., mert eddig nem csinálta. Várom a javaslatokat!
Köszi: Lóri
Két kerék, két ütem, két betű: MZ
Ennek kapcsán nem tudom volt-e már szó róla, de egy 28-as karburátorral is menne a motor? Mondjuk egy dellortoval? Mert 30asat nehéz szerezni, 28as meg van mint a nyű. Egy srác használta 28assal az ETZjét, neki ment. Ti mit gondoltok róla?KrisszETZ251 írta:Nekem a 251esen a NDK másolat KENTSE karbi van fent, a nem csatos, és azzal nekem 4.1 a fogyasztásom. Ezen volt a csatos karbi, de azt áttettem a 250esre, na az amit írtam, hogy botrány, de emez sztem tökéletes és gyári a tűállás.
Igen, emlékeztem, hogy korábban is írtad. Viszont nekem régen kisebb volt a fogyasztása. 4.5 literrel járkáltam, néha 5. Szombathelyre jártam fel vele dolgozni, akkor szokott rá a 6-6.5 literes fogyasztásra. Azt gondoltam, hogy a szimering miatt. De gyakorlatilag a fél blokkot kicseréltem, és még mindig. 100%, hogy karburátornál lesz valami baj. Légszűrőt kipucoltam, nem öreg, karbi belőve, gyertya új, gyújtás belőve, hengerben max 5000 km van fúrás óta. Meg lesz ám ez is szép lassan, most már elég jó állapotban van az öreg, szóval elpepecselek az aprólékokkal.Pötyee írta:én 6 liter alatt el sem tudok menni vele, pályán 110-nél meg 8,5-9 liter :S
Thorwald írta: Valóban hosszú ideig állt garázsban és valóban leszedtem a redvát bronzkefével. Előtte sokkal csúfabb volt. Érdemes keresni karbit, okoz ez gondot? Most leszámítva a levegő plusz turbulenciáját a szívásnál.
Valóban hosszú ideig állt garázsban és valóban leszedtem a redvát bronzkefével. Előtte sokkal csúfabb volt. Érdemes keresni karbit, okoz ez gondot? Most leszámítva a levegő plusz turbulenciáját a szívásnál.KrisszETZ251 írta: Ez úgy néz ki mintha sokáig nem használták volna, és valami kikezdte (biztos láttál már olyat mikor az alut kikezdi valami és ilyen fehéres lepedék lesz rajta), szerintem ez az és valaki letakarította, akkor szokott így kikagylósodni ,meg amikor ledrótkorongozod a vasról a rozsdát.
én 6 liter alatt el sem tudok menni vele, pályán 110-nél meg 8,5-9 liter :SSeclusion írta:Hasonló szituban vagyok (sok benzin), most a gyári érték alatt van picivel a benzinszint, a tű a 2. rovátkában ha jól emlékszem. Nekem "csak" a hatalmas étvágy a problémám - 6.5 liter -, a gyertyakép szerint sokat kap, pedig keveset kellene. Én a szivatóra gyanakszom.
Ráadásul indulás után magas az alapjárat, ahova állítottam, de ha már melegszik a motor, akkor visszaesik szinte minimumra, 1200 környékére. Ja és gyertyát is cseréltem.
Etanollal nem lenne probléma, 30%-al kisebb az égéshője, ugyanolyan teljesítménynél kb. ennyivel több nafta kell hozzá.KILL3R etz írta:Nem etanolt tankoltál véletlenül?
Hasonló szituban vagyok (sok benzin), most a gyári érték alatt van picivel a benzinszint, a tű a 2. rovátkában ha jól emlékszem. Nekem "csak" a hatalmas étvágy a problémám - 6.5 liter -, a gyertyakép szerint sokat kap, pedig keveset kellene. Én a szivatóra gyanakszom.KrisszETZ251 írta:Érdekes dolgot tapasztaltam csatos karbival. Ki van pucolva, beállítva a benzinszint, fúvókák megfelelő méretőek, a tű gyári állásban van. A motor meg fullad bele a benzinbe mint az állat és a karbi meg jég hideg!!!, nem kicsit, hanem mintha a hűtőből vettem volna ki. A másik MZmen sokszor volt hogy túra közben tettem át a tűt, de ilyet még soha nem tapasztaltam, hogy hideg a karbi. De a lényeg a lényeg, hogy fullad a technika és el nem tudom képzelni, hogy honnan kaphat ennyi benzint. Ha szegényítek rajta akkor sem változik.
Ötlet?
djtoma írta:Valaki megtudná mondani hogy mért szivárog a benzin a karburátor tömítésnél?
Pedig már két tömítés van alatta és mégis szivárog a benzin a tömítésnél
Thorwald írta:Mit szívhatott ez a nyomorult porlasztó? Olyan mintha sav marta volna meg, vagy csak egyszerűen nem volt légszűrő rajta egy ideig? Az anyag öregedését nem tartom valószínűnek, mert a súber után már tiszta a felülete.
A tőmítés ha nem benzin álló, megdagad és kinyomja magát.djtoma írta:Valaki megtudná mondani hogy mért szivárog a benzin a karburátor tömítésnél?
Pedig már két tömítés van alatta és mégis szivárog a benzin a tömítésnél
Amelyikben kisebb gázállással tudod tartani.kzolika1994 írta:A 150-es Etz szerintetek mikor eszik 50km/h-nál kevesebbet? 3.sebességben 4200 fordulaton, vagy 4.sebességben 3500-as fordulaton. Vagy egyáltalán van valami különbség?
Itt megtalálod:martin0613 írta:Mz 150 es karbuátorba a fuvókák méreteit számait meg tudná nekem adni valaki , mert ösze keveredtek a 125 ösével, és nem tudom melyik a helyes darab amit bele kellene rakni, Szóval ?
Ha alapjárat van, és gázadásra fullad akkor valszeg nem kap anyagot.martin0613 írta:Igy vettem a blokkot hogy ijen volt, csak a babetta gyújtás nem volt rajta
Ki pucoltam, igen nem tudokróla semmit hogy hogyan van ösze rakva mert igy jött , ha tudnál valamit mondani hogy melyik lenne a helyes beálítás akkor én azt meg nézném rajta és megpróbáknám be áltani , vagy valami ijesmit kérhetnék !
eddig jó volt, hirtelen lett ilyen?martin0613 írta:HEEELLÓÓÓÓÓÓÓÓÓ !
Azt szeretném meg tudni valaki hozzá értőtől hogy elindítom a motort van alapjárat de miután rá húzom a gázt fulladni kezd és erő sincsen benne , Hengere Jó Nem fúj ki sehol. Babetta gyújtás,
?????????????????!!!!!!!!
KILL3R etz írta:Injektornál (Egy jó motorvezérlő elektronikával), sose ad a kellőnél több üzemanyagot...
Persze ha 5.ben 800-as fordulatról padlózzuk, és várjuk a csodát az gazdaságtalan...
Szerintem a négyüteműekre sem igaz ebben a formában. A dízelekre viszont igen.KILL3R etz írta:A mi motorjainknál nem igaz ez a legnagyobb fokozat, legkisebb fordulat. Ez négyüteműekre vonatkozik...
2 ütemű, résvezérelt motoroknál akkor eszik a legkevesebbet, ha az adott sebességhez olyan fokozatot/fordulatot választunk, ahol a legkevesebb gázt kell húzni.
Magyarul, lehet hogy 4.-ben, 4000-es fordulaton kevesebbet eszik, mint 5.ben 2000-ről erőltetve...
Amikor azt mondja, hogy blőőőőőőőő az nemjó...
Akkor a barátnőm sem jó... ő is sokszor mondja hogy blőőőőőKILL3R etz írta:A mi motorjainknál nem igaz ez a legnagyobb fokozat, legkisebb fordulat. Ez négyüteműekre vonatkozik...
2 ütemű, résvezérelt motoroknál akkor eszik a legkevesebbet, ha az adott sebességhez olyan fokozatot/fordulatot választunk, ahol a legkevesebb gázt kell húzni.
Magyarul, lehet hogy 4.-ben, 4000-es fordulaton kevesebbet eszik, mint 5.ben 2000-ről erőltetve...
Amikor azt mondja, hogy blőőőőőőőő az nemjó...
Arra érdemes figyelni, hogy az úszó a gyári értékre legyen beállítva, ne csak úgy hasból behajtogatva.festékes írta:Teszek bele eggyel kisebb főfuvit aztán majd látom!
Ha 5-re le tudnám vinni azzal már kiegyeznék!
Nem tudok erre mit mondani.festékes írta:Valamit ki kell találni Zsaki,ez így nem frankó![]()
Régebben írtam,hogy 125 a vége,ezt bemértük rendesen és több tapasztalt Mz-s szerint,most nem hazabeszélek,de állítólag a /1-es az egyik legjobb konstrukciója az Mz gyárnak ,úgyhogy ne csodálkozzak,de ezt nem én mondom![]()
Viszont ilyen mostani fogyasztás mellett sovány vigasz
Nekem Bing van,mégis eszik rendesenfestékes írta:Igen így néztem!
Sokat hallottam már a bingről,tudom hogy nem olcsó,de lehet beruháznék[
Terhelés arányában egy végáttétel modosítás is csökkentheti a fogyasztást. 1el kisebb lánckereket tegyél fel (nagyetznél 19 helyett 18 sokat érezhetően segíthet, és csak 5tel megy kevesebbet azonos fordulaton)festékes írta:Ja-ja próbálkozok majd,bár úgy érzem 100 körül érzi igazán jól magát a gép,ami eddig nekem sem nagyon volt ellenemre,mostmár annál inkább,főleg ilyen benzinárak mellett
Oké, de ahogy nő a sebesség, úgy a tömeg isfestékes írta:Bazz Viktor,olvass vissza hetet,leírtam,hogy csak 60 kiló,és a cuccunk sem volt sok
Szerintem ez erősen függ attól, hogy hány kilós a lányodfestékes írta:Sziasztok!
Tegnap lányommal csaptunk egy laza karikát,és az eredmény160 km 11 l![]()
Mondjuk megy is a gép nagyon,az utazónk az 100 körül volt,nade akkor is![]()
Tűállás felülről a második,főfuvi 130,hirtelen ennyit tudok mondani!
Segítségeteket szivesen venném,mert hogy Zsakit idézzem,a kocsim eszik ennyit
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég