Nem kell tovább keresned, szerintem ő az áldozat és a fotó róla.bambi írta:Még mindíg keresek cseh hermosal tömítő anyagot

Sajnos nincs kép róla valószínű,hogy az EU-s loctite.tjacint írta:Hermetik pasztát itt láttam:bambi írta:Még mindíg keresek cseh hermosal tömítő anyagot
http://www.bfsbolt.hu/html/bfs_autosbol ... sztas.html
Valahol olvastam, hogy u.a. mint a hermosal. De lehet, hogy csak hülyeséget írtak.

Hermetik pasztát itt láttam:bambi írta:Még mindíg keresek cseh hermosal tömítő anyagot
Csapágy ,lemez, zeager, szimering,rugós szimering biztosító.sunbim írta:És azt ki tudja hogy az olaj terelő lemez (12) a puklis felével a szimering felé, vagy a főtengely ,,sonka,, felé nézHujber írta:Valaki segítsen rajtam gyorsan....
Raknám össze a blokkot (dél előtt mindenképp végezni akarok vele) és benne van már minden csapágy, de a főtengelynél belekeveredtem a sorrendekbe és irányokba. Rugós rögzítőkarika, olajterelő lemezre gondolok, hogy melyik mi után jön, mert más a videón is, más a leírásban is, és mások a megérzéseim is.![]()
![]()

És azt ki tudja hogy az olaj terelő lemez (12) a puklis felével a szimering felé, vagy a főtengely ,,sonka,, felé nézHujber írta:Valaki segítsen rajtam gyorsan....
Raknám össze a blokkot (dél előtt mindenképp végezni akarok vele) és benne van már minden csapágy, de a főtengelynél belekeveredtem a sorrendekbe és irányokba. Rugós rögzítőkarika, olajterelő lemezre gondolok, hogy melyik mi után jön, mert más a videón is, más a leírásban is, és mások a megérzéseim is.
RE-TECH AZ OLAJRA IS RAGAD,TUTI ANYAG,AUTÓ SZERVIZEK HASZNÁLJÁKGexxx írta:Ezeket nem néztétek?
LOCTITE 598 Ultra Back: Egykomponensû, fekete színû, szobahõmérsékleten keményedõ oxim szilikon. Tömítésre használható. Tartósan hõálló + 205 Celsius fokig, (rövid ideig 325 Celsius fokig) európai és amerikai motorokhoz fejlesztett típus. Elõnyei: Gyorsan keményedik, 6 mm-es résáthidaló képesség, különlegesen jó olaj- és glikolálló. Szilárd tömítések kiegészítéseként is használható.
Felhasználási területek: Autószerelés, ezen belül üzemanyagrendszer, olajpumpa, olajszivattyú, motorblokkfedél, vezérmûtengely csapágyfedél, termosztátház, olajteknõ, hajtómûházfedél tömítése.
LOCTITE 5900 Ultra Back: Egykomponensû, fekete színû, szobahõmérsékleten keményedõ oxim szilikon. Tömítésre használható. Tartósan hõálló + 205 Celsius fokig, (rövid ideig 325 Celsius fokig). Elõnyei: Gyors keményedés, különlegesen jó olajállóság. Sûrû paszta, így azonnal vizsgálható 0,5 bar-al.
Felhasználási területek: Autószerelés, ezen belül üzemanyagrendszer, olajpumpa, olajszivattyú, motorblokkfedél, vezérmûtengely csapágyfedél, termosztátház, olajteknõ, hajtómûházfedél tömítése.
LOCTITE 5699 Ultra Grey: Egykomponensû, szürke színû, szobahõmérsékleten keményedõ oxim szilikon. Egyébként ugyanaz, mint az L 598, csak szürke színû, és a japán motorokhoz kifejlesztett típus.
LOCTITE 587 Ultra Blue: ua., mint az L 598, csak kék színû, és a V6 és V8 motorokhoz kifejlesztett típus. Tartós hõállóság 165 Celsius fokig, (rövid ideig 250 Celsius fokig)
LOCTITE 5920 Ultra Copper: Egykomponensû, bronz színû, szobahõmérsékleten keményedõ oxim szilikon. Tömítésre használható. Tartós hõállóság 315 Celsius fokig, (rövid ideig 350 Celsius fokig) nagyteljesítményû motorokhoz kifejlesztett típus. Elõnyei: mint az L 598-nál, csak nagyobb hõállóság.
Felhasználási terület: mint a fentieknél, csak nagyobb hõmérsékleten.

jura györgy írta:sziasztok, na én meg azt mondom nem rossz az a piros ecet szagú, én a blokk feleket ilyennel tömítettem , semmi gond nincs vele pedig már több mint 3000 kilométert mentem és nem csöppen az olaj sehol sem üdv juragy

Simson s51 gyárilag egy kringelit tömítéssel volt összerakva (a két blokk fél) az mz ahányat láttam ilyen barna lakk szerűséggel volt összeragasztva(nem hermetik mert nagyon vékony volt és nem volt büdös amikor szétszedtem) De hallgassunk meg mást is kezdek kíváncsi lenni:)kupi írta:Srácok! már csak egy kérdés foglalkoztat:akkor volt gyárilag papír a blokkfelek között vagy nem?Az én TS 125 be volt újkorában is de ezek szerint gyárilag nem egyformák?Van aki állítja,hogy simson is volt így papír nélkül én őszintén mondom ilyent még nem láttam pedig már húsz éve szerelek DDR mocikat.Talán egy nálam tapasztaltabb szaki mind pl Bambi mester tudja a választ.

Autósbolt, tömítőpaszta... egyszer kaptam würth valamilyent egy autószerelőtől (tubus csücskében maradék) évekig szereltem vele, az anyag. Jól tapadt a blokk éléhez, és nem húzta le az ember ha 5 másodperc múlva kicsit hozzáért (van mostanában egy piros sziloplaszt szerű, az már igen gyorsan lehúzható bőrként), nyugodtan körbe lehetett kenni a blokkot, deknit vele, és sosem folyt....bomber93 írta:Figy Ts 125 Deluxe volt a gép 100% bontatlan. És nem papírtömítés volt gyárilag hanem ilyen barna színű lakk vagy nemtudom mi ez hajtásrendszer topikba most tettem be pár visszataszító képet róla nyomokba még ezen is rajta van az a barna színű vékony réteg. De tudtommal Blokk középnél sose volt papírtömítés Se Ts nél se ETz-nél.

Ne viccel nekem tök gyári a TS em és abban volt új korában is papír tömítés,sőt kapni is lehet boltba(igaz én kb egy éve vettem)azóta lehet már nem gyártják ezt se.Azért annyira nincs össze csiszolva (gyárilag)így papír nélkül el folyna az olaj,az más kérdés én is láttam már ragasztott blokkot"de szerintem a papír egyszerűbb és biztosabb.bomber93 írta:Tom simsonnál alap nekem is van tömítőpasztám bár az fbs-t nem szeretem. Ecetes szilikon alapú szal eszi a benga bár blokközépnek jó de nekem benzincsap(érdekes fajta) kellett alá és azt megette. De az volt a kérdés, hogy gyárilag nem volt ott papír boltba se lehet kapni összerakjam papír nélkül pasztával vagy vágjak hozzá papírt?

Tehát akkor tökmindegy, melyik oldalán van a zégernek nem? Mert ha az a dolga, hogy olajozza a csapágyat, akkor a furat úgy tud legjobban érvényesülni, ha a lemez és a csapágy között hézagot képez a zéger.nyakas írta: a furaton keresztül olajozódik a csapágy, a lemez egyrészt védi a szimeringet a hőtól, és a nyomástól, /labirin/ tömités elve.

a furaton keresztül olajozódik a csapágy, a lemez egyrészt védi a szimeringet a hőtól, és a nyomástól, /labirin/ tömités elve.Hujber írta:Végülis mi értelme van annak a furatnak és a terelőlemeznek? A csapágy kenését biztosítja a másik oldalról?

Ez jó kérdés.Erre én is kiváncsi lennék.Hujber írta:Végülis mi értelme van annak a furatnak és a terelőlemeznek? A csapágy kenését biztosítja a másik oldalról?

Hát igen!Ezen a rajzon nincs rajt sem a seeger,sem pedig a rugós karika.

Melyik robbantott ábra?Hujber írta: Képzeld, a robbantott ábra meg még mást mutat....Azért köszi, de mostanra már a tököm tele van vele, inkább bejöttem, majd ha szívesen csinálom folytatom...
Hát megpróbálom úgy. Remélem jó leszpempelli írta: Én a videó alapján raktam össze ,szimering pedig gyújtásnál befele kuplungnál pedig kifele áll a rugós rész.
Képzeld, a robbantott ábra meg még mást mutat....zsakfos írta:Nem tudom te milyen leirást néztél,de nem tudom elképzelni hogy rosszul irnák le bárhol is.

Én a videó alapján raktam össze ,szimering pedig gyújtásnál befele kuplungnál pedig kifele áll a rugós rész.Hujber írta:Valaki segítsen rajtam gyorsan....
Raknám össze a blokkot (dél előtt mindenképp végezni akarok vele) és benne van már minden csapágy, de a főtengelynél belekeveredtem a sorrendekbe és irányokba. Rugós rögzítőkarika, olajterelő lemezre gondolok, hogy melyik mi után jön, mert más a videón is, más a leírásban is, és mások a megérzéseim is.

Szerintem elég jól bírják a TS-ek az ilyenfajta kiképzést én így tapasztaltam, meg hallottam bár ezek "cross" motorként voltak használva,Forrest írta:Belekóstolnék a kanyarvadászatba. Kérdésem, hogy a korai Ts125 blokk alkalmas-e "játszós" motornak? (ez van raktáron) Van egy blokk egysoros primer lánccal és van egy dupla is, de mindkettő belső szimeringes, bronzperselyes.

Szerintem mehet zsírosan én mindig így szoktam nem is árt egy kis plusz kenés elsőre elvileg a hajtókar felső tűgörgőt is zsírosan rakják össze,majd a benzin kioldja és kellemes égett zsír szaga lesz mind egy új" motornak.Hujber írta:Na megvannak a csapágyak, remélem ezentúl már csak segíteni fogok ebben a topikbanKöszönöm mindenkinek a segítséget, még egy utolsó kérdésem maradt a végére: A porvédős csapágyakról lepattintottam a porvédőgyűrűt, mehetnek a blokkba zsírosan, vagy azt jobb lenne leszedni?
Köszönöm!gabsic írta: Mosd ki benzinben! A főtengelycsapágyaknak pedig a blokk összenyomása előtt adj olajat, hogy ne szárazon induljanak. (váltónál lévőknek is adhatsz, de oda úgyis kerül olaj ha felöntötted a váltót)

Mosd ki benzinben! A főtengelycsapágyaknak pedig a blokk összenyomása előtt adj olajat, hogy ne szárazon induljanak. (váltónál lévőknek is adhatsz, de oda úgyis kerül olaj ha felöntötted a váltót)Hujber írta:Na megvannak a csapágyak, remélem ezentúl már csak segíteni fogok ebben a topikbanKöszönöm mindenkinek a segítséget, még egy utolsó kérdésem maradt a végére: A porvédős csapágyakról lepattintottam a porvédőgyűrűt, mehetnek a blokkba zsírosan, vagy azt jobb lenne leszedni?

A-a!Hujber írta:
A regisztrációhoz cégnevet is kér... :S franc...

A regisztrációhoz cégnevet is kér... :S franc...gabsic írta: http://www.rolling.hu -t nézted?
Én tapasztalat miatt, nem tudom érvekkel alátámasztani, miért rakom meleg helyre, csak ez a tapasztalatom, hogy hidegben minden akksi döglik, ennek én örülnék a legjobban, ha nem lenne ígyAtilla írta: Minek teszitek meleg helyre az akkut?
Az akku a hideget szereti, pont, hogy hidegben merül kevésbé.

Minek teszitek meleg helyre az akkut?kupi írta: Csatlakozom az előttem szolokhoz ez mind igaz és helyes,de szerintem ha száraz helyen van a géped elég lemosva leszárítva eltenni a mocit, kivenni az aksit és meleg helyre tenni ha valami enyhébb napos SZÁRAZ idő van(kb havonta egyszer) akkor meg vissza és lehet kicsit motorozni(pár kör az utcán ami jó a motornak és a lelkednek is a téli szünetbe).Én pl még egy takaróval is betakarom a garázsba mivel azért kocsival ki be álok és a pára így be tud jutni nekem már több mind 20 éve így van tárolva de soha semmi baja se rozsda se indítási probléma.szerintem ha évekre állítod le akkor érdemes konzerválni"én a tartalék motort rakom el olajba ledugozva".

http://www.rolling.hu -t nézted?Hujber írta: Szia!
Most hogy aktuálissá vált a rendelés, csak most látom, hogy az árak nettó árak. De így is a listaár több mint 2x annyi, mint a nettóEz kicsit most szarul jött ki.... Pl a főtengelycsapágy ugyanannyiba kerül, mint itt Zircen...
Nem tudtok még más oldalt, ahonnan fagot lehetne rendelni?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég