Előre is köszi

bomber93 írta:ÜDv valaki próbálkozott már MZ Ts 125/150 en légszűrő variálással? Mert nekem átalakítások miatt nem fér el se a gyári doboz de még a légszűrő se így két lehetőség van vagy kapok itt valami tippet h valami más motorét rászerkeszteni ami elfér a főváz és a karbi között vagy gégecsővel a főváz mögött lévő (lehetőleg ajánlotok valami légszűrő) vel kötöm össze a karbit.
Nem sportlégszűrőre gondoltam, hanem valahogy megoldani, azt hogy legyen egy jó légszűrő ami a gyárival kb azonos mennyiségű szűrt levegőt enged át és vagy a váz és a karbi között vagy a váz mögé (két nem gyári doboz de közöttük 25 cm hely) közé elvezetve valamivel. Valami autóé vagy más motoré nem jó rá? esetleg valami autó papírlégszűrőjéből készített valami festékes dobozba vagy bármi (ha két doboz közé befér és el tudom vezetni szépen a karbihoz akk leszarom h néz kikupi írta: Nehezet kívánsz szegény gépedtől,régebben próbálkoztam én is ilyesmivel de tapasztalataim azt mutatják legjobb a gyári.Az utólagos sport" szűrök túl sok levegőt adnak neki a gégecsöves megoldás meg megfolytja.nem egyszerű tudom. Én pl a gyári dobozok megvágásával oldottam meg így talán ki is néz valahogy(felszerelve) és a motorba sem avatkozok bele nagyon.Esetleg egy levegő dobozt kell szerkeszteni amire felszereled a gyári légszűrőt és amibe a karbi" összekötő gumi cső is menne, elvileg ha jól méretezed az is olyan mind a gyári.
Nehezet kívánsz szegény gépedtől,régebben próbálkoztam én is ilyesmivel de tapasztalataim azt mutatják legjobb a gyári.Az utólagos sport" szűrök túl sok levegőt adnak neki a gégecsöves megoldás meg megfolytja.nem egyszerű tudom. Én pl a gyári dobozok megvágásával oldottam meg így talán ki is néz valahogy(felszerelve) és a motorba sem avatkozok bele nagyon.Esetleg egy levegő dobozt kell szerkeszteni amire felszereled a gyári légszűrőt és amibe a karbi" összekötő gumi cső is menne, elvileg ha jól méretezed az is olyan mind a gyári.bomber93 írta:ÜDv valaki próbálkozott már MZ Ts 125/150 en légszűrő variálással? Mert nekem átalakítások miatt nem fér el se a gyári doboz de még a légszűrő se így két lehetőség van vagy kapok itt valami tippet h valami más motorét rászerkeszteni ami elfér a főváz és a karbi között vagy gégecsővel a főváz mögött lévő (lehetőleg ajánlotok valami légszűrő)vel kötöm össze a karbit.
Ezt csak egy példának szántam, hogy az egyszerű és nagyszerű ötleteknek, takarékos dolgoknak, stb., csendes vége lesz, ha képbe kerülnek a gazdasági hatalommal bíró ellenérdekelt cégek, emberek.TZrider250 írta: Te, azt a befecskendezős gyertyát a gyorsan áramló benzin nem hűtené le nagyon? Már nem mintha értenék is hozzá, de a karbi az tud deresedni emiatt...
Te, azt a befecskendezős gyertyát a gyorsan áramló benzin nem hűtené le nagyon? Már nem mintha értenék is hozzá, de a karbi az tud deresedni emiatt...MrDok írta:a gyertya helyére utólag betekerhető gyújtógyertya-befecskendező kombó
Na ja, csak valakiknek ez nem érdeke.... egyen az a motor minél többet, nem baj, többet fizet a benzinért. Az ilyen fejlesztéseket meg elfelejtik csendben, mint ahogy sok mást is ami nem elég jövedelmező a háttérből irányító erőknek.TZrider250 írta:TISZTÁBB A KÉTÜTEMŰ...?
Dr. Gordon Blair angol professzor véleménye szerint, a japán márkák „négyüteműsítésének" egyetlen kézzelfogható oka, hogy most a kipufogógázok tisztaságának kérdése mindenütt előtérbe került, tehát a gyárak sem hagyhatják figyelmen kívül. Dr. Blair. aki egyébként a belfasti Queens Egyetem mechanikai és iparmérnöki szakán professzor, csak a következő négy-öt évre jósol tisztasági előnyöket a négyüteműeknek, amelyek a kétüteműeknél jóval kisebb mértékben „lélegeznek ki" elégetlen szénhidrogéneket. Mint ismeretes, a kétüteműek az öblítési ütemben (kipufogás) a beszívott friss keveréknek csaknem 30 százalékát a kipufogón keresztül elégetlenül pumpálják a levegőbe. A professzor szerint azonban a benzinbefecskendezés a kétüteműn sokat segíthetne, sőt ily módon tisztábbá tehető, mint riválisa. Az elmélet szerint a keverék csak akkor lenne befecskendezve a hengerbe, amikor a dugattyú már lezárta a kipufogó-csatornát, és így csak tiszta levegő surranhatna ki azon. A francia Motobécane e téren már figyelemre méltó eredményeket ért el. A gyár jelentése szerint az elégetlen szénhidrogének a befecskendezéssel 90 százalékkal csökkentek, és a motor fogyasztása 40 százalékkal (?!) lett kevesebb. A szennyezők másik csoportja a nitrogénoxid — a kétüteműeknél — az alacsonyabb robbanási hőmérséklet miatt sokkal kevesebb, mint négyütemű vetélytársánál. Ezért könnyen megeshet, hogy az új megoldás a “tisztátalan" kétüteműeket a legszigorúbb előírások legtisztább motorjaivá teszi.
(autó-motor 1977/1 szám 54. oldal)
Jó hozzá!redocstomi írta:üdv!
Olyan kérdésem van hogy 251-es Etz csatos karbija jó-e 250-es Etz gyári karbija helyére átalakítás nélkül? Gondolok itt más szívócsonkra vagy más fúvókákra a karbiban.
Kösz.
Nemrég felfedeztem az egyki környékbeli kút számláján egy sort: 10% etenolt tartalmaz a benzin.....kupi írta: Vagy csak reumás a könyöke....Egyébként szerintem a mai benzinek is hibásak a rozsdás tankok miatt,valamiért pár éve hajlamosabbak a rozsdára kortól típustól függetlenül.Nem régen láttam egy dongó szerű masinát aminek a tankja egy év állás után(garázsba majdnem félig benzinnel) fúl rozsda volt pedig csak alig 4 éves masina.
Vagy csak reumás a könyöke....Egyébként szerintem a mai benzinek is hibásak a rozsdás tankok miatt,valamiért pár éve hajlamosabbak a rozsdára kortól típustól függetlenül.Nem régen láttam egy dongó szerű masinát aminek a tankja egy év állás után(garázsba majdnem félig benzinnel) fúl rozsda volt pedig csak alig 4 éves masina.Troster írta:Azt hiszem erre mondják, hogy a magyar ember találékony!
Igazad van tuti módszer ez én is így szoktam csinálni és csak annyival egészíteném ki,hogy a beton keverőbe erősíted a tankot akkor rázogatni se kell olyan sokat.Persze mértékkel.Fő a lustaság!Troster írta:Én a tankot ha rozsdás, akkor megoldom parasztba rozsdamaróval, aztán kaviccsal, majd ismét rozsdamaró, majd forró víz mosás rengetegszer, majd teljes kiszáradás.Nekem ez bejött,de ezer más módon is lehet csinálni, ezt hangsúlyozom paraszt módszer.
Vannak erre kialakított vegyszerek, mely védőréteget is felvisznek a tank belső részén, hát az a tuti.Én úgy gondolom, ha eddig tudtál járni a motorral, akkor annyira nem dzsuvás, nem kell rá vagyonokat költeni drága vegyszerekre.
Én legutóbb egy olyan tankot mostam ki, amelyik 1991-ben lett félig tankolva, és a kertben állt.Sajnos a benzincsap már kikövesedett, de a tank kitartó munkával tiszta lett.Sokat jelent ha a tankba apró csavarokat, vagy sódert teszel, és rázogatni amíg az embernek türelme van.Egy hátránya van, hogy ha vakrozsda a tank, ezáltal ki is lyukadhat.
Benzincsapot egyszerüen féktisztítóval fújom át és kész.
Etanol topicDaczy írta:Sziasztok!
Etanol üzemről van valakinek tapasztalata? Használta/ja valaki a masináját etanollal? Egy kis utánajárás után arra jutottam, hogy az etanol égése jobban passzol az MZ hengerfej kialakításához, mert hasonlít a 80-as évekbeli lónyál benzinekhez. Tudom, kell hozzá olyan olaj, ami keveredik az etanollal, de tudtommal forgalmaznak ilyet. Tömítés tudtommal nagyon nincs. amit meg tudna enni az etanol, úgyhogy minden kézenfekvő?
Érdemes lenne kipróbálni?
Ha te mondod, elhiszem. Én még sosem használtam fbs-t semmire, nekem Loctite motortömítő van itthon, azzal szoktam megkenni, de anno valaki más mondta az fbs-t is ilyenre (emlékeim szerint).Máté írta: FBS nem benzinálló, eleinte jó, de pár nap alatt elfogy onnan.
FBS ?alpha írta:O-gyűrűre gondolsz?
Az nem segít.
De FBS, vagy motortömítő az igen!
Ahhoz hogy az O gyűra a leírtak szerint tömítsen, a karbi-szívótorok találkozásnál meghúzás előtt össze kell nyomni őket, hogy lapuljon az o gyűrű, és miközben nyomva van meg lehet húzni. De ha később akár csak bele akarsz nézni az úszóházba, újra le kell bontani az egész hókuszpókuszt hogy a leírtak szerint tudd nyomni és meghúzni a csavart. Ez nem igazán buli.alpha írta:Visszatérve az O gyűrűre...
Az O gyűrűt a szívótorok belsejébe a kialakított váll-rész illetve a karbi szívó csonkjának találkozásához tenném.
Elképzelhető, hogy nem lenne "légmentes" tömítés? Miért?
Köszi!
FBS nem benzinálló, eleinte jó, de pár nap alatt elfogy onnan.gabsic írta: De FBS, vagy motortömítő az igen!
O-gyűrűre gondolsz?alpha írta: Ha sikerül levizsgáztatni, akkor átnézem ezt a lehetőséget is, köszönöm.
Becsavart állapotban majdnem úgy ejti a fordulatot mind a videón.
Még megnézem még egyszer a karburátort, illetve a pótlevegő csavar minőségét... kisipar
Mi a véleményetek arról, ha be tennék egy gumi tömítést a szívótorok és a karbi közé?
Talán már volt itt hasonló felvetés...
Ha sikerül levizsgáztatni, akkor átnézem ezt a lehetőséget is, köszönöm.Troster írta:Lehet falsot szív, sőt biztos, ha koppra be van tekerve, és arra sem reagál.A sok állás miatt kikeményedett a főtengely szimering, ez logikusnak tünik.
alpha írta:Sziasztok!
Azzal kezdem, hogy felélesztettem egy 8 éve álló ETZ 250-t.
A karburátor szemre igen jó állapotban van, gyári értékű beállításokkal alkatrészekkel.
Tudom, hogy ez nem minden, és kényes dolog a karbi beállítása.
A hiba:
A motor gázadás után csak akkor ejti dinamikusan vissza a fordulatot, ha a pótlevegő csavar teljesen be van tekerve. Nem működik a két fordulat kifelé szabály.
Hol kezdjem a hiba keresését, vagy ez egyáltalán hiba-e?
Köszönöm a válaszokat!
(Üzemanyag-szint, gyújtás, gyertya, stb. rendben...)
Alacsony fordulaton egy kicsit soknak érzem a gyári fúvókájával (nem egyszerű cserélni, mert féklevegő fúvókás), de amúgy elpöfög vele a motor.Kázmér írta:Oké, értem a lényeget. Szívtam már eleget a rossz/gyenge/totál nulla minőségű utángyártott cumókkal, szal akkor ne ragozzuk tovább.
Következő kérdés: Bár tudom nem olcsó, de van BING karbi is kisetkóhoz. Erről mi a véleményetek, ha van vkinek leírhatná a tapasztalatait...
Német oldalakon azt írták, hogy a gyári bowden méret nem jó hozzá. Egyáltalán akkor hogyan kell hozzá pont passzoló huzalt csinálni???
Igazából a karbit fel tudom rakni, meg beállítani, de a bowdennel kapcsolatban tanácstalan vagyok...pls help
röviden? szar.Kázmér írta:Kisetz-hez az utángyártott BVF tajwani karbiról mi a véleményetek? Mennyire használható, egyáltalán rendben van?
Fogyasztás változik vele, vagy ugyanolyan, mint az eredeti?
Nekem mindkét csapomnál ilyen miatt volt csöpögés.alpha írta:Köszi a tippet, megnézem!
Ilyen nem láttam, de ha a csapodban a forgórész homlokfelülete ép akkor nem csöpöghet a benzin megfelelő meghúzás esetén. Ha sérült a felület akkor meg csiszold fel, és csókolom!alpha írta:Sziasztok!
Néhány éve vásároltam olyan benzincsapot amiben nem a gumi tömítés volt, hanem un. golyós-csap üzemelt.
Lehet még ilyet kapni?
Bármilyen tömítést vásárolok akkor is folyik csöpög a benzin.
Köszi!
Fortschritt... Van egy a szomszédban? Vagy esetleg Nálatok?Gexxx írta:mit honnan tudtam?
mit honnan tudtam?kiszsebi írta:
Régen sok Fortschritt arató-cséplő gépet javítottam, vezettem. Sajnos csak az 512-es modellt (itthon kék-fehérek voltak), ebben 4 hengeres IFA motor volt. És igen, annak is kompatibilis a kupakja...
De Gexxx! Te ezt honnan tudtad![]()
![]()
Régen sok Fortschritt arató-cséplő gépet javítottam, vezettem. Sajnos csak az 512-es modellt (itthon kék-fehérek voltak), ebben 4 hengeres IFA motor volt. És igen, annak is kompatibilis a kupakja...Gexxx írta:hogy Ti mindent tudtok... hihetetlen... asszem már csak a Fortschritt maradt, de ez már nagyon off, figyelmeztetem is magam
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég