KöszönömNandor írta:2000ft-ért vettem. Most éppen van neki egy kis ts bontva ha jó tudom. 06-30/837-6088

KöszönömNandor írta:2000ft-ért vettem. Most éppen van neki egy kis ts bontva ha jó tudom. 06-30/837-6088
Ez mi, segíts egy kicsit. Más: Az mitől lehet, hogy olyan 3-4 ezer között ha csak gurulok és tartom a gázt, akkor bedadog, szaggat a motor. Se alatta se felette nincs probléma. Ha terhelés alatt van, azaz gyorsítok akkor nincs baj. Töltés van, aksi fel van töltve, transistoros a gyújtás.MrDok írta:HeliCoilsanyez írta:Sziasztok!
Van valami jó ötletetek arra, hogy mit lehet kezdeni a tükörnél a megszakított menettel? Nem a tükrön szakadt meg, hanem ahová be kell csavarni az alumínium házba.
jah hát nekem meg meg se mozdul a töltés, Azt megköszönném ha megadnád lehet megkérdezem tőle, körülbelül te mennyiért veted?Nandor írta:Az előző fesz. szabályzómmal én is így jártam, éppen mérés közben. Az összeégés miatt direktbe gerjesztett és a feszültség felugrott 20v fölé. Na ezt már nem bírta elvezetni az érintkező és kiégett. Nekem mondjuk a téli állás utáni első indítás alkalmával történt. Azóta szereztem egy kitűnő állapotú szabályzót egy tatabányai mz-ket bontó sráctól.
Esetleg megadhatom a számát ha érdekel.
HeliCoilsanyez írta:Sziasztok!
Van valami jó ötletetek arra, hogy mit lehet kezdeni a tükörnél a megszakított menettel? Nem a tükrön szakadt meg, hanem ahová be kell csavarni az alumínium házba.
Nem biztos, hogy a gyertyák minőségével van a baj. Én a helyében a blokkfelek között kicserélném a tömítést, lehet, hogy váltóolajat szív be a motor és ézért köpi le, vagy a nagyon dús keverék miatt. De a Hall gyújtás beépítése is ajánlott, az is segíthet.hell írta:Haveromnak van egy etz 250 motorja igen jó állapotban(oldalán még nem érkezett lekopni a gyári matrica és 38000km van benne). Olyan gondja lett eszi a gép a gyertyákat embertelen módon mindenféle gyártmányt kipróbált már, de hiába. Az azt jelenti ha 100km el tud menni egy új 260 hőértékűvel akkor már nagyon jónak mondható. Van amikor csak 1-2km-t vagy csak 1-2 pöffenés és kész. Kicserélte a trafótól kezdve mindent de egyszerűen nem tudja mi lehet a gond. Mit kellene neki csinálnia ezekután, hogy megjavuljon a gép esetleg valaki tudna segíteni ebben?
Persze, nem szabad új gyertyát venni..... selejtek. Keressen egy régit a fiók mélyéről.hell írta:Haveromnak van egy etz 250 motorja igen jó állapotban(oldalán még nem érkezett lekopni a gyári matrica és 38000km van benne). Olyan gondja lett eszi a gép a gyertyákat embertelen módon mindenféle gyártmányt kipróbált már, de hiába. Az azt jelenti ha 100km el tud menni egy új 260 hőértékűvel akkor már nagyon jónak mondható. Van amikor csak 1-2km-t vagy csak 1-2 pöffenés és kész. Kicserélte a trafótól kezdve mindent de egyszerűen nem tudja mi lehet a gond. Mit kellene neki csinálnia ezekután, hogy megjavuljon a gép esetleg valaki tudna segíteni ebben?
3-4 oldallal ezelőtt feltettem, hogy hogyan lehet vagyis én hogyan szoktam de ez a töltés nem is olyan rossz sztemLóri írta:Üdv!
Kissé alacsony a töltésem. Gyári új mechanikus szabályzó van a motoron. Azt miképp kell beállítani, és mekkora feszültségre, hogy jobban töltsön? A mostani töltése 5-6,87 V között van alapjáraton, közepes fordulaton 6,8V, lámpával sem túlzottan magas. Valaki tud ebben segíteni, esetleg leírni miképp lehetne magasabbra csalni a töltést?
Köszi előre is!
Két kerék két ütem két betű: Mz
Apa66 írta:Sziasztok!
Azt hiszem, hogy megmenthető a kábelköteg, csak újra kell saruznom.
Egy próbát megér és ha nem jön össze, akkor veszek új köteget.
az e-mail címet elmentettem, még szükség lehet rá.
András
Szia! Nem akarok beleokoskodni de a helyedbe vennék új akár utángyártott vezetékköteget. Én amit vettem anno a Ts-hez utángyártott volt. Adtak hozzá bekötési rajzot is színesben tehát relatív egyszerű volt bekötni. Én se vagyok elektro műszerész de sikerült. Azt hiszem a vaterán találsz, legalább is én ott vettem 5eft körül.Apa66 írta:Sziasztok!
A gyújtásom megszakítós. Egyenlőre kihagyom az elektronikát és a rajz alapján kötöm be.
Ma eljutottam a lámpatestben lévő vezetékekhez. Nagyon ramatyul néz ki!
Csomó toldás van benne, több levegőben lógó vezeték és kaotikus állapotok.
Azt hiszem lesz mit rendbe hoznom, amit szívesen csinálok, mert magamnak hozom rendbe.
Legalább jól kiismerem a moci elektromos rendszerét.
Köszönöm a válaszotokat és különösen Jura Györgynek tartozom hálával, mert sokat segített.
Apa66
Trafó 15 re 12v megy a gyk-től 1 re meg megy a "jel" normál esetben ez a megszakitó de mivel nálad elektronika van ezért a kivezérelt jel megy rá szerintem a kék lesz neked egyszer egy 15 a fekete pedig a 1. Javaslom készíts képet illetve jólenne tudni ki csinálta ezt ? Illetőleg van e kapcsolási rajz ? Vagy ha széttudod szedni nincs beöntve műgyantával akkor nézd meg a nyákot hátha vannak rajta jelölések.Apa66 írta:Sziasztok!
Ma bekötöttem az egyenirányítót, a fesz.szabályzót.
A tranzisztoros gyújtással nem boldogulok.
4 vezetéke van: barna, kék, fekete és zöld-sárga.
A zöld-sárga a megszakítótól jön, azzal nincs probléma.
A barna szerintem a test, persze ha tartották a színkiosztást.
A fekete és kék vezetékat nem tudom, hogy hova kössem.
Ja és a gyújtótrafó 1-es és 15-ösz lába is üres.
Azt gondolom, hogy a 15-ös lábra megy a tranzisztoros gyújtás egyik vezetéke,
az egyes lábra meg +12V.
Apa66
dkari írta:Vedd ki a foncsort. Ha ez megvan alulról benézel a lámpa tökbe, kell látnod a gyújtás kapcsolo elején egy csavart. Azt csavart ki majd magad felé húzd meg a gyújtáskapcsolót. Elöl fogja csak csavar hátul van két pici "füle" ami a lámpatökben lévő sínbe csúszik bele.djtoma írta:Sziasztok
Azt akarom kérdezni hogy MZ Ts-ből hogyan szegyem ki a lámpában a gyújtáskapcsolót?
Remélem elég érthetően írtam le
Vedd ki a foncsort. Ha ez megvan alulról benézel a lámpa tökbe, kell látnod a gyújtás kapcsolo elején egy csavart. Azt csavart ki majd magad felé húzd meg a gyújtáskapcsolót. Elöl fogja csak csavar hátul van két pici "füle" ami a lámpatökben lévő sínbe csúszik bele.djtoma írta:Sziasztok
Azt akarom kérdezni hogy MZ Ts-ből hogyan szegyem ki a lámpában a gyújtáskapcsolót?
Nem vitaTeknőc írta:Jó ez a gyújtógyertya vita!![]()
Be is szállok én is:![]()
![]()
Nos, sok mindent próbáltam a 15 év alatt…![]()
Volt régi Isolator, vegyes tűréssel.![]()
Jók, rosszak….![]()
Újakról még vegyesebb, de inkább negatív az összegzésem véleménye.
Bár ezekből is van tartalék..![]()
Volt, s van rengeteg Championom, ezekkel se vallottam szégyent.
![]()
![]()
Nagyon bevált a Pal, s utódja is, a brisk is kitünő…![]()
![]()
![]()
De egy gyertya se bírt ki 8 évet!![]()
![]()
![]()
Ez egy Japán NGK gyertya volt!![]()
![]()
![]()
![]()
Eltettem, látszik a 8 év használata mai napig.![]()
Francia gyártmányt kaptam utána, azt hittem milyen jó lesz.
Öszintén: átlag 1-2 km-ig jó volt, aztán kuka!![]()
![]()
![]()
A 4. gyertyatartalék dobozososan kukába landolt.![]()
A boltban nem is találtam mást, csak Franciát,
de attól undorral fordultam el. –Érthető gondolom.![]()
![]()
Ezek után Subee –nek köszönhetően, kaptam 2db Japán NGK gyertyát.
Abból az egyik azóta muzsikál a motorban hibátlanul…Ennyi!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nekem ez volt a gyertya tapasztalat.![]()
Most jön még a lényeges:![]()
![]()
![]()
BP6HS NGK-át használok a kis ts-hez.![]()
Mert a városi használat miatt, és hidegben is jóban beválik.
Kisebb túrákon se okoz galibát.![]()
Igaz, nem is megyek annyira, se akkora távokat egy huzamban.
De aki nagyobb túrát megy, (Erősebb igénybevétel, nagyobb hőemelkedés!)
s főleg, nagyobb a gépe,ott nagyobb hőértékű kell!
Azaz: BP8HS ajánlott!![]()
![]()
Innen látszik, a gyertya sokkal több dologtól függ…![]()
Mire, hol, mikor használod a géped, s vele a gyertyát is arra érdemes választani.
Teknőc
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 3 vendég