KobraCode. A 251 es vaza hasonlit kinezetre de meretre nem azt hiszem. Nagyobb kicsivel a 150 esenel azt hiszem. Remelem nem irtam hulyeseget.

Matthej nézd meg a 251-es ETZ-t, ha jól tudom ugyan az a váza mint a 150-es ETZ-nek, csak kicsit megvan ersõítve. És a blokk pedig a 250-es bõl kertült át. Elvileg bele kell hogy menjen. De talán valaki aki ezt próbálta már, és többet tud segíteni neked.Matthej01 írta: Hogyne lenne.Most gondolj bele akkora a menetszél hogy a gizdáknak tökk hamar kihül a bele! Ezért nagyon fel kell öltözniük. Én kifejlesztettem a tv nézõ izmot ami szép gömbölyû tehát áramvonalas. Lehet nagy a súly mégis áramvonalas tehát a légellenállási tényezõje megkockáztatom kisebb mint az opel calibrának. A 2. hatalmas elõny nem hül ki a bélésem olyan gyorsan. Ez nem azt jelenti hogy nem fázom csak késõbb jön az a velõtrázó belsõ remegés meg a kék száj(nem oxigén hiányra gondoltam). Tehát ez anatómiai tuningnak minõsül....persze valamit valamiért: áramvonalasság-egésség.![]()
Vagy valaki nézte már hogy a 250-es blokk belemegy a 150-es vázba???

Hogyne lenne.Most gondolj bele akkora a menetszél hogy a gizdáknak tökk hamar kihül a bele! Ezért nagyon fel kell öltözniük. Én kifejlesztettem a tv nézõ izmot ami szép gömbölyû tehát áramvonalas. Lehet nagy a súly mégis áramvonalas tehát a légellenállási tényezõje megkockáztatom kisebb mint az opel calibrának. A 2. hatalmas elõny nem hül ki a bélésem olyan gyorsan. Ez nem azt jelenti hogy nem fázom csak késõbb jön az a velõtrázó belsõ remegés meg a kék száj(nem oxigén hiányra gondoltam). Tehát ez anatómiai tuningnak minõsül....persze valamit valamiért: áramvonalasság-egésség.bluerider írta:Meg ugye motyó nélkül is van bõven terhelés!

Subb-ee álltal készített gyújtást, és majd rakok fel egy 33-as karbit az enyémre.Meg talán lelessz könnyítve a fõtengely, de azt ma beszélem le bambival személyesen, hogy miket kell még módosítani a blokkon.Matthej01 írta:Jó lenne valami mert mostanában nem tudom lecserélni a kis etz-t. Ezért kérdeztem hátha tudsz olyan megoldást ami nem emeli meg a fogyasztást a csillagos égbe. Nem kéne sok csak azért felmotyózva is jó lenne ha menne 90-esetleg100.
mindent lehet,sak kérdés,hogy megériMatthej01 írta:És ha szépen megkérlek tudnálnekem ilyet csinálni?bambi írta:Ez egy gyári kéthengeres forgótárcsás rz 250-es versenymotor.tudomásom szerint 62 LE volt.A maga idejében ez volt a legerõsebb ebben kategoriában.A Japán tipusok csak 50 LE volt,ha nem volt mûszaki problémája,akkor csúnyán elverte a többi márkát.Egy kicsit nem lehetne valahogy több paripát meg forg. nyomatékot varázsolni a 150-es etzbe. Tudom vegyek másikat.. ........ De most komolyan

<-----------------------
<-----------------------csikin írta:A 250es ETZ-k négy felömlõsek, az ES/TS kettõ.
De ha már itt tartunk van különbség a 250es és a 251es hengere között?
Azt hiszem itt az oldalon található Motorrevüs ETZ használttesztben volt hogy más a szívás vezérlése.![]()
Üdv.: Csikin

Karak írta:Köszi!
Már egyeztettem a mesterrel, lehet vele csináltatom meg. A baj, hogy pest messze van... De a minõség fontos, szóval megkérdem a részleteket!
Köszönöm még egyszer. Ja és mennyit eszik most? Meg mennyivel lett több lóerõ?
PJocker írta:Sziasztok!
Etz 250 -hez keresek plexit a lámpa fölé! Tudtok-e segíteni, hogy hol nézzem meg?

<-----------------------
a felömlõk növelése elsõsorban fordulatszámnövelésre szolgál, ugyanis magasabb fordulaton gyorsabban kell h végrehajtódjon a gázcsere(kipuffgáz->ki, benzingõz->be) a hengerben. persze ez nem ilyen egyszerû, fõleg az mz-nél, mivel a generátor forgórésze max 10000 rpm-et bír elvileg. tehát akkor már a gyújtásnál is kell valamit módosítani. meg mit ér a magas fordulatszám ha nincs LE? akkor már lökettérfogatot is növelni kell, fõtengelyt könnyíteni, erõsebb hajtókar, és valahogy úgy kell megoldani a henger töltését(szívás, kipuffogás) h lehetõleg egyenletesen adja le a motor a teljesítményét a fordulatszám függvényében.Apol77 írta:Elnézést a hülye kérdésért, de mit befolyásol, miben lesz jobb a motor pl. 6 felömlõ esetén?
Komolyan nem tudom, nem ér kiröhögni
<-----------------------Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 3 vendég