Alfa írta:Tolatás = túl nagy előgyújtás. Annyival hamarabb gyújt, hogy a robbanás megfordítja. Vedd kisebbre, 4 mm-el is kipróbáltam azzal sem tolatott 1000es alapjárat után sem. Neked valami nagyon el lehet állítva.
Előgyula: 3mm
Megszakítóhézag: 0,4 mm is lehet
Ezzel sosem fog megfordulni...
Amúgy épp a napokban tesztelgettem kicsit az optós gyújtással, mert azt könnyű állítani.
4 mm esetén (számomra) meglepő volt, de alul ment jól, 2-3000 között nyomatékból remekül lehetett vele rötyögtetni. A viselkedése amúgy lomha volt, húztam neki, a hangja jó volt, de nem igazán volt arcletépő a gyorsulás, és nem szerette a 4500 feletti fordulatot sem.
3mm esetén alul (2-3000 között) igen érezhetően gyengébb. Viszont 3000 felett kb 7000 ig baromi jól húz, az embernek egyszerűen nincs kedve alacsony fordulaton járatni ha magasan is tud.
Ez persze már lehet h elektronika topicTud erre valaki magyarázatot? Én fordítva gondoltam: Kis fordulaton később kell gyújtani (kis előgyújtás), mert a dugónak az előgyújtás ideje alatt kell felérni, így ezzel összhangban nagy fordulaton meg előbb, hogy meglegyen az idő a robbanáshoz és ne már leszálló ágban lökje meg, hanem fent. Vagy ezek szerint mégsem? Elég durva a különbség. Mérőórás gyújtásállítót csináltam, a méréssel nem lehet gond.
Igen, alacsony fordulaton kellene elvileg kissebb gyuszi, ha azonosnak vennénk az égéssebességet, de amint látszik, nagyon nem az... Alul rossz az öblítés, sok kipugáz bent marad, ezért lassabb az égés, ezért kell nagyobb előgyújtás. Én is tapasztaltam ezt, csak a másik oldalról megközelítve: kis, 2,2 mm esetén 3000-ről alig akart megindulni, olyan 4500-tól kezdett dolgozni. Ezért próbálkozok egy elektronika beszerelésével, keresztapámmal összehozunk valamit, de addig is tesztelek hozzád hasonlóan manuálisan. Megvizsgálhatnánk nagyobb előgyújtással is, Perec elvileg 7 mm-t állított be a kütyüjébe.
Amúgy tényleg inkább elektronika topic