brigéciol nem jó?haverom azt mondja "csodákra képes"

Hali!Ha már nagyon rittyós a gépem brigéciollal ecsettel nyomom többször,majd tiszta viz nekem bejön!Nagy nyomású cuccal vigyázz ,le tudja amortizálni az elektromos részeket ha befolyikmark222 írta:jah hát mindenképpen szereznem kéne egy magasnyomásút,csak nem nagyon ismerek itt szombathelyen olyat akinek van....
a kaparószerszám nem gond
de mindenképpen letakarítom valahogy...
Üdv! Javaslatom: mindenképpen nagytakarítással kezd a motoros pályafutásod! Magasnyomású+ kaparószerszám társaságában.mark222 írta:Nah elkészültek a képek amiket ígértem!
Esetleg ha így a képek alapján tanácsolnátok még valamit akkor szívesen fogadom![]()
Ez egy normál kivitelű ETZ, tehát neked kell az olajat keverni hozzá!mark222 írta:Nah elkészültek a képek amiket ígértem!
Esetleg ha így a képek alapján tanácsolnátok még valamit akkor szívesen fogadom![]()
Akkor a tudásom ezen a téren egy kicsit hiányos!csikin írta:Az összes ETZ-ből volt különolajzású változat 125-150-250-251-301. Meg a TS200
Szia!Nem valószinü,hogy különolajzásu 125-ösbe sztem nincs,251 -esbe jött ki egy-két széria,az is 1990 körül,ha jól tudom,előtte biztos,hogy nem,de javitsatok ki ha tévedek.ÜDV A KLUBBAN!mark222 írta:Sziasztok!
Új vagyok még az oldalon,3 napja vagyok egy MZ ETZ 125 tulaja,és van még pár dolog amit még nem tudok,ebben kérném a segítségeteket.
A legfontosabb,dolog amit nem értek,az ebbe a topicba illik.Arról lenne szó,hogy volt olyan hely ahol azt írták az MZ-ről,hogy nem keverék üzemanyaggal,működik,hanem valami olaj befecskendező rendszere van,és a tanksapkára sincs ráírva hogy milyen keverék kéne bele,viszont volt olyan oldal ahol azt írták,hogy 1:50-es keverési arányú üzemanyaggal megy,úgyhogy nem tudom,hogy melyik az igaz.![]()
Valahol azt olvastam hogy ezt a típusú motort néhány országban külön olajbefecskendező rendszerrel szálították,néhány országban,meg keverékkel ment...
ebben kérném a segítségeketek. ha van befecskendező rendszer akkor hogyan használljam,ha nincs akkor milyen keverék kell bele?
Aztán még egy másik kérdés ami fölmerült,és tudom hogy nem telljesen ide illik,de megkérdezem:
néhány topicban beszéltek valami MZ club-os kedvezménykártyáról(amivel bizonyos boltokban jár valamennyi kedvezmény)...azt kitől lehet kérni,vagy mivel lehet kiérdemeln?
Nagyon örülök hogy ennek a klubbnak a tagja lehetek,nagyon jó az oldal,nagyon hasznos infókat találtam itt,és köszönöm előre is a válaszokat.
Na most már tudjátok a tutit.gabsic írta:Szerintem az...Alfa írta: EZ miez? Humor?(komolyan kérdem
)
![]()
Egyébként, ha jól emlékszem a prolong reklámra, akkor nyugodtan szeddjük le a légszűrőt, sőt akár homokot is szórhatunk a blokkba, a prolong azt is bírni fogja
Ja meg mivel a reklámban talán se olaj, de még hűtővíz se kellett a motorba, akár le is forgácsolhatnánk a hűtőbordákat, kisebb lesz a súly, tiszta tuningos gép lesz
Szerintem az...Alfa írta:EZ miez? Humor?bambi írta:Én majd PROLONG tipusú adalékot teszek bele,és akkor nem kell olaj.Így azt is megspórolom,ráadásul nincs olaj nincs füst.EU szabványnak ismegfelelek.
(komolyan kérdem
)
EZ miez? Humor?bambi írta:Én majd PROLONG tipusú adalékot teszek bele,és akkor nem kell olaj.Így azt is megspórolom,ráadásul nincs olaj nincs füst.EU szabványnak is megfelelek.
revlimit írta:Én is Mol Sprint 2T-vel járok. Ja és pestieknek egy tipp: A gubacsi úton bambitól nem messze levő MOL kúton 1350Ft volt 1 hónapja. El is ragadtattam magam. 2 litert vettemMáté írta:Nekem a Challois-al az a tapasztalatom hogy iszonyatosan füstöl és valahogy büdös is. már a flakonban is rossz szaga van, de ha elég akkor kegyetlen. mindez kb 1000,-ért.
Ehelyett inkább sprint 2t 1450,-ért: nem füstöl csak ké percig beindítás után, nem kormol, és nincs szaga. sztem nagyon jó
Semmi különös nem lesz csak jóval drágább. Ha 98-as helyett tankoltál volna 95-öst akkor lehetne baj.punisher írta:Hellosztok!
Lenne egy nagyon idióta kérdésem.
Ha 98-ast tankolok 95-ös helyett az miben különbözne a megszokottnál?![]()
Csak mert kicsit elnéztem a tankolásnál, aztán fogtam a fejem![]()
.
De hazajövetelnél nem volt semmi különbség.
Én is Mol Sprint 2T-vel járok. Ja és pestieknek egy tipp: A gubacsi úton bambitól nem messze levő MOL kúton 1350Ft volt 1 hónapja. El is ragadtattam magam. 2 litert vettemMáté írta:Nekem a Challois-al az a tapasztalatom hogy iszonyatosan füstöl és valahogy büdös is. már a flakonban is rossz szaga van, de ha elég akkor kegyetlen. mindez kb 1000,-ért.
Ehelyett inkább sprint 2t 1450,-ért: nem füstöl csak ké percig beindítás után, nem kormol, és nincs szaga. sztem nagyon jó
OFF!RR_ZOZY írta:Bocsánat, mert lassan elkanyarodunk az olajoktól:
Én is 350-es Jaffát akartam amikor levizsgáztam. Már kiskölyökként elirigyeltem a szembeszomszéd 634-esét (Velorex oldalassal!). Végül hosszas utánakeresést követően döntöttem az ETZ mellett. Tény hogy aki sokat Jawa-zott előtte az jó eséllyel szarozni fogja az MZ-t. Ám én nem bántam meg, SŐT
350-es Jawához még csakcsak... De csepptankoshoz... Necces.conus írta:én meg pont fordítva tudom, ugyanis a jawa gyár még nem szűnt meg, gyártanak még alkatrészeket régi típusokhoz is. sőt kidobták a 650-es rotax blokkos szörnyeteget.gabsic írta: MZ-hez sokkal könnyebb normális alkatrészt szerezni.
pár éve mz helyett 350-es jawat akartam, és láttam is a neten egyet szépen felújítva. kérdeztem a krapektől telefonon h honnan szerzett hozzá alkatrészt? válasz: futár motorosbolt. ha valami nem volt ami kellett volna, akkor jövő7re beszerezték szlovákiából.
olaj témához:
PRISTA 2T EXTRA
API TC, ISO-L-EGE, JASO FC, HUSQVARNA, PIAGGIO HEXAGON
ÁR falusi benzinkúton: 1270 Ft/liter.
szerintem![]()
![]()
én meg pont fordítva tudom, ugyanis a jawa gyár még nem szűnt meg, gyártanak még alkatrészeket régi típusokhoz is. sőt kidobták a 650-es rotax blokkos szörnyeteget.gabsic írta: MZ-hez sokkal könnyebb normális alkatrészt szerezni.
Hát ja.KILL3R etz írta:Hogy mennyivel jobb az MZ mint ez a Jawa....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mikor öszeraktam először, sikerült szereznem eredeti gyári dugót bele (a pár hsz-el előbb említett, járjuk körbe a faluban az öregeket maradék alkatrészekért dolog...). Sajnos 320km után kifordult a csapszegbiztosító, és szétvert mindent. (Ez volt a Kicsi Túra előtt 2 nappal)RR_ZOZY írta:1:16 így is vastagon soknak tűnik de nyílván Te tudod. Tény hogy kisipari, kilincsből öntött dugattyúkkal nem tarthatók a pár százados illesztések (MZ-nél (250ccm) 0,04-et ír a "Hogyan tovább?" könyv ha jól emlékszem, ám akkoriban még minden polcon volt gyári alkatrész), ezért szorul.
Régi Veterán autó-motor c. újságban panaszkodott egy illető, hogy megszorul a járatós Pannóniája, pedig 1:15-be kever. Kiderült hogy szorosra illesztette, ilyenkor hiába a több olaj. Egy TLF felső bronzpersellyel és 1:40-nel sem nagyon szorulhat meg...bár "ki lehet erőszakolni". Jawa-t mondjuk nem ismerem.
Igen, 1:16RR_ZOZY írta:1:16 ???????? Joszagúatyaúristen![]()
![]()
Rigába írta a gépkönyve bejáratáshoz
Nekem Makita kisgépolajjal egyáltalán nem füstölt a TS, és jól is kent, meg lerakódások sem voltak. Csak miután itthon 1200-ról 2300 körülre felmászott az ára már annyira nem is tetszettdaranyi68 írta:A fene gondolta hogy így belecsapok a lecsóba a kérdésemmel!Használtam XP 2T husqvarna olajat,mert az van a kisgépeim miatt,de nagyon fogyott és nem olcsó,na meg füstölt vele mint egy hőerőmű.A kipufogót kiégettem mert hihetetlen mennyiségű koksz volt benne.Ez biztos a 20 év arol és hasonló olajok miatt került bele,tehát ez kilőve.Idén kipróbáltam a Castrol Power 1 Racing 2T,de ez is drágállom,meg a környező boltokból el is tünt.A challoils dynamicstroke olaj volt a következő,ezzel nem volt semmi bajom, koránsem füstöl vele mint a kisgép olajjal és jól is megy vele,csak fogytán van.Na most ez is eltünt a polcról.Van Motul olajHardt oil ss 2t semi sinthetic olaj 1200Ft-ért,meg a 3000Ft feletti full extra márkás olajok.Én sokallom az árát
Na de a lényeg hogy egy csomó véleményt olvastam,így könnyebb eldönteni hogy mit válasszak.Köszönöm a tanácsokat!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég