Szerintem tök jó tanácsokat kaptál, amire azt mondtad, hogy nem fogadod meg, mert....POINTER írta:Sziasztok!bambi írta: Erre nincs mit írni.
A motorról tudni kell, hogy törve volt, a kipufogó is sérült, valószínűleg emiatt hangosabb, és tudom, hogy jobb lenne szétszedni ellenőrizni a furulya rendszert, csak utána ki heggeszti össze? Olajosabb keverékkel halkult, amúgy mikor megvettem a motort (2010 február) próbáltam kiégetni, be se gyulladt annyira üres volt a kipufogó. Akkor nyugtassatok meg, ha a kézikönyv szerint járatom, nem fog megszorulni. Gondolom Bambi nem Arol 2T-t vagy Sprintet keveri 1:100 ban![]()
Ólompótló esetleg halkít rajta? Mindenki csak veri a fejét a falba, de használható tanácsot még nem kaptam, nyílván azért kérdeztem, mert nem tudom. Úgy csináltok, mintha más még nem kérdezett volna hülyeséget.
Üdv!
Pointer
Nem kérdeztél hülyeséget, de minek kérdezted, ha te jobban tudod?
Olvasd el a kézikönyvet. Abban akkora túlzott óvatosság van, hogy nem is értem miért gondolod, hogy az ott leírtaktól beáll a motor.
A csövet dobd ki, tegyél rá egy jót.
Keverd 1:50-re és járj vele óvatosan egy darabig. (szerintem max. 1 tank benzinnyi út elég, de ezt neked kell érezni.) Ha nagyon gondos akarsz lenni, akkor addig adj neki egy kicsivel több üzemanyagot.
De aki hozzászólt a témához, mindenki módszere jó.
Azt meg senki nem garantálja neked, hogy nem fog beállni, mert lehet kapni szar dugattyút és lehet szar gépmunkát is végezni. Akkor pedig be fog állni, bármit csinálsz.
Egy valami viszont garantálható, az hogy 1:25 keveréktől előbb-utóbb elkokszosodnak a gyűrűhornyok és akkor tuti be fog állni.