Én igazából a BVF -el mint márkával szeretnék szakítani valami távolkeleti vagy nyugati modernebb cucc javáraghostrider írta:Télire át lehet fúvókázni a karbit...Alfa írta:...

Én igazából a BVF -el mint márkával szeretnék szakítani valami távolkeleti vagy nyugati modernebb cucc javáraghostrider írta:Télire át lehet fúvókázni a karbit...Alfa írta:...
Télire át lehet fúvókázni a karbit...Alfa írta:Amúgy kicsit más topic... Így 0 fok körül már nem tartom túl üzembiztosnak az etz karbit, olyan dolgokat produkál amit nyaranta soha (fõleg amíg hideg), a kérdés pedig az lenne h van e valakinek (pontos tipusszámmal) jó tapasztalata más gyártmányú (dellorto, mikuni, bing stb) karbival? Elsõsorban olyannal, amihez nem kell szívócsonkot építeni, hanem ugyanakkora a torok?
Ha felülrõl (súber helyérõl) megnézed a karbit, van a fõfúvóka és mellette egy pici lyuk, az alapjárati lyuk (??) . (ez alatt van az alapjárati fúvóka). Nah ebbe elég könnyen beszorul mindenféle xar, nekem is szét kellett szednem megint mert a szûrõt rosszul raktam vissza és ugyanazt produkálta mint neked. Kitisztítottam, kifújkáltam, és megy. Néha az ember észre se veszi h ez a szaros kis lik el van tömõdve, mindig át kell nézni a karbin fentrõl, és ha nem látod a fényt, kétszer (1 fõfúvóka 2 alapjárati fúvóka) egy kis vezeték belsõvel (vékony rézdrót) lehet vele szenvednibg írta:Na sikerült a mûtét. Most volt rá idõm. Egyszerûen csodálatosan megy a kis 125-ös a 150- karburátorával. Soha nem tudom meg hogy mi volt a baj. Átraktam, enyhe szívató, és beindult, aztán, mint a doxa, 1 órát járt alapjáraton.
Amíg járt, addig a gyári karburátorát, megint szétszedtem, és felraktam a 150-es re. És lássatok csodát, szintén, mint a doxa. Sose tudom meg hogy mi volt a baj.
De most jó nagyon mind a kettõ!
Igen, a 250 esnél is megvan a hasonló játék, én is elmolyoltam vele elég sokáig mire minden méret oké lettconus írta:
Igen, elõször én is azt gondoltam keveset kap, de csak odáig amíg be nem robbant párszor a kipuff, és egyszer a karbi is (szerencsére megúszta nem esett szét semmibg írta:azóta még kétszer szétszedtem. legutóbb alig tudtam alapjáratot állítani. állandóan felpörgött.Alfa írta:
most ott járunk, hogy egyre rosszabb a helyzet. amikor gázt húzok, akkor elõször szépen mély hangon lehörög, aztán elkapja, felpörög, aztán kezdõdik elõlrõl. gondoltam keveset kap, de akkor meg miért füstöl mint a veszedelem?
azóta még kétszer szétszedtem. legutóbb alig tudtam alapjáratot állítani. állandóan felpörgött.Alfa írta:Ez a szívató dolog ismerõs.bg írta:Üdv.
Annyit kérdeznék.
A gépemen, ES 125. BVF 22N 1-3 gyári porlasztó van. A hibajelenségek, amiket produkál a következõk.
Alapjáratnál, rendkívül füstöl, néha szépen pörög, néha lefulladozik, aztán szépen le is hörögne, ha nem húznám rá a szívatót. Így viszont füstöl. / nyilván így sokat kap/. Menet közben, a helyzet ugyanez. Egy ideig szépen megy, aztán lehörög, meg is állna, ha nem húznék rá szívatót, szaggatva, mintha darabos lenne benzin, ujra lódul, így viszont sokat kap, és attól akar immár leállni, hogy ömlik be a benzin./ ismét füstöl/
A hang, amit ilyenkor kiad, elég furcsa, mintha kopogna, a fõtengely, mintha minden fordulat nehéz volna. Aztán kis szívató, és minden megoldódik.
Eddig a létezõ összes fúvóka beállítást végig próbáltam. 3 szor takarítottam komplett karburátort. A keverés 40-es. Talán túl olajos lenne? Mi lehet a baj?
Érdemes-e feltennem a 150-es karburátorát? BVF 24N 1-3
Pontosan ugyanez volt az enyémmel is (és még mindig van az új karbi alkatrészekkel). Vettem nagy szorgosan a régi pudvás cuccaim helyett vadiúj alkatrészeket (súbertûtõl úszóig mindent), és éppen ilyen lett tõle a motorom, majd mérgemben visszaépítettem kis fújkálás és lerakódás csiszolás után a régit, és tökéletesen megy vele.
Tuti nem dugulás az oka, az alkatrészeim vadonat újak, a tankot most rozsdátlanítottam, inkább másra tippelnék, mivel amikor kezdetben csak a fúvókákat cseréltem vissza a régire még mindig sz*r volt, semmi változás.
De amikor visszaraktam az úszó-úszószelep-súbertû hármast (már csak ezek voltak újak), egy csapásra megjavult az egész. Pedig úszószint ugyanaz, súber magassági állítása ugyanaz... Kezdj el sztem errefele nézelõdni...
Amint legközelebb bejutok a mûhelybe, megnézem hogy régi úszó/régi fúvókák/többi új kombó hogyan muzsikál.bakimate írta:Csak éppen az utángyártott úszó nehezebb, mint a gyári.Alfa írta:Pedig úszószint ugyanaz, súber magassági állítása ugyanaz...
Ez a szívató dolog ismerõs.bg írta:Üdv.
Annyit kérdeznék.
A gépemen, ES 125. BVF 22N 1-3 gyári porlasztó van. A hibajelenségek, amiket produkál a következõk.
Alapjáratnál, rendkívül füstöl, néha szépen pörög, néha lefulladozik, aztán szépen le is hörögne, ha nem húznám rá a szívatót. Így viszont füstöl. / nyilván így sokat kap/. Menet közben, a helyzet ugyanez. Egy ideig szépen megy, aztán lehörög, meg is állna, ha nem húznék rá szívatót, szaggatva, mintha darabos lenne benzin, ujra lódul, így viszont sokat kap, és attól akar immár leállni, hogy ömlik be a benzin./ ismét füstöl/
A hang, amit ilyenkor kiad, elég furcsa, mintha kopogna, a fõtengely, mintha minden fordulat nehéz volna. Aztán kis szívató, és minden megoldódik.
Eddig a létezõ összes fúvóka beállítást végig próbáltam. 3 szor takarítottam komplett karburátort. A keverés 40-es. Talán túl olajos lenne? Mi lehet a baj?
Érdemes-e feltennem a 150-es karburátorát? BVF 24N 1-3
Stravkó írta:bg!
Ha már tényleg többször takarítottad,és nem volt eldugulva(amit pl.rozsdás tank is okozhat),akkor cserélj rajta karbit.Próbaképpen célszerû lenne olyat,ami jól mûködõ motoron van,mert rögtön kiderül,hogy hol a hiba. Az,hogy szívatóval megy,az dugulásra utal!
A levegõszûrõt nézted már,hogy nincs-e benne "madárfészek"?
Én gázbowdenre tippelek,lehet,hogy kezd "kiszõrösödni"!KILL3R etz írta:Hali!
Ma elmentem motorozni egy kicsit(nem bírtam tovább) , és arra lettem figyelmes amikor álltam a lámpánál, hogy szép lassan felemelkedett az alapjárat 1000-rõl kb 3000-re. Utána mentem vele egy jó darabig és a következõ megállásnál már rendben volt a dolog. Szal a kérdés az hogy ez mitõl lehet? Most csinálta elõször. Talán a hideg miatt?
IQBetyar írta:Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre (nem is kicsire)...
Nem túlságosan régóta van egy MZ 125 TS mocim viszonylag életképes. Töltés nincs, osztály társam elektronikus töltésszabályozót készít rá, hátha attól megjavul, ha nem az akkor esetleg a gerjesztõ tekercs (forgórész elvileg jó, mértük). Ezzel még úgy elment, hogy csak rövid távon használgattam, próbálgattam és használat után aksi kivesz, töltõre fel, indulás elõtt mociba be.
Következõ probléma: valószínûleg sok keveréket kapott és kap, mert eléggé füstöl és érdekesen viselkedik: gyertyát pillanat alatt beköpi, hidegen nagyon nehezen indul stb... Múltkor nem sikerült vele elindulnom, így egy kicsit megbányásztuk, hogy mi a fenéért nem teszi a dolgát... Észrevettük, hogy a tank redvás, benzinszûrõ is, benzincsõ régi, merev. Benzint leeresztettük ezeken keresztül, egy kicsit hagytunk a tankban és azzal "kimostuk" a nagyja piszkot. Új benzincsõ és szûrõ került a régiek helyére. Vettünk egy új gyertyát is, azt is beletettük. Kitoltuk házból az utcára, benzincsap kinyit, gyújtás ráad, egy határozott rúgás és szépen jár, sikerrel hazaértem vele (8km kb.), de félek, hogy ha nem lesz beállítva rendesen, akkor nem sokáig lesz ilyen jó. Porlasztó 22N1 jelzéssel bír. Keresgettem az oldalon beállítási leírást, de kissé béna vagyok és nem találtam, meg még nem olvastam vissza, esetleg ha tudna valaki egy linket...
Takarítsd ki a karburátort, csinálj olajcserét, ellenõrizd a fékbetéteket, nézzd meg a láncot, és keverj normális arányú keveréket
Üdv
Aztán
Tervem, hogy a motort majd egy kicsit megtuningolom (segítséggel persze, mert én eléggé hülye vagyok az ilyesmihez), pl.: van iskolatársam, akinek van feleslegben 150 -es teljesen felfúrt hengere, hozzá való hengerfeje, dugó stb., arra gondoltam lecserélni a mostanit.
Elektromosság terén: elektronikus töltésszabályzó, gyújtás átalakítása, irányjelzõk átalakítása, esetleg mindenféle visszajelzõ fények stb...
Találtam itt az oldalon egy MZ ES 150 felújítását, ott az illetõ Dellorto PHBL 24-es porlasztót szerelt a jármûre. Újonnan kb. 20 E-ért találtam interneten legolcsóbban, használtan 12 e-ért. Nincs valami sok pénzem, azért kérdezem, hogy megéri ezt venni, jobban meg-e tõle a gép (mennyivel), vagy esetleg valaki ajánlana valami mást (esetleg a 28-ast).
Most ennyi jutott az eszembe.
Elõre is mindenkinek köszönöm a segítséget
Ádám
ez a helyes út...Dodi írta:Igen!
Az ES az nagyon OK.
ÁÁÁÁH! Nem vok nagyon elfogult!
kupi írta:Igen szinte teljesen egyformák(legalábis csereszavatosak az alkatrész egységek)nekem egy utolsó kiadásu TS 125 ös van ez már a BVF22N2-1 es karbival van szerelve ezen már álitható ütközöcsavaral az alapjárat és más a karbi szerkezete is (tûfuvoka és a tolatyú mind a kis TZ-n")de a fuvokák és az uszó egyforma,és a kuplung kosár és persze a lác is ETZ-s de nekem volt már benne ES is ki lehet cserélni és ugyan ugy megy mindegyikel(az ES keskenyebb láncal).Eltérés lehet még a fõtengely az ES ha jól tudom felül csak bromz perselyes az enyém eredetileg már tûgörgös volt mind az ETZ (most német bronzperselyes van benne)szerintem tartosabb.A váltó az egy az egy a motortömb csak a forduat kihajtás furatába tér el,azt nem tudom a 125 re fel e lehet tenni a 150 es hengert ezt még nem probáltam de kiváncsi lenék rá nagyon.Az elektronika az egyforma igaz a kor szelemének megfelelõ(akkor világitotak ha nem látak)ma már kicsit szerény de keresem a megoldást erre(szerintem a helyes irány a ledes izzó a féklámpába és ahova lehet).Alkatrész szerencsére van utángyátot is de én inkább veszek egy sufniba szunnyadó ES-vagy TS-t és elbontom legutoljára 2000ft ért sikerült vennem egy komplett ES-t papirok nélkül.
Hello!Fölesz írta:és vajon azonos átmérõjû nevesebb karbi pl dellorto és mz karbi között van e számottevõ különbség?
nekem igazából egy robogóra kellene, jelenleg 106ccm 17,5ös dellortó karbival, de sajnos az odalett és még nem eldöntött tény de lehet h fel lesz fúrva 125ccmre....és akár marad 106 akár 125 lesz, mindenképpen kell egy másik karbi, a kérdés az lenne h megéri e vanni egy neves karbit 20-25 felé vagy egy jó állapotú használt mz karbi is megteszi....a motort igazából munkába járni használom télen nyáron tehát nem elsõdleges szempont h atom sportos legyen meg az is belefér ha az eddigi 4 liter helyet 4,6 lesz a fogyasztás
az viszont szempont h kézi szivatós legyen
kobraCode írta:Helló!
Ha jól tudom akkor a következõk a gyári adatok:
125-ös: 22mm
150-es: 24mm
250-es: 30mm
Ha nem jól írtam, javítsatok ki.
Üdv.
kobraCode írta:Helló!
Ha jól tudom akkor a következõk a gyári adatok:
125-ös: 22mm
150-es: 24mm
250-es: 30mm
Ha nem jól írtam, javítsatok ki.
Üdv.
fores írta:Vadlállat módjára füstöl a gépem..pedig karbi beállitva,és nem szivja az olajat a váltóbol..néha csepeg valami fekte szötymör a könyökböl..keverési arány betartva..mi lehet a gond?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég