Sziasztok!
Olyan probléma lenne a géppel (ETZ 251), hogy kereszteződésnél, körforgalomnál, piros lámpánál mikor szinte megállásig lassítok akkor leáll a motor. Ez úgy néz ki, hogy megyek 5-ben 90-el, jön egy kereszteződés, gázt elvesz lassítok egy darabig, utána mikor már közel vagyok akkor kuplung behúz és pakolom vissza a sebességeket, de gázt ilyenkor nem húzok. Közben fékezek és megy az irányjelző. Mikor 3. vagy 2. sebességfokozatban vagyok, akkor egyszer csak, mint akit lelőttek, leáll a gép. Volt már olyan hogy nem ment az irányjelző, mert körforgalom előtt kellett vissza lassítanom, és akkor is leállt. Ezután pöcc-röff indul a masina egyébként. Világítást rá adom ilyenkor álló helyzetben + index, vár egy 5 mp-et, gyújtás kihagy párat aztán leáll. Ha játszom a gázzal akkor nem áll le. Ugyanúgy kereszteződésnél is ha játszom a gázzal akkor nem áll le, de eléggé pörgetni kell hozzá.
Azt gondoltam, hogy akksi probléma, most egy savas Unibat 9Ah-s van benne, de kaptam egy gondozásmentes 5Ah-st kölcsönbe. Azzal is ugyanezt csinálja
Most világítás nélkül felmegy az alapjárat 1800-2000-ig, de ha ráadom a világítást akkor beáll olyan 1300-1400-ra.
Világítás nélkül közlekedtem párszor, hogy ne álljon le, de indexeléskor érződött, hogy esne a fordulat nagyon, csak kisebb mértékben. Dudát megnyomva 90-es tempónál, érezni hogy egy pillanatra "megfogja" a motort. Ad hangot, de egy pillanatra megtorpan a gép.
Nem tudom mit kellene rajta csinálnom.
Előre is köszönöm ha válaszolsz!