nem akarlak elkeseríteni, de sík úton 95-nél többet nem igazán fog menni a motorod. főleg ha mázsa körüli súlyod van. vagy csak nagyon nehezen. én a gyújtás körül szaglásznék

inkább az utángyártottat vedd meg.És ha akkor is valami nem tetszik,azt írd meg,hogy akkor mit csinál a motor.skoda120ls írta:Sziasztok!
még új vagyok itten, de próbállok helytállni Szeretnék segitségeteket, illetve véleményeteket kérni! Van egy kis fekete 150es ETZ-m, 88'as 12V-os elektronikus gyujtású. amikor megvettük nagoyn kevés erő volt benne, de viszont jó állpotban volt a gép. meg lett furatva, .. azóta pedig be lett járatva,de sajna a motor igy sem megy többet sik uton 95km-nálsajna nem tudom mi elhet a baj. de próbállok mindent leirni, hogy segitsek vele! szóval a karburátorban minden gyári az uszószint helyes, valamint a subertú a legalasó állás felett van egyel, .. ha feljebb rakom fullad, ha lejebb akkro már nins változás. a keverékállitó csavar teljesen be van tekerve, illetve 1 forulattal ki, ezzel a beállitással megy a legjobban, de szerintem lehetne jobb is. mivel amikor gázt huzok akkor torpan ... és viszaább kell engedni a gázt, vagy csak minimálisat huzva neki hgoy gyorusljék .. kulönben csak morog .. de nem megy. a karbit már sokszor kitisztuittam annak nincs semmi baja. a kipufogókönyököm el van szineződv,en em tudom ez jelenthet e valamait? próbáltam a kipuffogót szétszedni mint a simsonnál, de sajna itt rájöttem hamar hogyn em lhet .. de azért megpróbáltam kiégetni .. és furtam lukakat is rá mármint a végére .. mert ahogy láttam a gyári képét eléggé rejtekutas az egész .. a fust azért jön ki rajta, .. egy picit jobb lett, de sajna még midnig nem az igazi. a szimmeringek cserélve lettek.
szóval a végsebességem nem nagyon lépi át sik uton a 95kmh-át .. legalább elérné a tényleges gyári értéket az jó volna. légyszives segitsetek mi lehet a baj! minden ötletet szivesen hallgatok!s azt hadd kérdezzem meg hogy mivel ez a kipuffogó már megélt 40e km-t .. hogy ha cseréről volna szó .. az utángyárott kipuffogót vagy a boltokban kapható sportkipufoggó rezonátort ajánlanátok ...
segitségeteket előre is köszönöm!
Én a tanksapkára tippelek,ha el van dugulva a szellőzőfurat,amikor fogy a benzin,vákkum keletkezik a tankban,és nem tud lefolyni,vagy csak nagyon lassan.Jumper írta:Sziasztok!
Valakinek van valami más tippje, hogy miért nem akar félig üres tank után rendesen utánafolyni a nafta. Nincs kedvem 150-200 km-ként tankolni!
Köszi!
Tamás
Továbbá hengertalp, blokk-közép...Tamás írta:Porlasztó-szívócsonk-henger. De akár a porlasztó is lehet kopott.
Szerintem falsol valahol.horhaus írta:Beindul a motor, de ha ráhúzom a gázt felpörög, és úgy is marad. alapjárati csavart teljesen ki, akkor lassan vissza esik. Következő gázadásnál újra fent marad. A mellék levegő csavar tekergetésére semmit sem reagál
Nem is rossz szándékal mondtam csak tudom mit lehet kihozni az öreg MZ böl,sokan nem nagyon becsülik a Ts 125/150 ent pedig nagyon kezes és strapabiró társak (persze szerető gondos gazdi melett).Andrá$ írta:nem igazán állítok rajta semmit meg nem akarok rekord fogyasztást csinálni amióta nálam van (február 1) azóta nem mértem és most lemértem
Az jó!!! Én is 2.9-et mértem a kis Trophy-nál anno,vegyes használatnál!Andrá$ írta:Nah most lemértem a fogyasztást hogy had írjak valami jó számot
nekem 2,8-2,9 liter-e jött ki
az jó nem??
coco írta: Lehet kapni subertut igy kulon? Vagy ugy egybe lehet javito keszlettel?
nemkuti írta:Ha nem számoltad el, akkor ezzel 100%ig elégedett lehetsz szerintem
Máté írta:és amiatt hogy 300ra van fúrva nem kéne több benzin neki az alapjárathoz?
300-as esetében nem tudok mit mondani, majd talán valaki hozzászól, aki ekkora hengert használ... de szeintem az alapjárati 50-es fúvókával nem lehet gond... alapméretes henger esetében ha nagyon ki van tekerve az alapjárati keverékcsavar bele is fullad a többletbenzinbe... szóval ezt simán be lehet állítani a csavarral...Máté írta:és amiatt hogy 300ra van fúrva nem kéne több benzin neki az alapjárathoz?
hát akkor azzal a csatos karbival még mindíg gond van... 50-es az alapjárati fúvóka benne, ami alapesetben még sok is... ezért a keverékszabályzó csavarral tudod csökkenteni az áthaladó keveréket... tehát normális alapjárathoz csak kb. 1,5-2 fordulatra kell kitekerni... éppen ezért a rugónak semmi baja nincs, nem kell, és nem is szabad addig kitekerni, mert ott már úgyse szabályoz semmit, és a többlet benzinbe belefullad a motor...Máté írta:sziasztok!
egy 251 es etz-m van ami fel lett fúrva 300-ra. volt egy kis gond a karbival, és azóta nem tudom beállítani az alapjáratot. segítsetek kérlek benne, hogy hogyan lehet beállítani. minden szépen átjárható, csak a beállítást nem tudom megcsinálni. az alapjárati benzincsavar eléggé ki volt csavarva, még a szétszedés előtt. a másik az, hogy a csavar mögött van egy rugó, de az már a nagyon kicsavart állapotban nem tart semmit. ugyen az lenne a szerepe, hogy ne engedje elcsavarodni a csavart. segítsetek kérlek hogyan kéne beállítani és mit lehet csinálni a rugóval.
köszi
Szia én is köbcentit növeltem de a 22 es karbival nem volt az igazi (alapjáratom volt)de a BVF24 el tökéletes a főfuvoka nekem 100 as az alapjárati 40 es a levegő csavar kb 0,8-1 fordulat kifelé,és ami furcsa az a bizonyos 27+1mm uszoszint ami a 125 nek tökéletes volt 150 nek inkább 27 az igazi.Probálkoz egyszer csak eltalálod szerintem megéri a játékot.coco írta:Sziasztok. Miota uj akkum es uj elektronikus fesz. szabalyzom van azota nem tudok alapjaratot allitani. Dog voltam, mivel a motor jolment csak nemvolt alapjarat. Ma ravettem magam, kipucoltam a karbit, tokig szetszedtem, kifujtam meg stb. es meg mindig nem tudok alapjaratot allitani. A levego es az alapjarati csavarok csavargatasa nem hasznal, mintha ott se lennenek. Lehet h a karbi a hibas? Vagy valami koze van az uj akkuhoz es fesz. szabalyzohoz? Ez egy ETZ 125 felfurva 150 re es a 125 os karburator van 150 es javitoszettel beszerelve. Ugyebar 22 -es torokatmero. Viszont van nekem egy 24 es karbim 150 ese. Melyiket hagyjam?
Es mi lehet a gond az alap karburatorral? Valaki segitsen
Elore is koszi. Ja es ha mind a ketto sz@r akkor milyent ajanlott venni?
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 3 vendég