Helló!
Ha valakit érdekel, és még nem hallott a bioetanolról vagy másik ismert neve E85 annak figyelmében ajánlanám.
Az a helyzet, hogy már a második tankkal fogyasztottam ki a motorból, és csak jót tudok róla mondani.
Én csak tisztán bioetanollal járok, az olaj keverési arányom 1:25 ...
-a motor fordulatszáma jelentősen megnőtt... eddig akármi csináltam 6500-tól többet nem pörgött, most pedig kipörög simán a 8200-at.
-sokkal jobban reagál a gázfröccsökre a motor
-kevesebbet eszik
-jobban gyorsul
-végsebességet nem figyeltem, de dinamikusabb lett a jármű
-és nem utolsó sorban, olcsó üzemanyag...
FIGYELEM: akit érdekel, és tisztán evvel szeretne járni az 1:25 be keverje, jól feloldódik benne az olaj, mivel ennek az üzemanyagnak az etanol tartalma 85%, a többi 25% benzin, és benzin származék.
Észrevétel: Egy tank kifogyasztása után észrevettem hogy tele lett szutyokkal a benzinszűrőm, jött az egyszerű megoldás, levettem, kitakarítottam, visszatettem, és a második tank elfogyasztása után már nem volt benne kosz.
Nem csak olcsó, gazdaságos, és jobban megy a motor, hanem még a tankot is rendbe rakja.
Újságba olvastam (Észak-Magyarország Vasárnapi száma) hogy be akarják szüntetni a kutakon az etanolt mert megnő iránta a kereslet és nem lehet kielégíteni a vásárlók igényeit. Terveim közt szerepel E85-ből megvenni vagy 50-100 litert, a szűkösebb napokra
Amikor megjelent a piacon az ára 218-220Ft volt, most 234.... de még így is megéri.
Kocsiba felesbe megéri tankolni belőle: 1/2 95 + 1/2 E85
Lényegében az oktánszáma az E85-nek magasabb mint a 95 ös benziné, a Shel V Power Racing környékén mozog, azt hiszem kicsivel több is attól.
Aki gondoljon tankoljon kukoricát

nekem nagyon bejött, főleg hogy terepen pörgetni kell a gépet