Barkácsolás
Re: Barkácsolás
Hmm... Abban biztos vagy, hogy a felso pont ment el, es nem a vaz also resze van megcsavarodva? Ugy ertem, hogy a lengovillatengely furata sem lenne mar meroleges a vaz hossztengelyere. Ott egy kicsi hiba is komolyan jelentkezik mar elol a felso rogzitopontnal. Mondjuk egyik ilyen hiba sem okozna azt hogy a lanckerekek nem lennenek egy sikban... Igazabol nem is ertem, alul a lengovillatengelynel a szilentperselyek nem engedhetnek elcsvarodni annyira a blokkot(akkor egy gazadasra is annyira elcsvarodna a blokk, hogy ledobna a lancot). Azt probaltad, hogy lancvedogumi nelkul felrakni a lancot, beallitani mindent es akkor is rossz?[/quote]
Hát szemből nézve a felső csavar nem középen lefele áll, hanem picit oldalra. Az alja szerintem jó, de már semmiben nem vagyok biztos. A láncot meg csak láncvédő nélkül próbáltam hogy kevesebb dolgot kelljen visszaszedni. Azért érdeklődtem hátha valamelyik mz fanatikusnak van vmi tapasztalata meg eszköze vázjavításhoz, de hát a vázat már télleg csak fanatikusok bontják meg
Meg nem tudom a vázcsere mennyi macerával jár. Gondolok itt a mindenféle papírmunkára. Igaz ha eljutnék is odáig valamikor úgyis teljesen új forgalmi kell mer ilyet szerintem a mostani fiatal rendőrök nemigen láttak még soha
Hát szemből nézve a felső csavar nem középen lefele áll, hanem picit oldalra. Az alja szerintem jó, de már semmiben nem vagyok biztos. A láncot meg csak láncvédő nélkül próbáltam hogy kevesebb dolgot kelljen visszaszedni. Azért érdeklődtem hátha valamelyik mz fanatikusnak van vmi tapasztalata meg eszköze vázjavításhoz, de hát a vázat már télleg csak fanatikusok bontják meg
Meg nem tudom a vázcsere mennyi macerával jár. Gondolok itt a mindenféle papírmunkára. Igaz ha eljutnék is odáig valamikor úgyis teljesen új forgalmi kell mer ilyet szerintem a mostani fiatal rendőrök nemigen láttak még soha
Gexxx írta:Vázcserén nem gondolkodtál még? Szerintem ez a váz már nem lesz jó...
Nos ez lenne az utolsó verzió. De ha lehet akkor nem lépném meg
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
Hmm... Abban biztos vagy, hogy a felso pont ment el, es nem a vaz also resze van megcsavarodva? Ugy ertem, hogy a lengovillatengely furata sem lenne mar meroleges a vaz hossztengelyere. Ott egy kicsi hiba is komolyan jelentkezik mar elol a felso rogzitopontnal. Mondjuk egyik ilyen hiba sem okozna azt hogy a lanckerekek nem lennenek egy sikban... Igazabol nem is ertem, alul a lengovillatengelynel a szilentperselyek nem engedhetnek elcsvarodni annyira a blokkot(akkor egy gazadasra is annyira elcsvarodna a blokk, hogy ledobna a lancot). Azt probaltad, hogy lancvedogumi nelkul felrakni a lancot, beallitani mindent es akkor is rossz?mrpocok írta:Háát....alul összerakom, felül már bűvészkedni kell. Csak úgy megy össze hogy ami a gumit mega csészét tartja csavar teljesen laza, valahogy rájátszom a hengerfej 2 csavarjára és csak utána húzgálom meg. Lentre szereztem erősített blokktartókat, bízva benne hogy az majd segít, de sajna az nem tud annyit fogni rajta.
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Vázcserén nem gondolkodtál még? Szerintem ez a váz már nem lesz jó...
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
Háát....alul összerakom, felül már bűvészkedni kell. Csak úgy megy össze hogy ami a gumit mega csészét tartja csavar teljesen laza, valahogy rájátszom a hengerfej 2 csavarjára és csak utána húzgálom meg. Lentre szereztem erősített blokktartókat, bízva benne hogy az majd segít, de sajna az nem tud annyit fogni rajta.
-
- bajnok
- Kapcsolat:
Ha a hengerfejnel levo csavar huzza felre a blokkot, akkor tan legegyszerubb a rezgescsillapito gumi cseszejeben a 8as furatok furatait kireszelni olyan modon, hogy vissza tdjon menni a blokk egyenesbe. Mennyire feszul amugy a blokk felul?mrpocok írta:A mit hol javíttathatunk rovatba is írtam, de úgy látom itt nagyobb a forgalom
Üdvözlet!
Már egy ideje pepecselek egy 250/1-essel. Még sosem szedtem ennyire darabokra és hát mindig van vmi ami megakaszt. A fejcső megvolt picit csavarodva, nem volt egyvonalban az első és a hátsó kerék. Sikerült helyrehúzatni, de nem azon a helyen csavarodott vissza, így most a motor tartó csavar (ami a hengerfejhez csatlakozik) van picit elfordulva. Namost aza baj hogy már le van festve a váz sőt már elkezdtem összerakni, de a lánc ugrik a fogaskeréken. Szerintem azért mert nincs síkban a blokk és a hátsó kerék. Nincs valaki salgótarján környékén aki esetleg tud/mer vázat javítani? Illetve van e esély hogy ebből még motor legyen?
Köszi
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
A mit hol javíttathatunk rovatba is írtam, de úgy látom itt nagyobb a forgalom
Üdvözlet!
Már egy ideje pepecselek egy 250/1-essel. Még sosem szedtem ennyire darabokra és hát mindig van vmi ami megakaszt. A fejcső megvolt picit csavarodva, nem volt egyvonalban az első és a hátsó kerék. Sikerült helyrehúzatni, de nem azon a helyen csavarodott vissza, így most a motor tartó csavar (ami a hengerfejhez csatlakozik) van picit elfordulva. Namost aza baj hogy már le van festve a váz sőt már elkezdtem összerakni, de a lánc ugrik a fogaskeréken. Szerintem azért mert nincs síkban a blokk és a hátsó kerék. Nincs valaki salgótarján környékén aki esetleg tud/mer vázat javítani? Illetve van e esély hogy ebből még motor legyen?
Köszi
Üdvözlet!
Köszi
- ambrusviktor
- versenyző
- MZ-d típusa: etz 250
Direkt akarod, hogy ronda legyen a motorod?carcajou írta:Üdv!
Nem tudom ide tartozik-e, de azt szeretném kérdezni, hogy 125-ös etz motorra felrakható-e egy 250es-hez való tank.
Választ előre is köszönöm!
Egyébként nem, mert nem azonos a váz. De ha ügyes vagy, meg tudod sufnizni, de szerintem nem sok értelme van ám...
Üdv!
Nem tudom ide tartozik-e, de azt szeretném kérdezni, hogy 125-ös etz motorra felrakható-e egy 250es-hez való tank.
- feketemz
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: etz250
Rendben! Nagyon köszönöm mindenkitől a segítsêget! Akkor ennek fényében nekiállok majd módosítani a dolgokon!
majd ha valami nem megy akkor tovább zaklatlak majd ezzel titeket de sztem ha jól csinálom..akkor nem lesz probléma.
majd ha valami nem megy akkor tovább zaklatlak majd ezzel titeket de sztem ha jól csinálom..akkor nem lesz probléma.
,,amikor dörög az ég, odafent húzzák a gázt a tesók ! "
- ambrusviktor
- versenyző
jó kipufogó. Bejáratáshoz 1:40es keverék. Egyébként a fúvókákon elég állítanod, meg max az első fogaskeréken talán, ha akarsz. ennyi elég, a karbit mindig a gyertyaképhez állítsd és úgy jó is leszfeketemz írta:Sziasztok! Ezt a témát igazából nem tudom ,hogy hova kell,de az lenne,hogy az mz-m fel lett furatva most 300asra (bambi által) és ,hogy a dugattyú és fúvókacserén kívül kell-e még valamit változtatnom rajta,hogy maximálisan kitudjam használni ezt a megnövekedett köbcentit?
Nem, a tüzelőanyag - levegő keverék módosítására gondoltam (dúsítás, szegényítés). Majd valaki tapasztalt megírja, merrefelé kell módosítani, ha kell.
- feketemz
- kis ETZ-s
jaaa keverék! félreolvastam sorry akkor ezekszerint több olajat kell majd beleraknom? 1:50 es keverési arányt használok most..Ööööö keverék?
Ööööö keverék?feketemz írta: kerék beàllítás!? ez mit takar?
- feketemz
- kis ETZ-s
kerék beàllítás!? ez mit takar?Biker írta:Mit kell rajta állítani? Főfúvóka csere + keverékbeállítás + alapjárat?
nos hát sajna nem tudtam megkérdezni a bambit,hogy főfúvoka lett-e kicserélve,de azt hiszem ,hogy ez nem volt benne a tervben...van valami jelzés vagy szám a nagyobb fúvókán,hogy megnézhessem,hogy lett-e cserélve!? mert ha van akkor megnézem. sajnos én nem vagyok szaki,hogy ránézésre megállapítsam,hogy most melyik van épp benne. De jó lenne tudni ,mert ha nem akkor beszerzek egy nagyobbat. ezen ne múljon.
írtam már ba,binak,de még nem válaszólt,de nem is zaklatom most inkàbb ezzel biztos van elég baja most a bírsàggal....
- feketemz
- kis ETZ-s
igen az alapjáratot azt belőjük csak majd hétvégén. Azt mondtátok,hogy tuti alapjárat amikor leakart mindig fulladni..Gexxx írta:A karbit biztos állította bambi... az alapjáratot meg be tudják állítani, ahogy mutattuk...
jól emlékszem 1500-ra kell majd az alapjárat fordulatot ugye? ha az alapjáratot megnövelem akkor a fogyasztás is nő vele nem? ezen kívül fog valami még változni?
Mit kell rajta állítani? Főfúvóka csere + keverékbeállítás + alapjárat?
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
A karbit biztos állította bambi... az alapjáratot meg be tudják állítani, ahogy mutattuk...
RBiker profil
RBiker profil
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Ha még jó a mostani, akkor nem kell bántani. Azért nem duplázódott meg a teljesítmény... Lentebb került a használható nyomaték. Gondolom a teljesítménytöbbletet meg nem fogod kihasználni.
Ha meg elkopott a lánc, akkor DID 428H szerintem.
Ami fontos, és "sürgős" az a karbi beállítás. Nemtudom lett-e rajta változtatva. Vagy eddig kapott sokat, és most lett jó.
Ha meg elkopott a lánc, akkor DID 428H szerintem.
Ami fontos, és "sürgős" az a karbi beállítás. Nemtudom lett-e rajta változtatva. Vagy eddig kapott sokat, és most lett jó.
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- feketemz
- kis ETZ-s
igen pont erre gondoltam levegőszűrő az nemrég lett kicserélve a kuplung viszont háát... amikor még nem volt felfurva akkor is rakoncátlankodott..amikor bemelegetedd jól a motor akkor elkezdett elég keményen fogni...alig bírtam váltani. Bár tegnap amikormhazahoztam akkor nem csinált ilyet ,de nem is mentem 70el többel. (Levi azt tanácsolta ,hogy amíg nem kopnak össze az alkatrészek addig ne menjek többel) . A fék sem az igazi ,de azt má megnéztük,hogy mit kell rajta javítani. Télen lesz elég időm helyrepofozni.. Lánc csere alatt mit értessz? nagyobb lánc kell hozzá,hogy bírja a terhelést?Perec írta:Kell egy jó lánc is. TZ tudna mesélni.
Levegőszűrőt sem árt megnézni, kuplungnak is győznie kell a nyomatékot. Ilyesmire gondolsz?
Ha maximálisan akarod kihasználni a sebességet is, akkor az egész motornak toppon kell lennie kezdve a futómű-gumi-fék hármassal
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
megerositett blokktarto vas, de azt bivalyra, az enyem, dupla, de ugy veszem eszre ez is kezd elmenni..
- Perec
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250
Kell egy jó lánc is. TZ tudna mesélni.
Levegőszűrőt sem árt megnézni, kuplungnak is győznie kell a nyomatékot. Ilyesmire gondolsz?
Ha maximálisan akarod kihasználni a sebességet is, akkor az egész motornak toppon kell lennie kezdve a futómű-gumi-fék hármassal
feketemz írta:Sziasztok! Ezt a témát igazából nem tudom ,hogy hova kell,de az lenne,hogy az mz-m fel lett furatva most 300asra (bambi által) és ,hogy a dugattyú és fúvókacserén kívül kell-e még valamit változtatnom rajta,hogy maximálisan kitudjam használni ezt a megnövekedett köbcentit?
- feketemz
- kis ETZ-s
Sziasztok! Ezt a témát igazából nem tudom ,hogy hova kell,de az lenne,hogy az mz-m fel lett furatva most 300asra (bambi által) és ,hogy a dugattyú és fúvókacserén kívül kell-e még valamit változtatnom rajta,hogy maximálisan kitudjam használni ezt a megnövekedett köbcentit?
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
http://www.dealextreme.com/p/portable-m ... 0psi-41012" onclick="window.open(this.href);return false;
+ kell egy szivargyújtó aljzat (meg egy brutál akksi )
+ kell egy szivargyújtó aljzat (meg egy brutál akksi )
RBiker profil
RBiker profil
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz etz 125, etz 250
Hol lehet olyan kis méretű 12V-os kompresszort venni amit az Etz-ről lehetne működtetni? Hogyan lehet az ilyet bekötni,illetve valamilyen csatlakozót csinálni?
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
- etzzsolt
- Simsonos
- MZ-d típusa: etz251
Ha nem nyúltál a számokhoz akkor 1 drótkefe s megújulnak a számok!!
A rock örök és halhatatlan!!
-
- bajnok
- Kapcsolat:
MZ nem iveco hogy lerohadjon az alvázszáma. Mivel le van festve a beütött szám, nem tűnhetett el belőle (nem rozsdásodik).ZsoleszHC írta:sziasztok!
Ha nagyon halványan látszik a vázszámom akkor mi a teendő?
Vinném eredetvizsgára,aztán már kérdeztem hogy ők mit mondanak látatlanban úgymond csak fényképen mutattam. Jövőhéten vinném el kb hét elején vizsgára.
KPM-nél 40.000 Forintba kerül egy új számbetüés azt mondták! :S
Valakinek nincs MZ számbeütője véletlenül, és aki ügyesen és pontosan újra tudja ütni?
várom a tanácsokat!
köszi
Ergo ha nem mókoltál vele valamit akkor ahogy jó volt eddig 20 évig, úgy jó lesz a következő 20 évben is.
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
-
- babakocsis
- MZ-d típusa: MZ ES250/2 Trophy
Ha nagyon nem látszik nincs olyanra lehetőség hogy röntgennel megnézzék?
Mint pl: egy hegesztésnél a repedést vagy zárvány simán megtudnak nézni.
Mint pl: egy hegesztésnél a repedést vagy zárvány simán megtudnak nézni.
- nagyarpi
- kis ETZ-s
Próbáld meg a számokat krétával átdörzsölni az segit valamit. Nekem a vizsgáztató csinálta ezt. az újra ütést felejtsd el mert még meggyanúsitanak. Üdv!
- etzzsolt
- Simsonos
- MZ-d típusa: etz251
ZsoleszHC írta:sziasztok!
Vinném eredetvizsgára,aztán már kérdeztem hogy ők mit mondanak látatlanban úgymond csak fényképen mutattam. Jövőhéten vinném el kb hét elején vizsgára.
Valakinek nincs MZ számbeütője véletlenül, és aki ügyesen és pontosan újra tudja ütni?
várom a tanácsokat!
köszi
Vizsga biztostól függ ha letudja olvasni elnézi ha meg szivatni akar elküld KPM-re s ott ujjra ütik!! Nem biztoss hogy jó ötlett saját magadnak ujjra ütni mert ha észre veszik többel kötödd be!!
A rock örök és halhatatlan!!
-
- babakocsis
- MZ-d típusa: MZ ES250/2 Trophy
sziasztok!
várom a tanácsokat!
köszi
várom a tanácsokat!
köszi
köszi, az a baj hogy kifelé is van mozgása, nem tudna valaki küldi egy két mz ts 125/150 szerszámdoboz zárjáról ? a zárnyelv érdekelne engem
-
- bajnok
- Kapcsolat:
Igen, erre gondolok. Látszik a képen, hogy a lemez jobb oldala ami fel van hajtva villás kiakaltású. (az árnyéka látszik). A villa két füle akad bele a szerszámosdobozon lévő lemezbe, és megakadályozza, hogy az ajtó fl-le el tudjon mozdulni.smate írta:köszi, erre gondolsz ? http://robogoalkatresz.odormotor.hu/alk ... _LEMEZ.php, ilyen tényleg nincs, most fejben nem tom összerakni hogy ez hogy javítana a helyzeten, nekem úgy esik le hogy az egyik oldala a rezgéstől felcsúszik, kiakad és leesik
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
köszi, erre gondolsz ? http://robogoalkatresz.odormotor.hu/alk ... _LEMEZ.php, ilyen tényleg nincs, most fejben nem tom összerakni hogy ez hogy javítana a helyzeten, nekem úgy esik le hogy az egyik oldala a rezgéstől felcsúszik, kiakad és leesik
-
- bajnok
- Kapcsolat:
A fedelben a zarat rogzito anya alatt kell lennie egy U alakban meghajtott villas lemeznek, aminek a villas reszebe a dobozba ponthegesztett lemez bujik be amibe a zar nyelve is beleakad.smate írta:Helló, ts 125-ösöm a szerszámdobozom fedele leesik a rezgéstől. mit kéne vele csinálni h ne essen le út közben ?
Ha igy nem ertheto nezz kepet szerszamdobozfedelrol gugliban vagy vateran, latni fogod a lenyeget.
Szerintem ez a lemez hianyzik neked. Nekem is gyartani kellett mert a villa egyik szara le volt torve.
Eddigi túráim:
Eddigi túráim:
Helló, ts 125-ösöm a szerszámdobozom fedele leesik a rezgéstől. mit kéne vele csinálni h ne essen le út közben ?
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy lenne egy 1977-es MZ TS 150-es gépem! Na a kérdés az lenne, hogy valaki tudna segíteni a restaurálásában komolyabban? Így fórumon keresztül. Korabeli dokumentumokkal, esetleg színkódokkal.. OT vizsgára szeretném vinni. Már csak a festeni való dolgok vannak vissza..
Előre is köszi!
Előre is köszi!
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Házi Készítésü
Üdv az lenne a kérdésem, hogy az mz ts 125/150 láncvédő gumija rövidebb mint az mz ts 250 láncvédő gumija?Vagy megegyeznek?
- Forrest
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: RD 350
Épített ETS-en nagyon bután néz ki a Trophy sárvédő.
Két választásom maradt, vagy megvágom, vagy TS-t teszek rá.
TS250 hátsó sárvédőt rá lehet tenni Trophy Es250/2-re?
Két választásom maradt, vagy megvágom, vagy TS-t teszek rá.
TS250 hátsó sárvédőt rá lehet tenni Trophy Es250/2-re?
Kicsit részletesebbre gondoltamambrusviktor írta:Aksi lefogatóval. Most ezt meg tudod oldani két küllővel ha ügyes vagy.
Az alkatrészkatalógusokat, üzemeltetési útmutatókat és egyéb képeket böngészve legalább két verzióval találkoztam. Vagy az általad írt küllő szerű leszorítás, vagy egy gumihevederes, feszítődiós-csavaros-mindenhol csatos, felül kistálcás megoldás. Nem tudom melyik volna a hiteles az én '85-ös 250-esemen. Úgy láttam, hogy az elektronikus gyújtásúnál már az utóbbi volt, mert a kistálcán van az elektronika doboza.
- ambrusviktor
- versenyző
Csevegőbe leírtam. Csak a külső részt, ami az utángyártottnál hibás, és azt lehet majd feltenni.Seclusion írta:
Komplett fogaskereket? Tehát csapágyházastól, mindenestől? Érdeklődők sorába állok!
-
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250, XJ600
Komplett fogaskereket? Tehát csapágyházastól, mindenestől? Érdeklődők sorába állok!ambrusviktor írta:Lehetséges, hogy tudnék gyártatni rendes hátsó fogaskereket 250 ETZ-hez (szerintem 125höz is, de azt nem kérdeztem még), de előtte körbekérdezek, hogy kit érdekelne a dolog, mert úgy kell ajánlatokat kérni.
- ambrusviktor
- versenyző
Aksi lefogatóval. Most ezt meg tudod oldani két küllővel ha ügyes vagy.Endre írta:Valaki valahol itt a fórumon pontosan leírta , hogy hogyan volt eredetileg rögzítve az akkumulátor az ETZ-ben. Akárhogy keresem, sehogy se találom ezt a hsz-t... Segítség
- ambrusviktor
- versenyző
Lehetséges, hogy tudnék gyártatni rendes hátsó fogaskereket 250 ETZ-hez (szerintem 125höz is, de azt nem kérdeztem még), de előtte körbekérdezek, hogy kit érdekelne a dolog, mert úgy kell ajánlatokat kérni.
Valaki valahol itt a fórumon pontosan leírta , hogy hogyan volt eredetileg rögzítve az akkumulátor az ETZ-ben. Akárhogy keresem, sehogy se találom ezt a hsz-t... Segítség
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Egy agymotor sem ártana és kész a hibridGexxx írta:Egy IFA akksit meg tegyél a csomagtartóra, hogy bírja a terhelést...
A temetőben két parcella van. Az egyikben azok fekszenek, akiknek elsőbbségük volt...
A fém a hús felé hajlik.
A fém a hús felé hajlik.
Tied a pont.zsakfos írta:Én meg ebből gondoltam hogy van szivargyújtó a motoron.
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Egy IFA akksit meg tegyél a csomagtartóra, hogy bírja a terhelést...
RBiker profil
RBiker profil
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Persze h van szivargyújtó a motoron, ez egy attól tök különböző kütyü lenne, csak hogy megkönnyítse a tábori életet
A hátsó lámpa fölött, a krauzer alatt lenne a tokja, ott most úgyis egy holttér van amibe nem fér be a szerszámos ládika. Bár az is lehet hogy az oldaldekni elejében lesz (szintén holttér) és a ládikát meg kicserélem olyanra h beférjen
A hátsó lámpa fölött, a krauzer alatt lenne a tokja, ott most úgyis egy holttér van amibe nem fér be a szerszámos ládika. Bár az is lehet hogy az oldaldekni elejében lesz (szintén holttér) és a ládikát meg kicserélem olyanra h beférjen
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
Csupa ellentmondás.....zsakfos írta:
Én meg ebből gondoltam hogy van szivargyújtó a motoron.
Alfa mi a helyzet? ne hagyj minket kétségek közt.