Lóri írta:Akkor valószínű, hogy erősen deformált a záró kúp. Próbálj meg keresni másik légtelenítőt, menet egyezzen, és azzal hátha jó lesz. (trabi, wartburg féknyereg), vagy van egy másik megoldás, de az vagy bejön, vagy nem, de ha nem jön be akkor kuka a nyereg... Így azt le sem írom.
Az utángyártott légtelenítő csavaron a zárókúpnak köze nincs a gyárihoz. A kúpnak nevezett rész bele sem ül a neki szánt süllyesztett részbe. Helyette felül a peremre.
A féknyereg belső darabját ki kellett cserélnem egy másikra mert a légtelenítő csavar menetes része is oda volt. Ki volt kopva a menet és el volt "oválosodva" mert valaki már előttem agyig tépte.
Minden esetre ha ez nem lenne elég az új karmantyú körül szivárgott a fékolaj.
Még jó hogy annak idején három garnitúra karmantyút vettem. Egy magyart egy indiait és egy pár taiwanit.
Mindet kipróbáltam és persze az utolsó verzió lett a jó. A baj hogy nem tudom már melyik gyártmány az.
Így legközelebb megint mindhárom félét vennem kell.
A három pár karmangyú közül kettőn szó szerint átesett a dugattyú, annyival nagyobb volt az átmérőjük.
A harmadikat meg úgy kellett a dugattyúra ráfeszegetni. De mindenesetre a végén ez lett jó.
Majdnem két napom ment el a fékre.