Kezelési könyv szerint 125, de 20+ év után 135 lesz az optimális, asszem.
Ja, zabszem van a seggemben.

Lehet, hogy nem kéne sportosan vezetni, és nyélgázon menniDárgo írta:HELLÓ
Egy kis gondom van a TZ-m fogyasztásával, cirka 6 litert megiszik 100Km-en. Szeretném ha egy kicsit kevesebbet fogyasztana. Megoldást jelenthet ha kissebb fúvokát rakok bele? Vagy van esetleg valami más ötletetek?
Köszönöm a segítségeteket
Azt hiszem, az alkatrészt kínál rovatban pont van 150-es (de lehet, hogy 125-öshöz) TS-hez való karbi, hiányosan.szomisi írta:Csak az a baj, hogy az úszó tengelyét tartó furatok is "elpárologtak", úgyhogy most szerválnom kell egy másik karbit, de legalábbis egy felsőrészt biztosan...
Hát, ez az: 2 év. Ennyi idő alatt tényleg minden piszok leülepszik. Amit a szűrő (mert az üzemanyag feloldotta) nem tisztított ki, az ott maradt a karbiban, miután a nafta elpárolgott.szomisi írta: Tele tankkal, zárt csappal lett leállítva 2 éve. Most a tankból kiöntöttem a régi benzint, kitakarítottam, aztán a karbit is szétkaptam és ez a látvány fogadott.
Hát, szerintem a benzinben egyre nagyobb mennyiségben jelen lévő etanol okozza. Nagyon jó tisztítószer, kiszedi a tankból az összes üledéket. Biztos ez az oka. A tankot mikor pucoltad ki utoljára?szomisi írta: Nem tudom, mi okozhatta ezt. Van tippetek?
kiszsebi írta:Mivel jártál? Rozsdamaróval?szomisi írta: TS 150 2 évet állt![]()
Felülről az elsőbladzser írta: A súbert átrakom az első rovátkába..., de honnan az első?
A direktszűrőnél említették, hogy állítani kell a levegőszinten a karbin, mert így több oxigént kap. Így szegény lesz a keverék (benzinben szegény). Valószínű a te szűrőd esetében is ez lesz a gond.bladzser írta: A légszűrőm tiszta, esetemben gézlab, ami 3-4x egymásra van fektetve... simán átfújok rajta szájjal, de a por nem tud átmenni rajta.
A benzinszint beállításához az ülepítőben van egy "beugró" rész. Mikor vízszintesen tartod az ülepítőt, a benzinnek (amit beenged folyni a tűszelep), eddig kell érnie. Tehát kilazítod a karbit (hogy el tudd forgatni) kicsavarod a 3 csavart, ami fölfogja az ülepítőt, majd kiöntöd belőle a benzint. Ezután visszatolod az ülepítőt (ne csavarozd föl), és egyenesbe állítod a karbit. Majd benzincsap kinyit, telefolyik, és ekkor le kell venni (de arra figyelni kell, amint elmozdítod lenek az ülepítőt, a benzinslagban lévő benzin elkezd belefolyni!)bladzser írta: Ha az úszószintemmel van probléma, akkor azt hogy kell beállítanom?
A főfúvókának és a szivató fúvókának mi a mérete?
Seclusion írta:Első lépés: benzinszint ellenőrzésbladzser írta:Helló!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 250-es ETZ blokkom miért zabálja meg a drága 95-ös benzinemet?![]()
A benya szinte semmire nem elég. Fúrt blokkról van szó olyan 260 ccm...
Második lépés: benzin/levegő keverék beállítása
A súbernek én az első két rovátkát ajánlom (nekem az elsőn van)
Mikor a súbert lejebb tettük (levegőt nem állítottuk utána, mert elfelejtettük), akkor 8 liter volt a fogyasztásom
Most nyugis tempóban 4,5 liter.
Lehet még gyújtásprobléma is. (rossz gyújtásszög, gyenge szikra)
A légszűrőt meg lehet, hogy pucolni kéne.
Aztán lehet nagy hülyeség lesz, de gyűrű/dugattyú méret oké a motorban?Gyűrűkopás is okozhat nagy fogyasztást, de ez teljesítménycsökkenéssel is járna.
A lyuk betömését a karburátor esetében pedig hanyagolnám. Egyéb helyeken, még oké lehet, de itt nem véletlen van
Első lépés: benzinszint ellenőrzésbladzser írta:Helló!
Olyan kérdésem lenne, hogy a 250-es ETZ blokkom miért zabálja meg a drága 95-ös benzinemet?![]()
A benya szinte semmire nem elég. Fúrt blokkról van szó olyan 260 ccm...
Mivel jártál? Rozsdamaróval?szomisi írta: TS 150 2 évet állt
Te magad válaszoltál. Viszont előtte az ülepítőpoharat kapd le és nézd meg, hogy a csapból jön-e a nafta.Matthej01 írta:A motor kb 6-7 hónapja áll ilyenkor anélkül hogy szétrobbantanám a karbit (akkor már én is rájövök mi a baj) nem tudna valaki segíteni mert járt már hasonló cipőben![]()
![]()
Ha a karbid is szét volt szedve akkor nem szóltam, de egy idő után hangyafasznyi víz belekerül és az a keverékkel főleg, de még a sima benzinnel is ilyen szar kocsonyát képez. Üllepítő poharat is pucoldtigris írta:A benzinből nem párolgott ki annyi,az egész motor darabokra volt szedve,pár hete raktuk össze.OMV félszint keverőolaj,normális munőségű benzin.
Régebben egész télen a -20ban benne volt a benya és nem történt ilyena,zért nem értem![]()
Rázogattam a motort indítás előtt negyed óráig.
Hali! Nézd meg a fúvókákat,a hidegindítót különösen, nemárt kipucolni és kifujkálni sűrített levegővel az egészet,benzinszintet belőni megfelelőre...revlimit írta:Hali!
Ha ilyen hidegben a nagy TZ beindul felpörög, majd rögtön leáll, az kevés benzint jelent? Vagy pucoljak karburátort?
Üdv! Lehet hogy én tudom rosszul, de a véleményem az, hogy próbáld meg 5ször kb és mindig húzogasd a gázt addig amíg le nem áll, és 6odjára már talán megyrevlimit írta:Hali!
Ha ilyen hidegben a nagy TZ beindul felpörög, majd rögtön leáll, az kevés benzint jelent? Vagy pucoljak karburátort?
Samu írta:Ezt már nagyon sokszor megbeszéltük, használd a keresőt! Mellesleg a Binget ajánljuk főleg, mert nem kell sokat reszelni rajta, hogy jó legyen. Csak felteszed és kész. A többi is tökéletes persze, minden beállítás és türelem kérdése.
Seclusion írta:Ama kérdés merült föl bennem, ha szeretnék egy jobb karburátort tenni a gépre, akkor milyen márkákban gondolkozzak? Amal, Dellorto, Mikuni, Bing. Ezek, amikről tudok. Ebben kinek, milyen tapasztalata van? Teljesítményt mennyire növeli, fogyasztást mennyire csökkenti? És merre szerezzem be? Mert vaterán, néha olyan réginek tűnő karbikat árulnak, hogy jájj.
(250es ETZre gondolom)
Az meg hogy lehet?tigris írta:Na,végre összeállt az MZ,a szikra is megkerült,de...
Benzincsap nyit,a bejáratáshoz 1:30-ra besűrített benzin a tankba,nyitom a csapot,erre folyik a karbiból a benzin.Persze a karbit -8ban nem lehet levenni,mert a gumiharang olyan,mintha bükkfából lenne,a szívócsonk leszedéséhez nem volt kedvem,hát levettem az úszóházat.A keverőolaj jól belekocsonyásodott a karbiba,az akasztotta fel a tűszelepet.
Kérdés:melegben az olaj ugye újra normális lesz?Nincs kedvem leereszteni és kitakarítani a tankot
Nem biztos, hogy a hideg okozta ezt, inkább a sok állás miatt a benzin elpárolgott, a takony meg ott maradt.tigris írta: Kérdés:melegben az olaj ugye újra normális lesz?Nincs kedvem leereszteni és kitakarítani a tankot
KILL3R etz írta:A légszűrő csigát...
Ha csak azt veszed le, biztos, hogy kifér? Most van teljesen szétbontva a váz, nekem úgy rémlik, a légszűrő házától nem fér ki.conus írta:matt!
az ülés vedd csak le![]()
matt1989 írta:Sziasztok!
A gumicső kivételéhez elég csak kiszerelni a komplett légszűrő dobozt, vagy le kell venni a hátsó sárvédőt és a kereket?
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 1 vendég