Szia!tlosz írta:sziasztok Mz Ts 150-hez Motul 710 2T vagy 510 2T? esetleg valami mas ajanlat?Koszonom
Az 510-es bőven elég,de a Mol Sprint 2t-től fölfelé bármelyik jó Mz-be!
Én pl.Repsol Sintetico 2t-t használok!
Üdv:Stravi
Szia!tlosz írta:sziasztok Mz Ts 150-hez Motul 710 2T vagy 510 2T? esetleg valami mas ajanlat?Koszonom
Ok Frensis! Kösz. Már tájékozódtam.frensis írta:sunbim írta: Biztosan fincsi lehet a sűrűbb is. Nekem ez az oil tulajdonképpen ,,maradék". Még a Suzuki RF400-amba vettem, aztán hamarabb eladtam minthogy lecseréltem volna![]()
Gyorsan betöltöttem a TZbe, nehogy megromoljonaztán majd jön a maradék 2 flakon. Vagy mire elhasználom lehet hogy megromlik?
Tényleg, mennyi az olajcsere intervallum
...lusta vagyok a szervízkönyvet fellapozni
Könyv szerint bejáratásnál az első 500 km megtétele után.
Aztán évente egyszer.
sunbim írta:Biztosan fincsi lehet a sűrűbb is. Nekem ez az oil tulajdonképpen ,,maradék". Még a Suzuki RF400-amba vettem, aztán hamarabb eladtam minthogy lecseréltem volnaStravkó írta:Én ugyanennek az olajnak a 20W-50-es változatát használom,olcsóbb,és nem rosszabb! Sőt!![]()
Gyorsan betöltöttem a TZbe, nehogy megromoljonaztán majd jön a maradék 2 flakon. Vagy mire elhasználom lehet hogy megromlik?
Tényleg, mennyi az olajcsere intervallum
...lusta vagyok a szervízkönyvet fellapozni
Biztosan fincsi lehet a sűrűbb is. Nekem ez az oil tulajdonképpen ,,maradék". Még a Suzuki RF400-amba vettem, aztán hamarabb eladtam minthogy lecseréltem volnaStravkó írta:Én ugyanennek az olajnak a 20W-50-es változatát használom,olcsóbb,és nem rosszabb! Sőt!
A lényeg!hogy kimondottan nedves->olajos kuplungos motorhoz való olajat használj! Sima motorolajcsikin írta:Könyv szerint mehet bele, ha direkt télire szánod akkor jó is. De szerintem mezei 80W-90 hajtóműolaj tökéletes.
Jeami írta: mert az a Motul 710 2T olaj amit használok versenygépekhez van, ha azt a 10.000X ford. számot és terhelést bírja talán 5000-en is helyt áll...
>
Nem azért, de az ÖSSZES MZ könyv leírja, hogy bejáratás alatt sem igényel vastagabb (1:30, 1:33, stb.) keveréket, mint a gyári előírás!kuti írta:és 30as keverékkel kezdve lett.
Nemrég lekaptam a hengert-hf.-t, lepucoltam a dugót és az égésteret.zsakfos írta:Ez szép!![]()
Viszont igy nem bizonyit semmit. A fórumot figyelgetve,amiket irzs mostanában ugy tünik a géped nem alegjobb formájában van,éppen ezért nem mérvadó.
A jó olajat sem biztos hogy jobban elégette volna,illetve hogy nem kokszolt volna az is.
Én ugy tudnék elképzelni ilyen rövidtávú próbát ha annyira kiváncsi az ember hogy kifogyasztja az anyagot a tankból,lekapja a hengerfejet,megtisztitja a dugótetőt,aztán kimotorozza a tank benzint ami kb 3-400 km.
Hf le,fotó.Dugótisztitás,megint egy tank benzin.Na utána lehet hasonlitgatni.Az nem annyira nagy idő és táv hogy ne lehetne uyganolyan körülményként elkönyvelni a 2 esetet.
Most neked ugyanezzel a dugó-henger párositással kéne menned megint 300 km-t jó olajjal és aztán megnézni ujra.
szerintem ne keverjük össze a 2T olajat és a váltó kenéséhez használtat... Utóbbinál lehet, hogy tényleg nem jó a fullszit.!!!mladi írta:Sziasztok Az olaj témához annyit szeretnék hozzá tenni hogy én nem használok szintetikus olajat mióta a veterán című újságban egy cikket olvastam /2008/4/. Idézném a lényeget "...A fejlett technológiájú szintetikus olajok jól terhelhetők, de a hagyományos ásványolaj bázisúakhoz képest sokkal vékonyabb réteget vonnak a felületekre. Ez azért hátrányos, mert a súrlódó részeknél keletkező hőmérséklet még a magas lobbanáspont és a kiválló nyírásstabilitás ellenére is szétbomlasztja a vegyületet. Ez a folyamat beláthatóan komoly károsodást eredményez az alkatrészekben..." Ezt a léghűtéses régebbi tipúsú motorokról írta egy amerikai laboratórium. És egy versenyszerelő sem ajánlotta igaz más ok miatt ( Bambi?) Hát nem tudom mi az igazság, de mindenesetre én vissza tértem az ásványolajhoz.
Ez az Kuti!kuti írta:http://www.gunk.hu/motorkerekpar-olajok ... 0w-50.html
Ilyen?vagy most akkor mindegy hogy hajtóműolaj, vagy motorolaj?
Kuti kolega! Én Castrol 20w-50 Actevo 4T-t használok,nekem bevált!kuti írta:Én évenként cserélem. vagy télen, vagy szezon elején. Nemtudom milyen, motul 10W40es van benne. Előtte 80W90es volt. nekem az jobban bejött.De kéne egy arany középút
Ezért kell egy adott gépen végezni minden tesztet.....vagy több gépen egyszerre de mind ugyanazt..a különbség (amennyiben tényleg van) elviekben mindenhol láthatóvá kell hogy váljon, legfeljebb az eltérő motor állapotoktól függően eltérő mértékben...de ha már kimutatható lenne a különbség az is valami nem?RR_ZOZY írta:Kérdés ki teszi le a nagyesküt hogy minden tekintetben azonos állapotúak-e a "tesztmotorok"?
Ez is jó..Dénes írta:Egy jól beállított motornál, nem lesz semmi baja, ha arollal megy. (de ugye nem mindig van jól beállítva a gépünk)
És az is igaz, hogy többe kerül a fullszint használat, mint egy komplett dugattyú-henger felújítás.
De kicsivel drágább olajjal, megteheted, h papásan közlekedsz, vagy kánikulában is húzod neki emelkedőn, nem fog elcsesződni a gyertya, nem fog annyira melegedni és nem mondják a parkolóban "he nézzmáá hogy füstőőől...."
Tapasztalat. Én nemrég füstöltem el 1 liter Arolt, jósokezer km után megkellett tisztítanom a gyertyát és a blokkot is összeköpködte olajjal.
Kéne csinálni 2 csapatot és mondjuk egy focimeccs keretében eldönteni a vitát.
Arol vs. Szintetikus kollégái
Na ezzel egyetértek és akár pontot is tehetünk ezzel az általad leírt mondattal a 2T olaj végére.Az égvilágon senki nem tudja bizonyitani az egyik állitást sem,azt sem hogy az Arol kárt tesz,meg azt sem hogy nem.Majd ha valaki rendes mért dolgokkal bizonyit bármit akkor hiszek neki.A sztorizás az szép dolog,csak kitudja mennyit szépit rajt az idő meg a sok szájon átmesélt történet.Természetesen ezzel nem a versenyzős sztorira utalok hanem a régmúlt idők Arol 2T olajára hogy az mennyivel más volt......conus írta:ez igen érdekes felvetés, de a 2T olaj kérdése és keverési aránya igen érzékeny téma, ezért én mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom és már nem próbálok meg győzködni senkit sem ezzel kapcsolatban![]()
Ez korrekt hozzá állás!conus írta:ez igen érdekes felvetés, de a 2T olaj kérdése és keverési aránya igen érzékeny téma, ezért én mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom és már nem próbálok meg győzködni senkit sem ezzel kapcsolatban![]()
Gyurmooo írta:Jó.Matee86 írta:Sziasztok!
Es 250/1-be milyen hajtóműolaj való?Jó bele a 80w90 ,amit a 250es tz-m be rakok?
Üdv:máté
Röviden...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég