Ez ugye nem gyári /1 csomagtartó?
Hogyan jön ki a vázból? Csavar sehol,hegesztést sem látok. Nem tudom mi tartja a helyén,de nagyon ott van,nem mozdul!

Gexxx írta:Vázcserén nem gondolkodtál még? Szerintem ez a váz már nem lesz jó...
Hmm... Abban biztos vagy, hogy a felso pont ment el, es nem a vaz also resze van megcsavarodva? Ugy ertem, hogy a lengovillatengely furata sem lenne mar meroleges a vaz hossztengelyere. Ott egy kicsi hiba is komolyan jelentkezik mar elol a felso rogzitopontnal. Mondjuk egyik ilyen hiba sem okozna azt hogy a lanckerekek nem lennenek egy sikban... Igazabol nem is ertem, alul a lengovillatengelynel a szilentperselyek nem engedhetnek elcsvarodni annyira a blokkot(akkor egy gazadasra is annyira elcsvarodna a blokk, hogy ledobna a lancot). Azt probaltad, hogy lancvedogumi nelkul felrakni a lancot, beallitani mindent es akkor is rossz?mrpocok írta:Háát....alul összerakom, felül már bűvészkedni kell. Csak úgy megy össze hogy ami a gumit mega csészét tartja csavar teljesen laza, valahogy rájátszom a hengerfej 2 csavarjára és csak utána húzgálom meg. Lentre szereztem erősített blokktartókat, bízva benne hogy az majd segít, de sajna az nem tud annyit fogni rajta.
Ha a hengerfejnel levo csavar huzza felre a blokkot, akkor tan legegyszerubb a rezgescsillapito gumi cseszejeben a 8as furatok furatait kireszelni olyan modon, hogy vissza tdjon menni a blokk egyenesbe. Mennyire feszul amugy a blokk felul?mrpocok írta:A mit hol javíttathatunk rovatba is írtam, de úgy látom itt nagyobb a forgalom
Üdvözlet!
Már egy ideje pepecselek egy 250/1-essel. Még sosem szedtem ennyire darabokra és hát mindig van vmi ami megakaszt. A fejcső megvolt picit csavarodva, nem volt egyvonalban az első és a hátsó kerék. Sikerült helyrehúzatni, de nem azon a helyen csavarodott vissza, így most a motor tartó csavar (ami a hengerfejhez csatlakozik) van picit elfordulva. Namost aza baj hogy már le van festve a váz sőt már elkezdtem összerakni, de a lánc ugrik a fogaskeréken. Szerintem azért mert nincs síkban a blokk és a hátsó kerék. Nincs valaki salgótarján környékén aki esetleg tud/mer vázat javítani? Illetve van e esély hogy ebből még motor legyen?
Köszi
Direkt akarod, hogy ronda legyen a motorod?carcajou írta:Üdv!
Nem tudom ide tartozik-e, de azt szeretném kérdezni, hogy 125-ös etz motorra felrakható-e egy 250es-hez való tank.
Választ előre is köszönöm!
jó kipufogó. Bejáratáshoz 1:40es keverék. Egyébként a fúvókákon elég állítanod, meg max az első fogaskeréken talán, ha akarsz. ennyi elég, a karbit mindig a gyertyaképhez állítsd és úgy jó is leszfeketemz írta:Sziasztok! Ezt a témát igazából nem tudom ,hogy hova kell,de az lenne,hogy az mz-m fel lett furatva most 300asra (bambi által) és ,hogy a dugattyú és fúvókacserén kívül kell-e még valamit változtatnom rajta,hogy maximálisan kitudjam használni ezt a megnövekedett köbcentit?
jaaa keverék! félreolvastam sorryÖöööö keverék?
Ööööö keverék?feketemz írta: kerék beàllítás!? ez mit takar?
kerék beàllítás!? ez mit takar?Biker írta:Mit kell rajta állítani? Főfúvóka csere + keverékbeállítás + alapjárat?
igen az alapjáratot azt belőjük csak majd hétvégén. Azt mondtátok,hogy tuti alapjárat amikor leakart mindig fulladni..Gexxx írta:A karbit biztos állította bambi... az alapjáratot meg be tudják állítani, ahogy mutattuk...
igen pont erre gondoltamPerec írta:Kell egy jó lánc is. TZ tudna mesélni.
Levegőszűrőt sem árt megnézni, kuplungnak is győznie kell a nyomatékot. Ilyesmire gondolsz?
Ha maximálisan akarod kihasználni a sebességet is, akkor az egész motornak toppon kell lennie kezdve a futómű-gumi-fék hármassal![]()
feketemz írta:Sziasztok! Ezt a témát igazából nem tudom ,hogy hova kell,de az lenne,hogy az mz-m fel lett furatva most 300asra (bambi által) és ,hogy a dugattyú és fúvókacserén kívül kell-e még valamit változtatnom rajta,hogy maximálisan kitudjam használni ezt a megnövekedett köbcentit?
MZ nem iveco hogy lerohadjon az alvázszáma. Mivel le van festve a beütött szám, nem tűnhetett el belőle (nem rozsdásodik).ZsoleszHC írta:sziasztok!
Ha nagyon halványan látszik a vázszámom akkor mi a teendő?
Vinném eredetvizsgára,aztán már kérdeztem hogy ők mit mondanak látatlanban úgymond csak fényképen mutattam. Jövőhéten vinném el kb hét elején vizsgára.
KPM-nél 40.000 Forintba kerül egy új számbetüés azt mondták! :S
Valakinek nincs MZ számbeütője véletlenül, és aki ügyesen és pontosan újra tudja ütni?
várom a tanácsokat!
köszi
ZsoleszHC írta:sziasztok!
Ha nagyon halványan látszik a vázszámom akkor mi a teendő?
Vinném eredetvizsgára,aztán már kérdeztem hogy ők mit mondanak látatlanban úgymond csak fényképen mutattam. Jövőhéten vinném el kb hét elején vizsgára.
KPM-nél 40.000 Forintba kerül egy új számbetüés azt mondták! :S
Valakinek nincs MZ számbeütője véletlenül, és aki ügyesen és pontosan újra tudja ütni?
várom a tanácsokat!
köszi
Igen, erre gondolok. Látszik a képen, hogy a lemez jobb oldala ami fel van hajtva villás kiakaltású. (az árnyéka látszik). A villa két füle akad bele a szerszámosdobozon lévő lemezbe, és megakadályozza, hogy az ajtó fl-le el tudjon mozdulni.smate írta:köszi, erre gondolsz ? http://robogoalkatresz.odormotor.hu/alk ... _LEMEZ.php, ilyen tényleg nincs, most fejben nem tom összerakni hogy ez hogy javítana a helyzeten, nekem úgy esik le hogy az egyik oldala a rezgéstől felcsúszik, kiakad és leesik
A fedelben a zarat rogzito anya alatt kell lennie egy U alakban meghajtott villas lemeznek, aminek a villas reszebe a dobozba ponthegesztett lemez bujik be amibe a zar nyelve is beleakad.smate írta:Helló, ts 125-ösöm a szerszámdobozom fedele leesik a rezgéstől. mit kéne vele csinálni h ne essen le út közben ?
Kicsit részletesebbre gondoltamambrusviktor írta:Aksi lefogatóval. Most ezt meg tudod oldani két küllővel ha ügyes vagy.
Csevegőbe leírtam. Csak a külső részt, ami az utángyártottnál hibás, és azt lehet majd feltenni.Seclusion írta:
Komplett fogaskereket? Tehát csapágyházastól, mindenestől? Érdeklődők sorába állok!
Komplett fogaskereket? Tehát csapágyházastól, mindenestől? Érdeklődők sorába állok!ambrusviktor írta:Lehetséges, hogy tudnék gyártatni rendes hátsó fogaskereket 250 ETZ-hez (szerintem 125höz is, de azt nem kérdeztem még), de előtte körbekérdezek, hogy kit érdekelne a dolog, mert úgy kell ajánlatokat kérni.
Aksi lefogatóval. Most ezt meg tudod oldani két küllővel ha ügyes vagy.Endre írta:Valaki valahol itt a fórumon pontosan leírta , hogy hogyan volt eredetileg rögzítve az akkumulátor az ETZ-ben. Akárhogy keresem, sehogy se találom ezt a hsz-t... Segítség
Egy agymotor sem ártana és kész a hibridGexxx írta:Egy IFA akksit meg tegyél a csomagtartóra, hogy bírja a terhelést...
Tied a pont.zsakfos írta:Én meg ebből gondoltam hogy van szivargyújtó a motoron.![]()
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég