Elektronika topik - a pokol kapuja
-
- Velorex-es
- MZ-d típusa: ETZ 250
Re: Elektronika
Hy!
http://hu.wikibooks.org/wiki/MZ_szerel%C3%A9s
Ha a gyertya helyett az ujjadat teszed be, akkor hangosan szólsz magadnak, hogy MOST A SZIKRA!!!
T
http://hu.wikibooks.org/wiki/MZ_szerel%C3%A9s
Ha a gyertya helyett az ujjadat teszed be, akkor hangosan szólsz magadnak, hogy MOST A SZIKRA!!!
T
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Sziasztok!
Hamarosan gyújtás beállításra kerül sor a mocin. Megnéztem az oldalon minden szakújságot, de sajna csak a 250-es megszakítós gyújtás beállítását találtam meg. Nem én leszek a szakember, de kellenének az adatok hogy hol mit mennyire kéne állítani.
Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem. ETZ 251 elektronikus gyújtásról lenne szó. Ha van valami tapasztalata a dologgal kapcsolatban az is jöhet.
Köszi előre is.
Üdv.
Hamarosan gyújtás beállításra kerül sor a mocin. Megnéztem az oldalon minden szakújságot, de sajna csak a 250-es megszakítós gyújtás beállítását találtam meg. Nem én leszek a szakember, de kellenének az adatok hogy hol mit mennyire kéne állítani.
Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem. ETZ 251 elektronikus gyújtásról lenne szó. Ha van valami tapasztalata a dologgal kapcsolatban az is jöhet.
Köszi előre is.
Üdv.
-
- Velorex-es
Hy! Aksi? Izzók? Indexrelé? Gyújtótrafó? Kürt? Ezeken mind van adattábla. Dinamós vagy generátoros? Van egyenirányító híd az ülés alatt?
T
T
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
És az MZ hogyan tovább?-ban sincs benne, hogy hány voltos a /1?:)
Amugy 6V-os gyárilag.
Amugy 6V-os gyárilag.
-
- bajnok
- MZ-d típusa: BMW R1100RT
Nézd meg a hátsó lámpádban az izzót hány Voltos 

Köszi de igaza van az elöttem szólónak sajnos ts-hez csak rajzot leltem de nem derül ki hogy ez a tipus hány voltos rendszerrel rendelkezik.
Amúgy rengeteg hasznos dologot olvastam az oldalon és sok jó ötletet láttam.
Nagyon jó az oldal!!!
Amúgy rengeteg hasznos dologot olvastam az oldalon és sok jó ötletet láttam.
Nagyon jó az oldal!!!
- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
Csak TS-hez nincs semmi szerelési könyv vagy egyéb

"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- Gexxx
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
- Kapcsolat:
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt: www.mzclubhungary.com
Itt a letöltések között nagyon sok hasznos információt találhatsz!
Itt a letöltések között nagyon sok hasznos információt találhatsz!

MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
RBiker profil
Üdv lenne egy kérdésem valaki tudja hogy mz ts 250/1 -nek hány voltos a renszere 6 vagy 12v?
Vagy ha valaki valamilyen müszaki leirással vagy linkel rendelkezik az is jó lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Vagy ha valaki valamilyen müszaki leirással vagy linkel rendelkezik az is jó lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat!!!
Szia!
Aksit jóltartottam, kivettem, "melegre" tettem, töltöttem 3-4 hetente. 2 éves. Mérni sajnos most nem tudok, mert beszart a multi. A fesszab elektronikus.
Frissítés: fesszabnak nincs baja, kicseréltem és ua-van (van tartalékom bár felesleges volt eddig, de jól jöhet
).
A töltés jelző halványan pislog.
Aksit jóltartottam, kivettem, "melegre" tettem, töltöttem 3-4 hetente. 2 éves. Mérni sajnos most nem tudok, mert beszart a multi. A fesszab elektronikus.
Frissítés: fesszabnak nincs baja, kicseréltem és ua-van (van tartalékom bár felesleges volt eddig, de jól jöhet

A töltés jelző halványan pislog.
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Mechanikus feszszabi? Első körben műszerrel meg kellene mérni, mennyit tölt a generátor (az akksi pólusainál). Ennek függvényében feszszab. beállítás/csere vagy akksicsere. Milyen idős az akkumulátor? Télen hogy tároltad?
RBiker profil
RBiker profil
Sziasztok!
Ismét elktro problémám adódott sajnos. A jelen helyzet szerint van töltés. De csak magasabb fordulatokon, és akkor se teljes, mert halványan ég csak a töltés jelzőm, és az aksi is lemerül 50-100 km alatt. Az akkumulátor pozitív csatlakozásánál erőteljes savgőz kicsapódást figyeltem meg, valahol mintha már olvastam volna hogy ez mit jelent, de sajnos már nem emlékszek hogy hol, és hogy mit, és az is lehet hogy nem is annak a problémának a tünete ami fenn ál, hanem valami másé, csak ez volt az ami szembeötlően látható lett. Ha valaki tud, légyszíves segítsetek! Előre is ezer kösz!
Ismét elktro problémám adódott sajnos. A jelen helyzet szerint van töltés. De csak magasabb fordulatokon, és akkor se teljes, mert halványan ég csak a töltés jelzőm, és az aksi is lemerül 50-100 km alatt. Az akkumulátor pozitív csatlakozásánál erőteljes savgőz kicsapódást figyeltem meg, valahol mintha már olvastam volna hogy ez mit jelent, de sajnos már nem emlékszek hogy hol, és hogy mit, és az is lehet hogy nem is annak a problémának a tünete ami fenn ál, hanem valami másé, csak ez volt az ami szembeötlően látható lett. Ha valaki tud, légyszíves segítsetek! Előre is ezer kösz!
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Kapcsolási rajz!!!!elbert írta:Sziasztok!
A következő a kérdésem:
ETZ 250 újra lett vezetékelve, van töltés. Kérdés: a töltésvisszajelző két végpontját az elektronikus fesszabályzó melyik sarujára kell kötni?
Előre is köszi.
Üdv,
elbert
RBiker profil
RBiker profil
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
thx sub-ee!

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Sziahorhaus írta:Sub-ee!
Ez a hétvége jó? Már nagyon hiányzik a motorozás.
Azért nehogy megbukj miattam!
Jövő hétvége 100%,hogy jó lesz!
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
conus írta:valaki legyen szíves mondja meg nekem, h gyárilag hány uF-os és hány V-os a gyújtás alaplapon levő kondenzátor![]()
Szia
0,22uF/250V tudo helyettesíteni műanyagtokos kondival is 220n/630V MKT, vagy MKP kondival (ezek impulzusüzemű kondik)
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
valaki legyen szíves mondja meg nekem, h gyárilag hány uF-os és hány V-os a gyújtás alaplapon levő kondenzátor

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- Velorex-es
Hy!
Pár évvel ezelőtt még nem volt divat havonta mindent áttervezni és megújítani.
Ha igaz,még a Trabi és a Zsiga lámpák is ilyenek.
Max a H4 és a régi között van különbség.
T
Pár évvel ezelőtt még nem volt divat havonta mindent áttervezni és megújítani.
Ha igaz,még a Trabi és a Zsiga lámpák is ilyenek.
Max a H4 és a régi között van különbség.
T
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Nem semmi én annó csepelbe IFA (vagy ikarus)foncsort raktam ezek szerint az is MZ kompatibilis?Bár lehet mivel ikaruszba is van DDR foncsor és IFába is magyar.symontemplar írta:sziasztok
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
azt tudtátok-e hogy régi katonai csepel autóinknak a lámpa foncsora megegyezik a etz 250 lámafoncsorral éa a króm keret is és nem kell belekókányolni csak az izzókat kell át pakolni oszt hali és véletlenül a csavar helye is passzol csak annyi mert olcsóbb mint a bolti ész szertintem jobb is mert akkor még ráérősen dolgoztak.
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
http://www.youtube.com/watch?v=gy-7gzR99vg
- symontemplar
- biciklis
sziasztok
azt tudtátok-e hogy régi katonai csepel autóinknak a lámpa foncsora megegyezik a etz 250 lámafoncsorral éa a króm keret is és nem kell belekókányolni csak az izzókat kell át pakolni oszt hali és véletlenül a csavar helye is passzol csak annyi mert olcsóbb mint a bolti ész szertintem jobb is mert akkor még ráérősen dolgoztak.

www.dugattyu.hu ha jó alkatrész kell
Kemény gumit hosszú utat sok benzint.
king of the road MZ-etz
http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... iew&id=285
Kemény gumit hosszú utat sok benzint.
king of the road MZ-etz
http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... iew&id=285
- horhaus
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: TS 250/1
Sub-ee!
Uraim!Tamás írta:Miért is ne tennék?
Azért nem mindenki analfabéta a szereléshez.
Bocs, a pénz hiánya nem mentesít a kontár munka alól.Akinek komoly kihívás a rajzok olvasása és értelmezése. Akiknek természetes, hogy más nézzen utána az ő bajának. Felnőtt egy nemzedék, akik mindent készen kaptak, nézni és keresni sem tudnak. Nekik szólt ez. Most lehet utálni.
T
Abban Tamásnak van igaza,hogy aki (ez most általánosságban aki) teljesen analfabéta a szereléshez,az ne nagyon vállaljon ilyesmit.
Abban Zsakfosnak,hogy akinek viszont van érzéke/minősítése és még lelkiismeretes is,az miért ne,mert azért ilyen is akad,én kettőt is ismerek (az egyik ugye nyilvánvaló,a másik pedig egy vidéki barátom,aki mellesleg mezőgazdasági gépszerelő),de úgy emlékszem,Zsakfos is dízelgépeket szerel régóta.
Azt nem gondolom,hogy a "mindent készen kapott nemzedék"-kel pont az MZ Club fórumán találkoznánk.
A további eszmecserét viszont a zúzdába vagy a csevegőbe!
A kisTZ-s 
"Adjátok vissza a hegyeimet"

"Adjátok vissza a hegyeimet"
-
- Velorex-es
Miért is ne tennék?
Bocs, a pénz hiánya nem mentesít a kontár munka alól.Akinek komoly kihívás a rajzok olvasása és értelmezése. Akiknek természetes, hogy más nézzen utána az ő bajának. Felnőtt egy nemzedék, akik mindent készen kaptak, nézni és keresni sem tudnak. Nekik szólt ez. Most lehet utálni.
T
T
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Miért is ne tennék?Tamás írta:OFF
Köszi Gexxxx! Mond csak meg nekik!
Sajnos szinte bármelyik/ mindegyik oldalon megteheted.
Hihetetlen bátorsággal szerelnek egyesek.
Akár még féket és futóművet is
ON
Gexxx sem azt irta hogy ne szereljen senki,hanem hogy előbb nézzen utána akár itt a letöltésekben is és ha nem talált leirást,megoldást a bajára akkor kérdezzen.
Egyébként nem mindenkinek van lehetősége minden apró hibával megkesresni pl Bambit,ugyanis vannak vidéki emberkék is ahol bizony nem terem minden bokorban Mz szakértő,de még rendes motorszerelő sem.Tudnék mesélni pl az itteni(siófoki)helyzetről akár alkatrész akár szerelő témában.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
-
- Velorex-es
OFF
ON

ON
- Gexxx
- bajnok
- Kapcsolat:
Ezt most komolyan kérdezed? írjuk le egy motor vezetékelését szavakban???Dave92 írta:Segítség!!!![]()
Az egyik deenerált haverom szétkapta a motorban (MZ ETZ 150) a kábeleket. megy a motor, csak nincsen töltés. Valaki megtudja mondani hogy melyik kábelt hova kéne dugni![]()
A fesszabon ezek a jelzések vannak: B+ D- 61 DF D-
köszi...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Letöltéseket nézted már? Ott vannak szép szines bekötési rajzok és kapcsolási ábrák!
pl.: http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... iew&id=276
Innen láthatod, hogy
D- barna;
D+ piros-sárga;
61 zöld-piros;
DF zöld-sárga;
B+ (alias 51) piros
Ha pedig mégis a szines ábrákat szereted, akkor http://www.mzclubhungary.com/Letoltesek ... csrajz.jpg
Ha ezek alapján nem megy, akkor fordulj szakemberhez, ajánlhatok párat.
Nem mindig az a legegyszerűbb, leggyorsabb, ha a fórumban kérdeztek, hanem ha logikusan végignéztek pár dolgot az oldalon. Ha meg nem értetek az elektronikához, akkor ne nyúlkáljatok bele, vagy legalább írjátok fel, mit honnan húztatok le!

Eme kitörésem NEM csak Dave92-nek szól!!!!!

RBiker profil
RBiker profil
Segítség!!!
Az egyik deenerált haverom szétkapta a motorban (MZ ETZ 150) a kábeleket. megy a motor, csak nincsen töltés. Valaki megtudja mondani hogy melyik kábelt hova kéne dugni
köszi...

Az egyik deenerált haverom szétkapta a motorban (MZ ETZ 150) a kábeleket. megy a motor, csak nincsen töltés. Valaki megtudja mondani hogy melyik kábelt hova kéne dugni

köszi...
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS 250
Full korom meg feketés- szürke.kupi írta:Szerintem karbi beálitási gond,nézd meg milyen a gyertyád meglátod a szinén mi a baj.operable írta:Hali!
Az miért van, hogy alapjáraton rendesen kipörög a motor, de ha megyek vele akkor meg ilyen szaggatottan megy.
GYujtás lehet?
A gyújtással nem lehet gond, mert másik van rajta?? Mondjuk első rugásra indul.
Mz-re szálni élvezet, többet tolhatom mint képzelem, babetta gyujtás az a fasza, attól megy igazán a gépcsoda.
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Szerintem karbi beálitási gond,nézd meg milyen a gyertyád meglátod a szinén mi a baj.operable írta:Hali!
Az miért van, hogy alapjáraton rendesen kipörög a motor, de ha megyek vele akkor meg ilyen szaggatottan megy.
GYujtás lehet?
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
-
- Simsonos
Hali!
GYujtás lehet?
GYujtás lehet?
Mz-re szálni élvezet, többet tolhatom mint képzelem, babetta gyujtás az a fasza, attól megy igazán a gépcsoda.
-
- Simsonos
OKés köszi:Dbakimate írta:Igen, egyik jöjjön a feszültségszabályzó 61-es pontjáról, a másik a trafó 15-ös pontjáról.
- bakimate
- A kábelkirály
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Igen, egyik jöjjön a feszültségszabályzó 61-es pontjáról, a másik a trafó 15-ös pontjáról.
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
-
- Simsonos
ÉS azt tegyem rá arra a sarura?bakimate írta:Hozz egy vezetéket a trafó 15-ös pontjáról.
- bakimate
- A kábelkirály
Hozz egy vezetéket a trafó 15-ös pontjáról.
"Egy reggel arra ébredtem, hogy inkább leszek a feltámasztás eszköze, így most felújítunk, javítgatunk ... Nézz csak körül, mostanában itt minden a második esélyrõl szól!"
-
- Simsonos
Értem, de nekem ilyen dolgok nincsenek rajtabakimate írta:Nem, azt nem test! A gyújtáskapcsoló 15/54-es pontjára kell kötni.
Szóval egyik saru, zöld-piros, feszültségszabályzó 61-től, másik saru, fekete, gyújtáskapcsoló 15/54-től.

Hogyan lehetne megoldani??
- bakimate
- A kábelkirály
Nem, azt nem test! A gyújtáskapcsoló 15/54-es pontjára kell kötni.
Szóval egyik saru, zöld-piros, feszültségszabályzó 61-től, másik saru, fekete, gyújtáskapcsoló 15/54-től.
- zsakfos
- A révész
Nem testre kell a másik sarut.Ha az egyik a fesszab 61-es pontján van,a másik meg testen akkor pont forditva működik a lámpa.Amikor nincs töltés nem világit amikor van akkor meg világit.
Helyesen bekötve:az egyik a fesszab 61-es pontja a másik meg az indexrelé azon pontja(49a)amiről megy az indexkapcsolóhoz is.
Helyesen bekötve:az egyik a fesszab 61-es pontja a másik meg az indexrelé azon pontja(49a)amiről megy az indexkapcsolóhoz is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsakfos 2009.05.01. 22:33-kor.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
-
- Simsonos
Hali!
Jó lett a töltésem !
De ég a töltésjeélző lámpám.
Mondták már hogy lehet hogy tultöltésem van, mert amikor alacsony fordulaton megyek akor éppen csak pslákol a lámpa.
FEszsazb az biztos h jó mert már 2 elektronikussal is ugyanezt produkálta.
A töltés jelző lámpának van egy saruja, és az mellet is van egy. Az test??, mert én annak kötöttem.
Jó lett a töltésem !
De ég a töltésjeélző lámpám.
Mondták már hogy lehet hogy tultöltésem van, mert amikor alacsony fordulaton megyek akor éppen csak pslákol a lámpa.
FEszsazb az biztos h jó mert már 2 elektronikussal is ugyanezt produkálta.
A töltés jelző lámpának van egy saruja, és az mellet is van egy. Az test??, mert én annak kötöttem.
javítjukkobra írta:nem nem![]()
Egyik barátomnak a CX -ének ment tönkre,és gondoltam megkérdezem, hogy tud e vki vkit aki tud generátort javitani ?:D
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Szia
Milyen generátorról lenne szó?
Milyen generátorról lenne szó?
- kobra
- Alapító tag
- MZ-d típusa: ETZ250
nem nem
Egyik barátomnak a CX -ének ment tönkre,és gondoltam megkérdezem, hogy tud e vki vkit aki tud generátort javitani ?:D

csak nem elromlott a honda?kobra írta:Tud vki generátor javitót? \nem MZ\
Köszi.
ok elolvasom nagyon köszi!!

A honlapon a Letöltéseknél megtalálod a kis ETZ használati útmutatót, érdemes lenne elolvasnod!
Mellesleg 9-ik oldal: 2x16A, 4A, 2A.
Mellesleg 9-ik oldal: 2x16A, 4A, 2A.
dávid írta:HELLO.
Az lenne a kérdésem hogy az MZ ETZ 125-ös motorba hány Amperes biztosítékok kellenek??
![]()
![]()
![]()
köszi
Dávid
- kobra
- Alapító tag
- MZ-d típusa: ETZ250
Tud vki generátor javitót? \nem MZ\
Köszi.
Köszi.
HELLO.
Az lenne a kérdésem hogy az MZ ETZ 125-ös motorba hány Amperes biztosítékok kellenek??
köszi
Dávid

köszi
Dávid
- zsakfos
- A révész
Nem igazán erre gondoltam.Simán a DF pontját a dinamónak össze kell kötni a D+ pontjával.Semmi akku téma.A dinamó köztudottan jó öngerjesztő.Ha nem gerjeszti fel magát akkor nem jó.Én ezt egy csupasz vezetékdarabbal kötöttem össze és a dinamó egy testpontja és a vezeték közt mértem a feszt.Ilyenkor a multimétert legalább 20Volt-os méréstartományba kell tenni,mert simán felszaladhat fordulaton a feszültség.Ja és szépen fel kell pörgetni addig mig mérhető feszt nem kapsz.Kb 1500-2000 fordulatnál már elkell hogy kezdjen gerjeszteni és tölteni.
- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
Hello operable!
Úgy tudod direktbe kötni a rendszert, hogy a fesz. szabályzó DF jelű kimenetéhez csatlakozó vezetéket /ez közvetlenül a dinamóhoz megy/ egyszerűen rákötöd egy szabad csatlakozóra a biztosíték táblán. Természetesen olyanra ami az akkutól közvetlen 6v-ot kap. Ha nem találsz ilyet akkor az is jó ha valahogy rajta tartod az akku pozitív pólusán. Ezután voltmérővel /multiméter/ kiméred, hogy mekkora feszt. ad a dinamó a D+ kimenetén. Ezt a következő módon teheted meg:
-Leveszed a dinamó dekniét
-Lehúzod a bakeliten D+ jelölésű sarut és a helyére kötöd a voltmérő pozitívját
-A mérő negatívját természetesen egy testre teszed
Elindítva a motort itt kb. 8-10v-körűl kel mutatnia már alapjáraton is /ha nem akkor még próbálkozhatsz egy kis gázzal is/
Ha így sem mutat semmi változást akkor valószínűleg a dinamó rossz.
Nekem is 8-10v-körűl értéket mutatott és így jöttem rá, hogy a dinamóm jó.
Ma kicseréltem a fesz. szabályzót és a töltésem rendbe is jött.
Úgy tudod direktbe kötni a rendszert, hogy a fesz. szabályzó DF jelű kimenetéhez csatlakozó vezetéket /ez közvetlenül a dinamóhoz megy/ egyszerűen rákötöd egy szabad csatlakozóra a biztosíték táblán. Természetesen olyanra ami az akkutól közvetlen 6v-ot kap. Ha nem találsz ilyet akkor az is jó ha valahogy rajta tartod az akku pozitív pólusán. Ezután voltmérővel /multiméter/ kiméred, hogy mekkora feszt. ad a dinamó a D+ kimenetén. Ezt a következő módon teheted meg:
-Leveszed a dinamó dekniét
-Lehúzod a bakeliten D+ jelölésű sarut és a helyére kötöd a voltmérő pozitívját
-A mérő negatívját természetesen egy testre teszed
Elindítva a motort itt kb. 8-10v-körűl kel mutatnia már alapjáraton is /ha nem akkor még próbálkozhatsz egy kis gázzal is/
Ha így sem mutat semmi változást akkor valószínűleg a dinamó rossz.
Nekem is 8-10v-körűl értéket mutatott és így jöttem rá, hogy a dinamóm jó.
Ma kicseréltem a fesz. szabályzót és a töltésem rendbe is jött.
-
- Simsonos
Azt hogtyan érted hogy rövidre kötöd?zsakfos írta:Ez baj!
Sajna addig sötétben tapogatózol amig 100%-ra nem tudod az egyes dolgokról hogy jók-e avagy nem.
Azért a töltésrendszer nem áll olyan sok dologból!!
Ha biztos vagy benne hogy a fesszabod jó és a vezetékek is jól vannak bekötve,akkor lényegében csak a dinamó marad.
Namármost az állórészt viszonylag elég egyszerűen lelehet ellenőrizni testzárlat illetve szakadás szempontjából.
A forgórész már nehezebb dió!
A dinamó legegyszerűbb ellenőrzési módja hogy rövidre kötöd.Kihagyod a fesszabot.
Viszont olyankor akár 20 volt-ig is felszaladhat a feszültség.Ha ez bekövetkezik akkor tuti a dinamód és azonnal lekell állitani.
Le tudnád irni pontosabban?
Az aksim 6V 12 Ah., nem cseszi szét?