A racingos motorba Castrol XTS-t használok,de van még egy bontatlan A 747 -esem is!

Okéokéoké....kisbocsi írta:Gondolj arra, amikor tekered a Camping brinyót, hogy néz ki a lánc, meg a fogaskerék, meg amikor 6000 ig pörgeted 5. ben a gépet, hogy néz ki........
Szerinted melyiket ajánljuk?
m-tom írta:Sziasztok,
A MoFa-ba mennék láncspray-ért. Van kerékpárláncra 250 ml 500,-Ft körül, a motorlánchoz a duplája. Van valami különbség a kettő között? Melyiket ajánljátok?
Villaolajban Castrol 10W-t találtam ugyanott, 0,5 l 1000,-Ft. Szeretném, ha keményebb lenne az első teló. Ez megfelelő lenne? Ha nem, helyette mit?
Köszi,
m-tom írta:Sziasztok,
A MoFa-ba mennék láncspray-ért. Van kerékpárláncra 250 ml 500,-Ft körül, a motorlánchoz a duplája. Van valami különbség a kettő között? Melyiket ajánljátok?
Villaolajban Castrol 10W-t találtam ugyanott, 0,5 l 1000,-Ft. Szeretném, ha keményebb lenne az első teló. Ez megfelelő lenne? Ha nem, helyette mit?
Köszi,
Hiába tennél bele sűrűbb olajat úgyis szivárogna az is.A váltó és a kuplung szempontjából pedig a 15w40-es a jobb választás.biacs írta:Köszi a segítséget!Ezt e Wikis oldalt nem ismertem,új vagyok még itt.Mindenesetre több infó van rajt olajokkal kapcsolatban mint a javítási könyvben.Az a dilemám hogy most 10w40es motorolaj van benn,de ezt elég jól folyatja mindenhol,a 80W-től meg többen lebeszéltek h hidegben nem emel ki a kuplung.Mondjuk én csak nyáron használom a gépet.Máté írta: Teleszkópolajat érdemes bele tölteni ha lehet 15w-et. Váltóba jó lehet a 80w, de hidegben besűrűlhet és kuplung gondok lehetnek. Szerintem jobb a 15w40 motorolaj, de nézd meg a viszkozitását. Mz-s wiki-n le van írva jól milyen a jó érték.
Amikor beleraktam én is így gondolkodtam. De volt hogy kb 10fok alatt motoroztam és minden egyes elindul szenvedés volt. Menet közben is voltak problémák.biacs írta:Köszi a segítséget!Ezt e Wikis oldalt nem ismertem,új vagyok még itt.Mindenesetre több infó van rajt olajokkal kapcsolatban mint a javítási könyvben.Az a dilemám hogy most 10w40es motorolaj van benn,de ezt elég jól folyatja mindenhol,a 80W-től meg többen lebeszéltek h hidegben nem emel ki a kuplung.Mondjuk én csak nyáron használom a gépet.Máté írta: Teleszkópolajat érdemes bele tölteni ha lehet 15w-et. Váltóba jó lehet a 80w, de hidegben besűrűlhet és kuplung gondok lehetnek. Szerintem jobb a 15w40 motorolaj, de nézd meg a viszkozitását. Mz-s wiki-n le van írva jól milyen a jó érték.
Köszi a segítséget!Ezt e Wikis oldalt nem ismertem,új vagyok még itt.Mindenesetre több infó van rajt olajokkal kapcsolatban mint a javítási könyvben.Az a dilemám hogy most 10w40es motorolaj van benn,de ezt elég jól folyatja mindenhol,a 80W-től meg többen lebeszéltek h hidegben nem emel ki a kuplung.Mondjuk én csak nyáron használom a gépet.Máté írta:Teleszkópolajat érdemes bele tölteni ha lehet 15w-et. Váltóba jó lehet a 80w, de hidegben besűrűlhet és kuplung gondok lehetnek. Szerintem jobb a 15w40 motorolaj, de nézd meg a viszkozitását. Mz-s wiki-n le van írva jól milyen a jó érték.biacs írta:Üdv!Tud nekem valaki segíteni abban hogy 250-es etz első teleszkópjába milyen olajat célszerű rakni hogy a gyárival megegyező csillapítást érjek el? Illetve a másik kérdésem:váltóba a shell 80w egyfokozatú váltóolaját néztem,amit direkt motorkerékpárokhoz ajánlanak.Az jó lehet bele?
Teleszkópolajat érdemes bele tölteni ha lehet 15w-et. Váltóba jó lehet a 80w, de hidegben besűrűlhet és kuplung gondok lehetnek. Szerintem jobb a 15w40 motorolaj, de nézd meg a viszkozitását. Mz-s wiki-n le van írva jól milyen a jó érték.biacs írta:Üdv!Tud nekem valaki segíteni abban hogy 250-es etz első teleszkópjába milyen olajat célszerű rakni hogy a gyárival megegyező csillapítást érjek el? Illetve a másik kérdésem:váltóba a shell 80w egyfokozatú váltóolaját néztem,amit direkt motorkerékpárokhoz ajánlanak.Az jó lehet bele?
Azok a tengelyvégek ledugózva, az üres jelző mellett a léptetővilla tengely vége van, és ha jól emlékszem az arretáló dob végén is van egy dugó. Azokat gyárilag lakkozták. Szerintem, az is a legjobb oda, alapos zsírtalanítás után valami olajálló nitrolakkal be kell kenni és kész. Ezek a rugalmas tömítők nem eree valók.MiszterQ írta: Egyébként nekem is jön valami az üresjelzőnél szerintem. Meg mellette közvetlenül egy dugó szerűség, de nekem az le lett tömítve. Ez az ottani olajfolyás típushiba szerintem.
Az is lehet, de látszólag ott is rendben van minden.KILL3R etz írta:Atilla!
Nem lehet, hogy a fordulat kihajtásnál kap vizet? Ott azért elég sok illesztés van...
MiszterQ írta:OFFfestékes írta:Ugyanis nekem középen a kormánynál van betéve az üresvisszajelző lámpa igy vettem az előző gazdája maszekolta![]()
Nos Úgy gondoltam,ennyi év után becsukott szemmel is illendő megtalálni az üresetezért megszüntettem és egy féklámpa visszajelzőt köttöttem be,lévén jó tudni menetközben ,hogy müködik e eme fontos világítóeszköz, mielőtt fenékbe találna valaki!
De ez már inkább barkácstopic bocsi
Nekem is úgy van megmókolvaez a féklámpa-visszajelző nagyon jó ötlet, mert nekem se megbízhatók a kapcsolóim. A hátsót le is kötöttem mert gyakran beragadt.
ON
Egyébként nekem is jön valami az üresjelzőnél szerintem. Meg mellette közvetlenül egy dugó szerűség, de nekem az le lett tömítve. Ez az ottani olajfolyás típushiba szerintem.
OFFfestékes írta:Ugyanis nekem középen a kormánynál van betéve az üresvisszajelző lámpa igy vettem az előző gazdája maszekolta![]()
Nos Úgy gondoltam,ennyi év után becsukott szemmel is illendő megtalálni az üresetezért megszüntettem és egy féklámpa visszajelzőt köttöttem be,lévén jó tudni menetközben ,hogy müködik e eme fontos világítóeszköz, mielőtt fenékbe találna valaki!
De ez már inkább barkácstopic bocsi
Ahogy mondod még ki is gletteltem!Atilla írta:Ott, hogy kented ki? Az egy rugós mozgó kis izé.festékes írta:Már ott is kikentem,lassan jobbra húz a motor a sok paszta súlyától!![]()
![]()
Vagy kívülről "bevakoltad" kábelestől az egészet?
Azt már írtam, a dugó már átalakítva.Friggyes Mester írta:A dénest egyszer felvilágosítottam hogy ha a gumidugó szuszogója előre fele néz, nyeli a vizet rendessen,.
Ott, hogy kented ki? Az egy rugós mozgó kis izé.festékes írta:Már ott is kikentem,lassan jobbra húz a motor a sok paszta súlyától!![]()
![]()
Még jó hogy nem az alkoholt nyeli ottanFriggyes Mester írta:A dénest egyszer felvilágosítottam hogy ha a gumidugó szuszogója előre fele néz, nyeli a vizet rendessen,.
Hát, nekem az offroad túrán telementAtilla írta:Jut eszembe, nektek is tele megy vízzel a blokk?...
Ezt valószínű,hogy az olaj csinálja.Ha 80W-90 olajat használsz,ajánlatos 10W-40-re cserélni,főleg télen.erdos95 írta:rendben megpróbálom és köszi a láaszodat és a segitséget és még azt csinálja hogy behuzom a kuplungkrat tologatom elsőere amikor megtolom akkor ugynaugy hajtja a dugót de a 3. tolásnál már nem hajtja a dugót és elég nehéz tolni de nemhajtja a dugót. Remélem nem szerelési probléáma mert nehéz volt összerakni![]()
![]()
![]()
Próbáld meg azt,hogy alul a durva állítót egy milliméterrel told vissza,és úgy ted rá a három csavaros ablakot.utána fönt utána kell álítani a bowden holtjátékot.Ha így sem jó,akkor szerelési hibának kell lenni valahol.erdos95 írta:igen volt szerelve uj csapágyak lettek bele véve meg szimeringek 20 évet állt kb apámtól örököltem szárazon olaj nélkül tökéletesen huzottt a mostz meg nem huzzzaa a kuplungot (még nemjárt a motorja a felujitás óta)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég