Máté írta:sziasztok!
egy 251 es etz-m van ami fel lett fúrva 300-ra. volt egy kis gond a karbival, és azóta nem tudom beállítani az alapjáratot. segítsetek kérlek benne, hogy hogyan lehet beállítani. minden szépen átjárható, csak a beállítást nem tudom megcsinálni. az alapjárati benzincsavar eléggé ki volt csavarva, még a szétszedés előtt. a másik az, hogy a csavar mögött van egy rugó, de az már a nagyon kicsavart állapotban nem tart semmit. ugyen az lenne a szerepe, hogy ne engedje elcsavarodni a csavart. segítsetek kérlek hogyan kéne beállítani és mit lehet csinálni a rugóval.
köszi
hát akkor azzal a csatos karbival még mindíg gond van... 50-es az alapjárati fúvóka benne, ami alapesetben még sok is... ezért a keverékszabályzó csavarral tudod csökkenteni az áthaladó keveréket... tehát normális alapjárathoz csak kb. 1,5-2 fordulatra kell kitekerni... éppen ezért a rugónak semmi baja nincs, nem kell, és nem is szabad addig kitekerni, mert ott már úgyse szabályoz semmit, és a többlet benzinbe belefullad a motor...
az a tény, hogy neked mégis fullra ki van tekerve, nem mást jelent, minthogy az alapjárati rendszereddel van gond... vagy a fúvóka kicsi benne 35-40-es, vagy pedig az átvezető csatorna van részlegesen eldugulva (ezt már leírtam kétszer is)... ez nagyon meg tudja szivatni az embert, mert, ha valaki nem tudja, hogy az ott van, illetve, hogy annak ott kell lennie, az észre sem veszi...
a csatos karbi leírásában pedig lépésröl-lépésre le van írva a beállítása... CO méréssel, és CO mérés nélkül is...
egyértelmű, hogy az a csatorna szivat téged is...