Volt ilyen gondom, sőt talán még ma is van (ha már láttam a nevem írok valamit

). Régebben volt a durvább verzió: Megyek 90 es utazóval sík úton legnagyobb békességben, egyszer csak elkezdek lassulni (kb mintha behúztam volna a kuplungot). Visszaváltok, adok rá gázt, de mintha egy motoros fűnyírón ülnék, simán lefulladásba megy át (fordulat esik, lassulok tovább). Lelassulok kb 20ra, már ott tartok hogy leállok az út szélére és megnézem mi a gond (a motor folyamatosan jár, nem állt meg, normális hangja, van nem akar megszorulni, csak épp erő nincs), amikor is hirtelen kilő, felgyorsulok 90re és megyek mintha mise történt volna. Na ilyenem tanktisztítás óta nincs, erős a gyanú hogy a rozsdaszemcsék a fúvókában fickándoztak, azonban van más:
Megyek, nincsen semmi gond (felfele a Mátrában szokott lenni), elindulok az emelkedőn, még mindig jó, majd úgy 5-6 km után (folyamatos hegymenet) elgyengül, és szinte mind1 mennyivel megyek fel: ha 50 el akkor is, ha 90 el akkor is, a maximális sebességem 70re áll be (ezt kb harmadgázzal tudja 4.ben, vagy 3.ban is lehet neki tolni), és az istennek se tudok gyorsabban menni, a gáz elfordítása semmi hatással nincs (ha elveszem akkor persze megállok).
Ha dombos a táj (tehát nem egy nagy hegy) akkor nincs ilyen problémám, akkor sem ha nem lendületből megyek fel, budai hegyekbe is simán fel tudok menni. Hát az én tippem itt a hirtelen magasságváltozás és a direktszűrő együttállása

, de ezt csak akkor tudom bizonyítani ha lejárt az eltiltásom (visszaépítettem már a gyári légszűrőrendszert)...