Blokk
- Papp-LAN
- Fireman

- MZ-d típusa: ETZ-150/ETZ 251
Re: Blokk
Köszönöm mindenkinek a commentet, tanulságos volt!
A vásárlás a megoldás, ami számomra MOST megfizethető annak biztos nem stimmel a papírja ilyent én nem akarok. Ami tiszta és jó az ára az biztos az ország túlsó felében van :-(
A többiek meg el vannak rugaszkodva a földtől (ár/érték)
Mindegy nézelődök spórolok valami csak összejön.
Gabi nem a MZ 150-nel van a baj hanem a dombokkal meg a súlyommal:-(
Papp-LAN
A vásárlás a megoldás, ami számomra MOST megfizethető annak biztos nem stimmel a papírja ilyent én nem akarok. Ami tiszta és jó az ára az biztos az ország túlsó felében van :-(
A többiek meg el vannak rugaszkodva a földtől (ár/érték)
Mindegy nézelődök spórolok valami csak összejön.
Gabi nem a MZ 150-nel van a baj hanem a dombokkal meg a súlyommal:-(
Papp-LAN
Dombnak négy,
Völgynek nyél!
Völgynek nyél!
-
gabsic
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
OFF: matt: Bocs, nem akartam személyeskedni. Szvsz mint mindenhol, rendőrök között is van normális meg kőbunkó is. Nem konkrétan az egyes rendőrökkel van bajom, többekkel jó kapcsolatban is vagyok (sőt!), inkább a rendszerrel van a baj. Mert persze a kisember nem tehet róla hogy kiküldik a trafival az indokolatlanul kint "felejtett" 30as táblához sündörögni. És persze arról sem tehet, hogy bár én is tudom ki törte fel a pincénket, ő is tudja, de mégis azt javasolja hogy jobban járok ha nem teszek feljelentést. Akkor hogy is van ez??? Mint mondtam, itt a rendszerrel van a baj...
Dok: A nagyobb motorcserét sajnos nem lehet lepapírozni. Műszaki terén pedig ugye vannak helyek ahol minden megoldható.
Gond csak akkor van ha út szélén igazoltatnak, és nem huny szemet felette a közeg.
Dok: A nagyobb motorcserét sajnos nem lehet lepapírozni. Műszaki terén pedig ugye vannak helyek ahol minden megoldható.
Gond csak akkor van ha út szélén igazoltatnak, és nem huny szemet felette a közeg.
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
- MrDok
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Ha nem hivatalosan tetted bele a nagyobb blokkot, hogy használtad?matt1989 írta:Esélytelen lepapírozni ezért lett eladva, valamint a fogyasztás miatt.
Ha eladtad, az új tulaj hogy viszi műszakira.......stb.
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- MrDok
- bajnok

- Kapcsolat:
Matt, ez így rendben is van, de hogy papírozod le?matt1989 írta:A sünödre csak ennyi a válaszom:
http://www.demotivalo.net/view/22460
Hogy ne legyen annyira off, itt van pár kép:
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
-
matt1989
- bajnok

- MZ-d típusa: BMW R1100RT
A sünödre csak ennyi a válaszom:

-
gabsic
- bajnok

- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Szia Papp-Lan!Papp-LAN írta:Sziasztok!
Láttam egyszer egy túra beszámolós képen: ETZ 150 -s motor 250 blokkal érdeklődöm milyen átalakítások szükségesek, hogy be lehessen rakni a nagyobb blokkot?
Valaki csinált-e már ilyent?
Köszönettel Papp-LAN
Mivel én nem csináltam ilyet, csak fősulin volt egy szaktársam aki belevágott, ezért lehet tévedés is van a dologban amit írok, de ahogy én tudom:
-blokktartóvas csere
-hengerfejnél a motortartóbakot levágni a vázról, és előrébb hegeszteni.
A láncvédőgumi nem fog passzolni a blokknál, de ez nem baj, csak bután fog kicsit kinézni.
A kipuffogót módosítani kell, a könyök beleérne az első kerékbe fékezéskor. (250-es hengerre és könyökre igaz, lehet hogy 251 blokk esetén nincs ilyen gond)
Képeket itt találsz: http://www.bikepics.com/members/goczegaba/86etz251/" onclick="window.open(this.href);return false;
(Amúgy igen, tudom hogy igényesebben is lehetett volna csinálni, meg szét lett gyilkolva a motor, de itt a blokkátépítés miatt raktam be a galériát. Ja és valószínűleg sok racing motor nem kapott annyi gyilkolást, meg esés-kelést mint ez a gép)
Ha gondolod és érdekel, megkérdezem a sráctól, hogy mit kellett még módosítani, vagy összehozlak vele ha az jobb (facebook/msn, vagy valami)
Legfőbb hátrány szerintem a dologban, hogy utána retteghetsz a sünöktől... Na meg műszaki...
Egyébként emlékszem, Te a 150-essel is simán állva hagytad a 250-eseket Mecsektúrán, engem majd megevett a fene mikor a 300assal nem tudtalak ott hagyni, kigyorsításkor eltűntél mögülem, de féktávon mindig utolértél
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
- Papp-LAN
- Fireman

- MZ-d típusa: ETZ-150/ETZ 251
Sziasztok!
Láttam egyszer egy túra beszámolós képen: ETZ 150 -s motor 250 blokkal érdeklődöm milyen átalakítások szükségesek, hogy be lehessen rakni a nagyobb blokkot?
Köszönettel Papp-LAN
Köszönettel Papp-LAN
Dombnak négy,
Völgynek nyél!
Völgynek nyél!
-
pempelli
- bajnok

Én úgy tudom csak a 250-es nél van ilyenwankel írta:Szétszedtem a blokkot , egy gyári szerelési útmutatóval összeraktam és ugyanúgy szar, ilyenkor mit kell tenniamúgy beszéltetek valami olyanról hogy a léptető villa tengelyét ki kell hézagolni , ezen a gyári javítási könyvben. nincs léptetővilla hézagolóról egy szó sem pedig 125-150 mzhez való javítási könyv.
Szétszedtem a blokkot , egy gyári szerelési útmutatóval összeraktam és ugyanúgy szar, ilyenkor mit kell tenni
amúgy beszéltetek valami olyanról hogy a léptető villa tengelyét ki kell hézagolni , ezen a gyári javítási könyvben. nincs léptetővilla hézagolóról egy szó sem pedig 125-150 mzhez való javítási könyv.
- KILL3R etz
- bajnok

Nem a blokkot hézagolja... Annyi szerepe van, hogy a tengely ne lötyögjön a blokkban. Úgy értettem a hézagolást, hogy szélesebb alátétet nem tudsz oda tenni, mert nem tudod összehúzni a blokkot...
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- Atilla
- versenyző

- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Hogy értitek azt, hogy kihézagolja a két blokkfelet?
Ezt nem értem.
Egyébként nem csak a tengelyt hézagolja, hanem a blokkra is vigyáz az a 2 alátét.
Ha kihagyod, idővel a tengely szépen belefúrja magát a blokkba.
Ezt nem értem.
Egyébként nem csak a tengelyt hézagolja, hanem a blokkra is vigyáz az a 2 alátét.
Ha kihagyod, idővel a tengely szépen belefúrja magát a blokkba.
Úgy, hogy a tengely ne menjen jobbra balra, de azt hittem nem ez a 2 alátét hézagolja a két blokkfelet is.
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
- KILL3R etz
- bajnok

Természetesen hézagoló. Nélküle lötyögne a tengely a két blokkfél között.
Hogy értetted a vigyázást?
Hogy értetted a vigyázást?
A léptetővillák tengelyén levő két alátétnek hézagoló szerepe is van, vagy csak vigyáz a tengelyre?
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
- Extremeblast
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: Mz ETZ 250 '86
- Kapcsolat:
wankel írta:Sziasztok Széthúztam mz etz 125 ös motorom blokkját mikor összeraktam 1 esbe megy ahogy átteszem 2 be blokkol a kerék valami megszorul a váltóban de ha csak tolom minden fokozatot jól vesz ha valaki tudja mi a probléma akkor légyszíves írjon
ha valaki tud valami robbantott rajzot a váltóhoz akkor légyszíves küldjön linket
Itt van ez, remélem segít: http://aceshigh.uw.hu/szerk/em125150.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nyakas
- A blokkot szethuzom neked termeskovel

blokk ismét szétwankel írta:Sziasztok Széthúztam mz etz 125 ös motorom blokkját mikor összeraktam 1 esbe megy ahogy átteszem 2 be blokkol a kerék valami megszorul a váltóban de ha csak tolom minden fokozatot jól vesz ha valaki tudja mi a probléma akkor légyszíves írjon
ha valaki tud valami robbantott rajzot a váltóhoz akkor légyszíves küldjön linket
A viz szalad, a kő marad!
Sziasztok Széthúztam mz etz 125 ös motorom blokkját mikor összeraktam 1 esbe megy ahogy átteszem 2 be blokkol a kerék valami megszorul a váltóban de ha csak tolom minden fokozatot jól vesz ha valaki tudja mi a probléma akkor légyszíves írjon
- jura györgy
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ250 de luxe
sziasztok főtengely felújítás pontosabban hajtókar csere 10000 forintba került Sárváron a fúrást azt nem tudom szerintem ez is megáll 10000 forintból de lehet jobban jársz elviszed Bambihoz az egész blokkot üdv. juragy
-
Seclusion
- nagy ETZ-s

- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, XJ600
Szia!PJocker27 írta:Sziasztok!
ETZ250-es motorblokk felújítás érdekel, hengerfúrás + főtengely felújítás! Kalocsa környéki vagyok és eddig a környéken a hengerfúrásra 10.000,-Ft-os árat, a főtengely felújításra 12.000,-Ft-os árat mondtak. Érdekelne, hogy tudtok-e ennél olcsóbb de természetesen szakszerű felújítással foglalkozó szakit? Köszi előre is!
Szerintem ezek az árak egyáltalán nem magasak, a fúrásra természetesen akkor igaz ez, ha a dugattyú ára is benne van. A környéken is kb ezek az árak mozognak. Főtengely, ha mindent viszel, és nincs különösebb meló vele, akkor 5000 (tavalyi ár), fúrás saját dugattyúval 6-7000 körül (tavalyi szintén). Ha macerásabb, akkor persze több.
Persze ez nem jelenti azt, hogy ne keresgélj, csak hogy nem kell sokkal olcsóbbra számítani.
Sziasztok!
ETZ250-es motorblokk felújítás érdekel, hengerfúrás + főtengely felújítás! Kalocsa környéki vagyok és eddig a környéken a hengerfúrásra 10.000,-Ft-os árat, a főtengely felújításra 12.000,-Ft-os árat mondtak. Érdekelne, hogy tudtok-e ennél olcsóbb de természetesen szakszerű felújítással foglalkozó szakit? Köszi előre is!
-
kiss zoltán
- rolleres

- MZ-d típusa: mz etz 150
hello nekem anyi bajom van hogy berakom 1 be a motort ès utàna vàltanèk felfelè de csak katog nem rak tobb sebesèget nèha el kapja de nem mindig ez mièrt van?
Köszönöm Bambi!
akkor beszerzek egyet:-)
akkor beszerzek egyet:-)
Re:
nincsBópapa írta:Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a 250 és a 251 Etz hengerfeje között van e különbség?
Az asztalról lebukfencezett a blokkom ( érdekes sztori saját bénaság) és a hengerfej kicsit nagyon összetört. Ezért kérdezem hogy tudnám e cserèlni?
- MrDok
- bajnok

- Kapcsolat:
Üdv! Egy észrevétel: a berúgókart nem kellett volna levenni.miti írta:Üdv minenkinek!
Van egy mz ts 250 motorom. Le akartam szedni a blokk bal oldali fedelét ( mert a váltó kar nem ugrik vissza a helyére), de nem sikerült. Mindent leszedtem róla , kb fél centire tudtam lehuzni de ott valamiért megakad és meg se moccan.
Már egy pár hónappal korábban is kérdeztem és akkor azt a választ kaptam, hogy:
"Lehet hogy a kuplung csapágy nem engedi a főtengelyen,jártam már így ETZ-vel ,a kinyomó részt ki tudod forgatni a blokkból?
Ha ellen tétesen ütögeted mint a kuplung állításnál el kell indulnia kifelé,kinyomja magát."
De azóta sem sikerült, nem tudom mit, hogy kéne csinálni...
Segitségeteket előre is köszönöm!
Egy csődarabbal kocogtasd vissza a főtengelyre a csapágy belső gyűrűjét (persze deknivel együtt), tisztítsd meg a főtengely sima felületét (csiszolás...) más nem foghatja...
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
-
Seclusion
- nagy ETZ-s

Én gumikalapáccsal szoktam koccogatni elől és hátul is a deknit ésszel persze. Ha ez sem segít, akkor melegítsd meg a csapágy környékét. Persze ne izzásig
Csak épp annyira, hogyha megfogod, akkor érezd, hogy meleg. Néha elég határozottan kell rajta rántani, a váltókar környékén szokott megszorulni leginkább. Természetesen felváltva az elejét, hátulját kell húzni.
Üdv minenkinek!
Van egy mz ts 250 motorom. Le akartam szedni a blokk bal oldali fedelét ( mert a váltó kar nem ugrik vissza a helyére), de nem sikerült. Mindent leszedtem róla , kb fél centire tudtam lehuzni de ott valamiért megakad és meg se moccan.
"Lehet hogy a kuplung csapágy nem engedi a főtengelyen,jártam már így ETZ-vel ,a kinyomó részt ki tudod forgatni a blokkból?
Ha ellen tétesen ütögeted mint a kuplung állításnál el kell indulnia kifelé,kinyomja magát."

.Szerintem jó mindkettő,a többi már imagepampo89 írta:Fontos kérdésem lenne, mire szavaztok KOYO vagy FAG???
- KILL3R etz
- bajnok

Amelyik olcsóbb. De én babonából csak Koyo-t veszek.
Fontos kérdésem lenne, mire szavaztok KOYO vagy FAG???
- jura györgy
- bajnok

- MZ-d típusa: ETZ250 de luxe
sziasztok, természetesen tiszta és szép felület kell hozzá üdv. juragy
- nagyarpi
- kis ETZ-s

Ez nagyon jó lesz!pempelli írta:Hát én 1500-ért vettem piros hőálló tömítőt 300 fokig bírja.és tökéletes.
Felületeket szépen letakarít aztán had mennyen.
Persze szép blokkfelek azért kellenek hozzá.
- Atilla
- versenyző

Szerintem is a Bambi által keresett cucc a legjobb, de bármilyen kemény tömítő megteszi. Lényeg, hogy keményre kössön, ne legyen rugalmas.bomber93 írta:Atilla írta:
Nem tehetsz oda papír tömítést, mert mindennek elviszi a hézagolását.
Te mit ajánlasz? Mert gyárilag nekem ilyen hártyavékony barna lakk féleséggel volt összetéve 125 Ts döluksz ha a két blokkfelet csak letisztítom és a kettő közép csupán tömítőpasztát rakok az jó? Bár hallottam olyat, hogy valaki csak fogta és az alut bekente valami régi fekete zománcfestékkel összehúzta a blokkot és állítólag neki nem eresztett.
-
Seclusion
- nagy ETZ-s

Én "xiloplastot" szoktam a blokkfelek közé tenni. Most loctite féle tömítőpaszta van ott. Ha ésszel, de rendesen bekened, tökéletes lesz.bomber93 írta:Atilla írta:
Te mit ajánlasz? Mert gyárilag nekem ilyen hártyavékony barna lakk féleséggel volt összetéve 125 Ts döluksz ha a két blokkfelet csak letisztítom és a kettő közép csupán tömítőpasztát rakok az jó? Bár hallottam olyat, hogy valaki csak fogta és az alut bekente valami régi fekete zománcfestékkel összehúzta a blokkot és állítólag neki nem eresztett.
-
bomber93
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: Házi Készítésü
Atilla írta:
- Atilla
- versenyző

Nem tehetsz oda papír tömítést, mert mindennek elviszi a hézagolását.RR_ZOZY írta:Hali!
Én továbbra is erre esküszöm ugyanis nekem bevált:
Papírtömítés vastag rajzlapból, vagy dipából (műszaki rajzlap). Egyik felére gépzsír, másik felére festék. Eddig nem csalódtam ebben, ám a fekete paszta nem vált be.
Mondjuk lehet csinálni bármit ha esetleg előtte csavarhúzóval gyepálták.
-
bomber93
- kis ETZ-s

- MZ-d típusa: Házi Készítésü
A csavarhúzóval barmolt blokkot hagyományos hermetikkel be lehet ragasztani. Nekem sikerült pedig vagy 3 mm*1mm es darab kompletten ki volt szakadva az egyik blokkfélből (simson star) hermetikkel összerak csavarokkal összetép és 1 hét múlva önteni csak bele az olajat. Nem eresztett és a kövi gazdája se panaszkodott rá.RR_ZOZY írta:Hali!
Papírtömítés vastag rajzlapból, vagy dipából (műszaki rajzlap). Egyik felére gépzsír, másik felére festék. Eddig nem csalódtam ebben, ám a fekete paszta nem vált be.
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb

- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Hali!
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Szia!
Nekem ugyanez volt. A kapcsolásrögzítő csavar alá tettem egy rendes (kb.1mm) vastagságú alátétet, mert a csavar nagyon benyomta a golyót. Ezután tökéletesen működött.
Nekem ugyanez volt. A kapcsolásrögzítő csavar alá tettem egy rendes (kb.1mm) vastagságú alátétet, mert a csavar nagyon benyomta a golyót. Ezután tökéletesen működött.
-
Seclusion
- nagy ETZ-s

Én is ezzel szívtam kegyetlen sokat, csak nekem föl se sikerült váltanom.
Egyrészt, olajozottan kell összeszerelni a váltót, másrészt mindent, de tényleg mindent, ami a sebváltórendszerhez tartozik, fel kell rá tenni. Utána természetesen összetolni a két blokkfelet. Javaslom a váltókar használatát, amit persze vagy a deknivel, vagy valami más módon ki kell támasztani, hogy ne hajoljon el semmerre a váltókartengely.
Igen betettem, de rájöttem, hogy az egyik alátétet hagytam ki a léptetővillák tengelyének a végéről. Lehet, hogy az miatt feszül meg? Na mindegy, ma már nem foglalkozok vele, állítólag ünnepelni kell valamit, aztán abban kell segítenem, lőttek a szerelésnekpempelli írta: Az aljába betetted a sebesség fixáló rugót és golyót?
Egyébként összeszerelt állapotban szépen kell vinnie a sebességeket .
Pakolgatod neki a lánckeréken pedig érzed hogy bevette-e rendesen.
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
-
pempelli
- bajnok

Az aljába betetted a sebesség fixáló rugót és golyót?Hujber írta:Mielőtt összetolnám a blokkfeleket, ki szerettem volna próbálni, hogy minden sebességet vesz e. Össze raktam a váltót, betettem úgy, hogy üresben legyen, be a váltókar tengelyét, annak a rugó ellenébe a fémtüskét, és összeraktam a blokkot 4 csavarral. be a sebességrögzítő kart, és a váltókart, és váltás. ugye egyesben a legnagyobb az áttételkülönbség, így hogyha a hajtott tengelyt megpödröm, akkor forog leglassabban a lánckerék tengelye. Ez után vissza üresbe is szépen megy. Utána csinált olyat, hogy megszorult, és se ki se be, ezután lazítottam a blokkcsavarokon, hogy legyen nagyobb a hézag. Frankón felment 5.ig, de vissza már nem megy. Mikor lenyomom a váltókart, a bütykös tengely kuplung felől nézve befele akar menni a blokkba. Van ennek valami kulcsa, hogy hogy kell összerakni, vagy a hézagokkal kell játszani? Szerintem nem hagytam ki egyetlen alkatrészt sem.
Egyébként összeszerelt állapotban szépen kell vinnie a sebességeket .
Pakolgatod neki a lánckeréken pedig érzed hogy bevette-e rendesen.
Mielőtt összetolnám a blokkfeleket, ki szerettem volna próbálni, hogy minden sebességet vesz e. Össze raktam a váltót, betettem úgy, hogy üresben legyen, be a váltókar tengelyét, annak a rugó ellenébe a fémtüskét, és összeraktam a blokkot 4 csavarral. be a sebességrögzítő kart, és a váltókart, és váltás. ugye egyesben a legnagyobb az áttételkülönbség, így hogyha a hajtott tengelyt megpödröm, akkor forog leglassabban a lánckerék tengelye. Ez után vissza üresbe is szépen megy. Utána csinált olyat, hogy megszorult, és se ki se be, ezután lazítottam a blokkcsavarokon, hogy legyen nagyobb a hézag. Frankón felment 5.ig, de vissza már nem megy. Mikor lenyomom a váltókart, a bütykös tengely kuplung felől nézve befele akar menni a blokkba. Van ennek valami kulcsa, hogy hogy kell összerakni, vagy a hézagokkal kell játszani? Szerintem nem hagytam ki egyetlen alkatrészt sem.
Piros MZ ETZ 250
UDX
UDX
Hali
Már csak nosztalgiából is keresem.Köszönöm szépen a felajánlást,de egy kedves klubtársunk (Dodi) talált a sufniában,és bartelbe megkaparinhatom:-)