Jó is az a hajtómű"olaj...Nem véletlenül írják elő a hajtómű olajat az MZ váltóba.A Mol 80w90 nem olyan rossz olaj mind sokan mondják én mióta motorozok(1987) csak ezt használom minden motoromba és pl a TS MZ-m már túl van a 135000Km! en Mol olajjal használva és a váltó és a kuplung is bírta,100000Km körül egy léptető villa és a váltócsapágyak cserélve lettek de csak azért mert volt gyári új és nem akartam kopottal összerakni.A kuplung az még gyári!Ha nem lenne jó olaj akkor gondolom már szétkopott volna minden,és sajnos már nem is olcsó a MOL olaj sem.Keleti motorba autóba régi szoci traktor váltóba csak ajánlani tudom.Veszy2107 írta:Alapból a 80w90-es olaj jó a váltóba, én is azt használok mostanában kis ETZ-nél, annyi hogy pl most télen is üresbe járatni kellett egy cseppet, mert nagyon meg volt dermedve.... Viszont nyáron a nagy melegben szerintem kifejezetten jó, mert nem lágyul annyira el mint a 10w40-es. Hogy a Favorit milyen, azt már nem ismerem.... Én jelenleg a gagyi Mol hykomol 80w90-eset használom..... Itt jobbat nem találtam ár érték arányban....jura györgy írta:sziasztok, úgy értem hogy 80w90 FAVORIT jó a váltóba ? vagy vegyek valami mást ? üdv. juragy
Alapból a 80w90-es olaj jó a váltóba, én is azt használok mostanában kis ETZ-nél, annyi hogy pl most télen is üresbe járatni kellett egy cseppet, mert nagyon meg volt dermedve.... Viszont nyáron a nagy melegben szerintem kifejezetten jó, mert nem lágyul annyira el mint a 10w40-es. Hogy a Favorit milyen, azt már nem ismerem.... Én jelenleg a gagyi Mol hykomol 80w90-eset használom..... Itt jobbat nem találtam ár érték arányban....jura györgy írta:sziasztok, úgy értem hogy 80w90 FAVORIT jó a váltóba ? vagy vegyek valami mást ? üdv. juragy
Miért nem váltóolajat veszel bele?jura györgy írta:sziasztok, úgy értem hogy 80w90 FAVORIT jó a váltóba ? vagy vegyek valami mást ? üdv. juragy
És igazad van, váltóba váltóolaj való.Veszy2107 írta:
Én inkább ezt választanám, mert itt megemlítik, hogy tengelykapcsolóhoz is jó!
Repsol MOTO TRANSMISSIONES 10w-40
Viszont a másiknál csak mintha a fogaskerekeket és váltót írnák, ki tudja, nincs-e benne a valami adalékanyag, amitől megcsúszhatna a kuplung!
.....szerintem!
Helló!frensis írta:Pasno írta:Hellósztok!
250 ETZ-be szeretnék olajat cserélni és kinéztem kettőt,és most vacilálok hogy melyiket vegyem bele.
http://www.olajwebshop.hu/termek-Repsol ... 0%20/4914/
http://www.olajwebshop.hu/termek-Repsol ... 0%20/4913/
Mégvalami:A szintetikus technológiával előállított olajok azok a szintetikus olajok?Tudom hülye kérdés ,csak sajnos én sem érthetek mindenhez.
Szia !
Pár hozzászólással lentebb írták a választ, szerintem ez megteszi neked:
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=19168 ... 001&foto=1
Pasno írta:Hellósztok!
250 ETZ-be szeretnék olajat cserélni és kinéztem kettőt,és most vacilálok hogy melyiket vegyem bele.
http://www.olajwebshop.hu/termek-Repsol ... 0%20/4914/
http://www.olajwebshop.hu/termek-Repsol ... 0%20/4913/
Mégvalami:A szintetikus technológiával előállított olajok azok a szintetikus olajok?Tudom hülye kérdés ,csak sajnos én sem érthetek mindenhez.
5000 km, vagy 2 évente.csabyka88 írta:Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy ez ETZ váltójába milyen gyakran kell (milyen gyakran szoktatok) olajat cserélni, és milyen olajat használtok?
Köszi a választ előre is!
Köszi! Vásárlásnál az első dolgom lesz, amit lecserélek.K.Imi írta:Max két évente illik cserélni szerintem, én évente szoktam(repsol 15W50)
Én is kaptam egy ilyet ajándékba. Egy rettenet volt....K.Imi írta:Ismerős boltjában veszem majd lehet itt Kunhegyesen, tud még hozni csak az ára miatt nem nagyon veszik, drágább mint a repsol 2t sintetico (2590 ft)
Azt hiszem ez az Addinol meg 2850ft... valami ilyesmi volt még ráírva, hogy MZ 405
Megoszlanak a vélemények milyent is?Tapasztalatom szerint a TS 125 az olajra nem kényes (legyen benne és tiszta legyen),az ETZ az már válogatósabb de ez most mindegy.Én MOL 80w90 hajtómű olajat használok már 24 éve a TS -be és nekem bevált (elvileg a gyárba is ez tették bele bár az nem hazai olaj volt de hasonló),de van aki a 15w40 négyütemű motorolajra esküszik lehet igaza van az is olaj és ken is ezért szerintem amihez hozzá tudsz jutni az a nyerő a lényeg amit bele teszel az tiszt, bizonyított származású(eredeti dobozos) legyen ne valami használt esetleg többfajtából kevert vagy hidraulika olaj!A telóba meg valami hidraulika olaj való (létezik lökésgátló olaj is)de láttam már motor olajat is telóba és azzal is csillapított max keményebben.Én telóba szervokormány olajat raktam és azzal is jó.djtoma írta:sziasztok
azt akarom kérdezni hogy van egy MZ TS 125-em és a váltóba kellene olaj csere és nem tudom hogy milyen fajta kell bele vagy milyen lenne a jó és az első teleszkópba is le akarom cserélni de ide se tudom hogy milyen olaj kell?
részletesen írjátok már le milyen kell!!
köszönöm
Andrá$ írta:én Hajtóműbe 80W90sinnyo írta:Üdv,főleg ts 125 tulajok véleményét kérném,de meghallgatok mást is,milyen hajtómű olajat és milyen 2t-érdemes venni ami nem a rohadt drága kategória,de minőségre már jónak mondható?
2T pedig: Repsol Scooter
Eddig nem volt gond egyikkel se
én Hajtóműbe 80W90sinnyo írta:Üdv,főleg ts 125 tulajok véleményét kérném,de meghallgatok mást is,milyen hajtómű olajat és milyen 2t-érdemes venni ami nem a rohadt drága kategória,de minőségre már jónak mondható?
10W-40, vagy 15W-40 motorkerékpár-motorolaj. Én anno sima teszkós olcsó 4T olajat raktam bele a kisTS-be, azzal sem volt gond.sinnyo írta:Üdv,főleg ts 125 tulajok véleményét kérném,de meghallgatok mást is,milyen hajtómű olajat és milyen 2t-érdemes venni ami nem a rohadt drága kategória,de minőségre már jónak mondható?
Szerintem a lengyel. Legalábbis ha ugyanaz a gyártmány mint a 300-asok lengyel dugója, akkor fényévekkel veri a magyar cuccokat. Sötétszürke színe van?Kitartás! írta:Üdv!
ETZ-hez 71-es utángyártott dugattyut vennék,a nagy kérdés h a magyar vagy a lengyel gyártmány a jobb minőségű.(azert irtam ide mert a megfelelö topikban nem kaptam választ)
Köszönöm előre is a hozzáértők válaszát.
Széles utat!
Igen kösz már megoldódot a dolog!szilitibor írta:http://www.olajshop.hu/hell írta:Lassan elő szeretném venni a gépet így esetleg valaki tudna nekem javasolni valami jó kis üzletet ahonnan lehet viszonylag olcsón 2T olajat rendelni? Agip(Eni), Repsol, Elf, Motul, Castrol full vagy félszintetikusok érdekelnek.
Előre is kösz a segítséget.
http://www.olajshop.hu/hell írta:Lassan elő szeretném venni a gépet így esetleg valaki tudna nekem javasolni valami jó kis üzletet ahonnan lehet viszonylag olcsón 2T olajat rendelni? Agip(Eni), Repsol, Elf, Motul, Castrol full vagy félszintetikusok érdekelnek.
Hát hogy fontos-e... Az a telód állapotától függ. De ha már szétszeded, akkor érdemes cserélni, az 4db említett alkatrész (száranként 2) összesen nincs 1000Ft.Kitartás! írta:Akkor ez a repsol repül bele.Már csak meg kell rendelni.Amiket irtal h teleszkop szetszerelése után cserélni kéne,az nagyon fontos lenne?Még egy kérdés ETZ-hez 71es dugattyut szerzek be,magyar vagy lengyel utángyártott a jobb?
Dot4? Az inkább nem fékolaj lenne?Kitartás! írta:Heló!
Dot4 hidraulikus olajat mondtak nekem,az jó lesz bele,várom a segítséged.
Kössz elöre is.
Telóolaj, szerintem 10W. A viszkozitást aszerint válaszd, mennyire akarsz kemény csillapítást.Kitartás! írta:Hello!
Első teleszkópba milyen olajat kell tenni?
2.5 Wredocstomi írta:Üdv!
250-es Etz hátsó lengéscsillapítóba milyen viszkozitású olaj való?
www.oilpower.huhell írta:Lassan elő szeretném venni a gépet így esetleg valaki tudna nekem javasolni valami jó kis üzletet ahonnan lehet viszonylag olcsón 2T olajat rendelni? Agip(Eni), Repsol, Elf, Motul, Castrol full vagy félszintetikusok érdekelnek.
Én innen rendeltem: http://olajcentrum.hu/category/motoros- ... 2t-olajok/hell írta:Lassan elő szeretném venni a gépet így esetleg valaki tudna nekem javasolni valami jó kis üzletet ahonnan lehet viszonylag olcsón 2T olajat rendelni? Agip(Eni), Repsol, Elf, Motul, Castrol full vagy félszintetikusok érdekelnek.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég