sajnos egy rendszeromlas miatt elveszett a jol osszeszedett kalvariam az atfuzetessel, de megprobalom emlekezetbol...
en vegigjartam az utat, bar nem /1-el.
A lenyeg, hogy eloszor le kell merned, hogy mekkora hosszusagu kullokre van szukseged. En anno ezt hurkapalcaval modelleztem ki. (emlekeim szerint 13,2 cm volt, de biztos mas a dobfekes kerekaggyal szerelt /1-16"-ba valo kullo, mint a tarcsas agy-16" ), szoval ha nincs aki pontos meretet tud adni akkor eloszor modellezes...

Miutan megvolt a meret vegigjartam a motoros boltokat, de abban a vastagsagban(!) es hosszusagban nem talaltam sehol. (4 megye sok boltja, veteranborzek, netes keresgetes, 9 honap) Hosszusag stimmelt, de vastagsag nem, es ugye vekony kullot nagy suly ala nem illik. Hosszabbat tudtam volna venni, gondolvan, levagom a veget es metszek ra menetet. Halott otlet, mint felhomalyositottak rola. Mert a kullo menet nem metszett, hanem mangorolt. Vagyis vastagabb a menetes resz, mint maga a kullo. Maradt a gyartatas.
Ajandekba kaptam apamtol a kulloket, o intezte a postakoltseget stb., de tippre 5 rugo korul volt.
Ezutan mar csak a fuzetes maradt, egyik rokon bicikliszervizes, es ugye pro familia alapon megcsinalta, amugy nem talaltam senkit aki ertelmes osszegert befuzte volna...
szoval ha nincs szerencsed (pl.: jawa 559 dobfekes 16-os kulloi nem kompatibilisek a /1-dobfek-16-ossal es gyartatas marad, valamint jo minosegben dolgozo kerekfuzot kell keresned, hat az sztem 5 szamjegyu osszeg lesz