Nálam ez be van tervezve, ha esetleg lesz vele tapasztalatod, mindenképp oszd meg velünksunbim írta:Vissza az Mz-hez!
Szívómembránt, ETZ250(300)-ba valaki, próbálta már?
Vélemények?
Pl.: http://www.szocimotoros.hu/hu/tuningfejlesztes/12

Nálam ez be van tervezve, ha esetleg lesz vele tapasztalatod, mindenképp oszd meg velünksunbim írta:Vissza az Mz-hez!
Szívómembránt, ETZ250(300)-ba valaki, próbálta már?
Vélemények?
Pl.: http://www.szocimotoros.hu/hu/tuningfejlesztes/12
Simson többet forog mint az MZ? Mennyit forog a szimó? A legjobb amin nevetni szoktam(Simsonos mondja): "A Simsonom 6000-nél letilt..."nfefe írta: ... Bár egy MZ nem forog annyit mitn egy Simson, állítólag bírnia kellene kevésbé minőségi dugókkal is.
Most így hirtelen ennyi. De ha van benne hiba szóljatok!
Nehéz kérdés,sok vélemény hangzott el már itt különféle tipusokról,Ha lehet ne legyen tajvani,vagy kínai,és ne legyen kopott.borutalp06 írta:Bambi!
Tényleg,te milyen karbit javasolnál 250-es etz-re?![]()
Simsonban elég sokan használnak Keystone dugattyúkat, amik kúposabbak és vékony krómgyűrűvel is lehet venni őket. 60ccm es méretnél kezdődik. Általában tényleg a pörgősebb, esetleg tuning motorokba rakják. Van egy gyűrűs változat is,de az ha jól emlékszem csak a nagyon forgós motorokhoz ajánlották.KILL3R etz írta:
szerintem 30-nál nem kell nagyobbemdzsi írta:Sziasztok!
Elterveztem, hogy majd valamikor a közeljövőben rakok egy mikuni vm karbit a 251-es etzémre és ebben kérem a segítségeteket: mekkora legyen a torokátmérője, hol lehet ilyen karbit beszerezni, mennyivel megy jobban tőle a motor, illetve csökkeni fog-e a fogyasztás, jah és a hidegindítás terén jobb lesz-e mint a gyári karbi?
Le lehet velük zsírozni, hogy olcsóbb legyen...csak a megfelelő emberrel kell dumálnihell írta:A GAMF-on!Jeszus ott minden egy vagyonba kerül! Alter bácsi elintézi!
Hát engem minden idomozás érdekel, fix első idomszet (fej, oldal, blokkpáncél) különösenPapszi írta:Hali!
Ha valakit mélyebben érdekel az MZ felidomozása.. annak tudok készíteni tervrajzot, mert most tanultuk a 3D-s felületmodellezőt...és már sikerült összehozni egy tuning motorháztetőtEgy MZ idom meg nem foghat ki rajtam
És elképzelhető, hogy itt a GAMF-on le is gyártják a fröccsöntőbe vagy üvegszálból
Ezek szerint van nekik raktáron,vagy legyártják?Gyurmooo írta:Pár hsz.-t vissza írtam ez az egri céget, náluk van, króm bevonattal.
Postán is küldenek.
csdani írta:Biztosan teljesen egyforma a szoknyája hossza?
És még ugyanott van az átömlő kivágás?
Az ilyen maszekok sosem tudják produkálni a gyári megmunkálást, pontosságot, meg általában vastagabbak, nehezebbek, többet tágulnak
csdani írta:És nem rugdal vissza a 7-10mm-től? Nem sok az egy kicsit?
Vagy alapjáraton 0mm a gyújtás?
Huh! Ezt nagyon szépen köszönöm! Sok hasznát fogom venni!Perec írta:Én 7-10mm-t használok alapjáratól kb 4100-4400 ig (ahol megjön az erő), innen gyári érték különben csörög...
Seclusion írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud nekem szolgálni egy ETZ előgyújtásgörbével?(150 és 250 is érdekelne). 500 as fordulattól tudom beállítani 100 as léptékekkel. Szeretném a legideálisabb értékeket megadni neki, hogy kapjak egy kis plusz nyomatékot és kisebb fogyasztást. Ha lehetséges, akkor ezeket szögben adja meg, aki tudja, mert az átszámolás macerás lenne (szerintem). Előre is köszönöm!
Üdv.: Szilárd
na most akkor konkretan forditva van benne a dugo vagy feltetelezed? amugy akar trabi dugo, akar nem nyilvan nem veletlen, hogy a nyil a kipuff fele kell mutasson....Gál Martin írta:Sziasztok!
Olyna kérdésem lenne hogy nekem az ETZ-be trabant dugó lett téve.Szerintetek lehet az hogy a trabant dugó fordítva van bele rakva szal a nyil hátra fele mutat de a sitfelés előre áll mert átlett stiftelve úgy hogy az első gyűrű nem a szívó felé áll hanem fentről lefele nézve bal, jobb, bal-ra van stiftelve. Martin.
Ha ma sikerül kreálnom egy előgyújtásgörbét, és megkapom a még fennálló kérdéseimre a választ (ez elektronika, mivel én magam építem a gyújtást), akkor igyekszek minél hamarabb beszámolni az eredményről. A problémám még az, hogy a mm-es előgyújtást, nem egészen tudom átszámolni (vagy csak lusta vagyok rajta gondolkodni) szögbe. Na de nem járatom tovább az ujjamcsdani írta:Majd, ha elkészül, várom a tapasztalatokat a gyújtással kapcsolatban!
Talán ha a teljesítménygörbét követnéd, a max teljesítmény közelében érné el a 3mm-t, e fölött maradna ugyanannyi, 1.5mm alá meg sztem ne menj, de első körön inkább 2.0mm
Addig is tudna valaki beszámolóval szolgálni az ilyen gyújtással kapcsolatban?
Tudom, hogy ez lenne a legjobb, de sajnos jelenleg erre nincs lehetőségembambi írta:Vidd el fékpadra a motort,és ott a saját teljesítményéhez tudod állítani a gyújtást
Vidd el fékpadra a motort,és ott a saját teljesítményéhez tudod állítani a gyújtástSeclusion írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud nekem szolgálni egy ETZ előgyújtásgörbével?(150 és 250 is érdekelne). 500 as fordulattól tudom beállítani 100 as léptékekkel. Szeretném a legideálisabb értékeket megadni neki, hogy kapjak egy kis plusz nyomatékot és kisebb fogyasztást. Ha lehetséges, akkor ezeket szögben adja meg, aki tudja, mert az átszámolás macerás lenne (szerintem). Előre is köszönöm!
Üdv.: Szilárd
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég