Olvass vissza...
nem én kezdtem

Nem ismersz. De személyeskedsz. Gondolod, hogy ez így rendjén van?
Nyilván azért irtam mert próbáltam segíteni,miért vagy ilyen felháborodott?
Robbantott ábrán a 7 számmal jelólt rugó...Zorka írta: ↑2018.04.12. 22:11Szia!csitni írta: ↑2018.04.12. 15:58 Köszönöm a választ. Így viszont ismét nullán vagyok. Van esetleg valami ötlet, hogy mitől lehet , hogy olykor csak úgy tudok vissza váltani(legtöbbször 3ból 2 be) hogy előtte picit felhúzom a váltókart? A jelenség pontosan úgy történik, hogy lenyomom a váltókart és nem történik semmi mindegy hányszor próbálom. Ekkor felhúzom a váltókart(nem annyira hogy fel váltson hanem épp csak egy kicsit) és utána már gond nélkül visszavált. Előre is köszi.
A kuplung és a tányérkerék mögött van egy görgős kar (összeállítási ábra 12), a másik végén rugóval (ábra 13). Az pozicionálja a kulisszatengelyt (22). Én először azt nézném meg, hogy ott egyáltalán mi van.
sebvalto.gif
Üdv: Zorka
Üdv!
Szia!csitni írta: ↑2018.04.12. 15:58 Köszönöm a választ. Így viszont ismét nullán vagyok. Van esetleg valami ötlet, hogy mitől lehet , hogy olykor csak úgy tudok vissza váltani(legtöbbször 3ból 2 be) hogy előtte picit felhúzom a váltókart? A jelenség pontosan úgy történik, hogy lenyomom a váltókart és nem történik semmi mindegy hányszor próbálom. Ekkor felhúzom a váltókart(nem annyira hogy fel váltson hanem épp csak egy kicsit) és utána már gond nélkül visszavált. Előre is köszi.
Annak csak az üreshez van köze. Rugó által odafeszített golyó beleakad egy kizárólag 1 és 2 közt létező vályúba, hogy könnyebb legyen megtalálni az ürest. Semmi máshoz nincs köze.csitni írta: ↑2018.04.10. 21:44 Sziasztok!
Kérdésem lenne, remélem jó helyen próbálkozok vele. Vettem egy etz250-est. Szép állapotban van de a vissza váltással gondjaim vannak. Olykor-olykor ahoz hogy pl. ,hogy 3-ból 2-be váltsak először picit fel kell húznom a váltókart és utánna okés. Az előző gazdája azt mondta, hogy az olajleengedő csavar melletti csavart tekerte ki olajcserekor és onnan kiesett valami golyó. Amit aztán nem talált meg de utángyártott alkatrésszel pótolta. Viszont azóta fenn áll ez a probléma. Ha esetleg valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem. Köszönöm.
Kérj árajánlatot a környéki csapágyboltokból ilyen szimeringpálya-javító perselyre http://www.skf.com/group/products/seals ... index.htmlAthem írta:Főtengely kérdésem lenne. Adott egy gyári felújított tengely. A szimering ajak résznél eléggé kikopottnak tűnik. A körmöm beleakad,de újjal nem tapasztalható. simán elképzelhető, hogy emiatt ott ahol találkozik szimeringgel ott gondom lehet? Pl. kifúj. Érdemes megvenni? 20E-et kérnek érte.
1
2
3
Adhatok pontosabb képet is a tengelyről.
4.5-tel még működik bár kicsit korán gyújt. Lehet ott volt.madigergo írta:aronpfabian írta: A hibás sliccelésű jeladót a gyártóval boltold le.
Én bontottat keresnék, az utángyártott irreálisan drága és semmi garancia hogy azon nincs elrontva a slicc. Bemaródás, mély rozsda ne legyen rajta.
szerk.: rájöttem hogy valószínű a röpsúlyos előgyújtásszabályzóról hallottál. Annál a forgórész azonos, de az excenter alatt van egy szabályzómechanika. Az állórész gyújtásalaplapot tartó része ennyivel magasabban is van.
Te szinte biztos hogy nem ezzel találkoztál (fehér holló) hanem gyártási hibás vagy genetátorra való jeladótárcsát kaptál (ez eltér, de se nem TS se nem 6V)
Persze, már vissza küldtem neki, csak ebből kiindulva gondoltam, hogy akkor kétféle megszakítóbütyük is létezik.
Még az előző tulaj rendelte, és tette fel a Szabolcs féle gyújtást, ami egyébként működött is, de nem volt az igazi. ( igazából én levétel után nem bírtam sosem normálisan beállítani a gyújtást, 4,5-11mm-ig tudtam állítani előgyújtást. )
Bár a motor üzemelt, jónak is tűnt, de nem tudom, hogy hogyan volt felrakva a helyére...
Köszönöm a segítséget!
aronpfabian írta:A hibás sliccelésű jeladót a gyártóval boltold le.madigergo írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy egy 125-ös ts-re milyen megszakítóbütyköt vegyek?
Ha jól informálódtam a 6v-os ból kétféle gyújtás létezett, nem tudom, hogy miben változott (a Müller Szabolcs féle gyújtáson a sliccelés nekem nem jó helyre esik).
Ezen kívül van-e valami, amire figyelni kell vásárláskor, ha utángyártottat veszek? Vagy egyáltalán érdemes olyat?
Ha esetleg van valakinek elfekvőben, az is jó lehet nekem.![]()
Előre is köszönöm!
Én bontottat keresnék, az utángyártott irreálisan drága és semmi garancia hogy azon nincs elrontva a slicc. Bemaródás, mély rozsda ne legyen rajta.
szerk.: rájöttem hogy valószínű a röpsúlyos előgyújtásszabályzóról hallottál. Annál a forgórész azonos, de az excenter alatt van egy szabályzómechanika. Az állórész gyújtásalaplapot tartó része ennyivel magasabban is van.
Te szinte biztos hogy nem ezzel találkoztál (fehér holló) hanem gyártási hibás vagy genetátorra való jeladótárcsát kaptál (ez eltér, de se nem TS se nem 6V)
A hibás sliccelésű jeladót a gyártóval boltold le.madigergo írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy egy 125-ös ts-re milyen megszakítóbütyköt vegyek?
Ha jól informálódtam a 6v-os ból kétféle gyújtás létezett, nem tudom, hogy miben változott (a Müller Szabolcs féle gyújtáson a sliccelés nekem nem jó helyre esik).
Ezen kívül van-e valami, amire figyelni kell vásárláskor, ha utángyártottat veszek? Vagy egyáltalán érdemes olyat?
Ha esetleg van valakinek elfekvőben, az is jó lehet nekem.![]()
Előre is köszönöm!
Csapszeg nem lötyögött már benne amikor "kerregett"?Athem írta:Nem kerreg az a berta? Mert akárhogy is nekem volt 2x is és mindkettő úgy kerreget, mint a kereplő... 1000 km felett... Pedig jó áron van.
Annó jókat hallottam róla nagyon azt a fene tudja most valójában milyen...Athem írta:Mit gondoltok a Vertex dugókról?
Sikerült hazai összeköttetésbe kerülnöm egy szerelő által, és csinálnának ETZ-k hez is dugókat. Pannóniákhoz már csináltak és kis ETZ-hez is állítólag. Megéri, vagy maradhatunk a K20-as lengyel dugóknál is?
Igen ez sajnos perselyezett, menthetetlen. Ennél még a kiszakadt (de nem meggányolt) menet is jobb lenne.Athem írta:Találtam egy kis érdekességet, vagy csak nekem az a hengerfejben a menet javítás?
Kár volt megmentenem az enyészettől?
https://preview.ibb.co/f7mibb/20171215_075034.jpg
https://preview.ibb.co/nGmS2G/20171215_075127.jpg
https://preview.ibb.co/no4Qpw/20171215_075143.jpg
Ne felül nézd, így tudod ellenőrizni: http://mz.info.tm/miraculis_de/mz/text/ ... 1.html#b45Athem írta:futarmotorosbolt! ... :/
ugyan így a yoko
Ugye bár volt egy szorulásom, és azóta fura a járása. Ha terhelem, akkor megszűnik a zörej. Alapjáraton nagyon hallatszik. Ha hajtókar felsőrészét megmozgatom oldal irányba a felső részénél van 4mm elmozdulása. Emiatt gondoltam. De lehet az okozza, hogy az új dugó és a csapszeg illesztése nem tökéletes? Van egy pici kotyogás fel-le irányban... Egyébként csak henger, és dugó csere volt, frissen fúrtra.
Koszonom a gyors valaszt,,udvaronpfabian írta:Állíts utána a kapcsolásrögzítő tengelyen. Az a hornyos végű amin a kapcsolóköröm ugrál és a kuplung alatt van ellenanyával rögzítve.
Figyelj hogy ne állítsd túl, mert ha a csoportos fogaskerék megfelelő hézag híján nekifeszíti a kihajtás fogaskerekét a lánckeréktengely-csapágynak, akkor az nem lesz hosszú életű.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég