Csak szépen sorban...Még viszonylag messze van a motoros szezon.A tankból a rozsdát távolítsd el!Zúzottkő,kutyalánc a tankba,és mozgatás kézzel,vagy malterkeverőgépre rögzítve forgatni néhány órát.Larocca92 írta:Sziasztok!
Most vásároltam egy szépséges 250-es ETZ-t!
Korához képest nagyon szép állapotban! Szóval egyszerűen beleszerettem, de vannak azért gondok.
A főbb kérdésem az volna hogy az én karbim úgy néz ki használhatatlan viszont egy amit érdemes venni az a BING mert ahogy olvastam a 12eft-os az egy Taiwani után gyártott és nem gondolom hogy jó minőség lenne.(cáfoljatok meg ha tévedek.)
Viszont van egy olasz cég ami igaz robógtuninggal foglalkozik viszont van egy 30mm-es Racing karbija. A Polini-re gondolok. Nem tudom hogy használható ez esetleg MZ-n? Szerintetek ez megoldható vagy inkább a Bing? Természetesen tudom hogy némi átalakításra lesz szükség csak maga az hogy MZ-n használható-e? Azért gondoltam erre az alternatívára mert azért 14eft a különbség. Egyébként nem csak az üzemanyag ellátás lenne a kérdésem csak ez volt a legfőbb ezért ebbe a topikba írtam. A másik téma a gyújtás... Miért van az hogy van hogy hátrafele indul el... mindenképp cserélni szeretném tirisztorosra. Valami nagyon nincs rendjén ezzel a gyújtással mert olyan érdekesen pattog az egész és a fordulatot is ordítva küszködve veszi. Szerintetek hol érdemes vásárolni gyújtást?A tankot is takarítom épp mert elég rozsdás belülről és mindenhol ilyen iszapos lerakódása volt... a csapban az úszóházban stb... Ez okozhat olyan hibát hogy ingadozik a fordulatszám? 1500 aztán felpörög 4000-re majd van hogy le is áll. Kitakarítom teljesen aztán teszek egy újabb próbát hátha segít valamit az ingadozáson. De biztos hogy komplexebb a dolog csak hátha nektek van valami tippetek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv. Ádám
ui.: mellékletben küldtem a Polini karbit!
A karburátort cseréld le egy modern,jó állapótú-újszerűre (dellorto,pollini,mikuni...stb).Azért ingadozik az alapjáratod,mert szét van kopva,gondolom ennek a csattogó hangját hallod...A fogyasztásod is csökkenni fog.Az eredetit kb. 40 évvel ez előtt tervezték...
A motorod gyújtásával nincs semmi baj.Azért indul el hátra,mert iszonyatosan nagy előgyújtás van neki adva.Ettől hallhatsz rendellenes kopogó-csattogó hangokat magasabb fordulatszámon.A nagy előgyújtással próbálták kordában tartani az egyenetlen alapjáratot...
Kezd az üzemanyag rendszerrel,a műtét sorozatodat!És hallgass meg más véleményeket is,ne csak az enyémet.