Szentesen dolgozok, motorral vagy biciklivel járok melóba, előfordulhat simán, hogy látszhell írta:OK szomszéd.Multkorában láttalak szentesen berekehátnál lopakodó üzemmódban a sineken át...

Szentesen dolgozok, motorral vagy biciklivel járok melóba, előfordulhat simán, hogy látszhell írta:OK szomszéd.Multkorában láttalak szentesen berekehátnál lopakodó üzemmódban a sineken át...
A bowdenkülső rövidebb, és a súberben lévő végénél vannak eltérések. Konkrét méreteket nemtudok, Kolozsvári Imivel csináltattam a közdarabokat és a bowdent is, elküldtem hozzá a karbithell írta:Tehát akkor a gázbowden sem jó ami van kisipari hozzá jól értem?
Tegnap volt rá lehetőségem, hogy kipróbáljam a motort hosszabb távon is. Vettem bele egy NGK B8HS gyertyát. Most nem hörgött le érdekes módontybke98 írta:Értem. Köszönöm.KILL3R etz írta:Lehörgéshez, rángatáshoz biztos nincs, ha csak bizonyos idő után kezdi el, magas fordulaton.
Oké rendben.zsakfos írta:Van olyanhell írta:Biztosan nincs olyan aki kiszedte volna még belőle. Reméletem ennyi év után lesz már valaki aki szétkapta.![]()
Van olyanhell írta:Biztosan nincs olyan aki kiszedte volna még belőle. Reméletem ennyi év után lesz már valaki aki szétkapta.![]()
Nem hiszem hogy az úszó tengelye sajtolt lenne (értelme nulla, az úszószint így nem állítható). Inkább a lerakódásba ragadt bele. A tengely átmérőjénél kisebb imbuszkulcs szárát ráillesztve óvatosan kocogtatva valószínűleg megindul. Ha nagyon nem, akkor egy kicsit rá is lehet melegíteni az öntvényre.hell írta:Mivel nem tudtam kiszedni az úszó tengelyt és onnantól kezdve semmit(nem mertem nagyon feszegetni) így nem jutottam el odaig, hogy kiderüljön mi a hibája tűszelepnek. A kérdésem, hogy azt hogy lehet kiszedni. Van valami trükje vagy nem tudom. Olyan mintha egyik fele ricnis lenne mint a hátsó féknél. Bele van préselve vagy a fene tudja. Ütögetni meg feleslegesen nem akarom nehogy eltörjön. És azért írtam nem jellemző mert van akinek régebb óta megvan és semmi baja még most sem vagyis senkitől nem hallottam még ilyen gondja lett volna vele. Olyat már nem egy helyről(itt is volt téma párszor az évek alatt), hogy felső tartományban mintha elfogyna a kaja és nem megy a gép a gyári karbival mintha jobb lett volna csak az szétkopott már. Ez nálam is így van. Erre évek óta nem mondott senki sem választ ezt hogy lehetne javítani. Na de most ez nem is a lényeg. Az idegesítőbb, hogyha elfelejtem elzárni a csapot pár perc után elkezd csepegni az anyag...
Ezt most nem igazán értem. Ereszt de nem tudod hogy cseréls-e?hell írta: Tűszelep átereszt és valahogy el kell jutni odáig, hogy cserés legyen
Értem. Köszönöm.KILL3R etz írta:Lehörgéshez, rángatáshoz biztos nincs, ha csak bizonyos idő után kezdi el, magas fordulaton.
ÉrtemKILL3R etz írta:Ha gyárira állított úszószinttel túlfolyik, akkor lehet a tűszelep is hibás. Futárnál most vettem (Simsonba) BVF felújítókészletet, abban lévő tűszelep jó minőségű.
Értem, köszönöm a tanácsot. Holnap beszerzek egy B8HS gyertyát megnézem azzal, milyen, itthon van egy B7HS de azt írták, hogy az nem jó bele, vagyis megy csak kisebb a hőértékeKILL3R etz írta:Alacsony úszószint, és kis átfolyású benzincsap okozhat ilyet, ami a gondod.
Isolator gyertya elég bizonytalan, NGK B8HS ami nekem bevált. Ha egy mód van rá, próbálj szerezni egy gyári kupuffot, azzal lesz a legjobb a motor.
Annyi a különbség, hogy luxokra felcsavarozták krómozott lemez betétet.motrosmano írta:Helló!
Kérdésem az lenne hogy TS 250 típuson belül STANDARD és DELUX variációk tankjai megegyeznek (mint TS 125/150-nél) vagy van eltérés?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv.: Jani
Mondom,hogy jobb nem véletlenül használom heti 20-as ával(fűnyíró gépek és a motorokba is) de néha megesik,hogy véletlenül MOL kerül a kannámba(ha sürgős és nincs más) észre is veszik a gépek".popitty írta:Uraim!
Csak érdekesség képen írom, hogy egy korábbi gondolat - váltást olvastam a jobb minőségű és zöld színű OMW üzemanyagról. Nos én azóta ami kb 1 hónapja vagy több volt csak osztrák üzemag-ot tankolok és igaz korábban de eljutottam odáig, mivel a motorom szinte egyáltalán nem füstölt, hogy egy alkalommal az hittem nem tettem olajat a benzinbe. De tettem. Csak igaz lehet, hogy jobb ez a nafta!
üdv
Mert neked eggyel nagyobb Keihined vanKILL3R etz írta:Elvileg 1-1be belemegy a gyári csonkba, legalábbis nekem a Keihin ugyanaz a méret.
Vagy kapok ismerőstől rajzot, akinek már van KOSO karbija, vagy ha megjön a karbi, összemérem a BVF-fel, és az alapján készítekAthem írta:Közgyűrűket, hogyan csinálsz hozzá? Van leírásod, vagy ha kérek csinálsz nekem is?
Én azt nem értem, hogy hogyan befolyásolja a nyélgázas üzemedet a tű!? Olyankor elvileg csak a főfúvóka számít.Tony91 írta:No egy kérdés
Az alany még mindig a 251-es ETZ, és a sokak által szidott csatos (30N3-1) karburátor
1. Súbertűt felhelyezem legfelülre, ahogy bejáratáshoz kell --> 3.500 rpm alatt sokat kap, hosszas városi forgalmat nem szereti, de felül, 90-től felfele egészen 120 km/h-ig (GPS szerint) szépen kapja, nem kevés, gyertyát ilyen fordulatnál kivéve (gyújtás le, kuplung be, majd kigurítva állok meg) szép őzbarna
2. Súbertűt az előírt helyére téve alul gyönyörűen kap, városban nagyon jó vele közlekedni, olyan 4.000-es fordulattól, és 90 km/h-tól felfele érezhetően és hallhatóan (valami enyhe sípolást hallok, aminek feltett tűvel semmi nyoma) keveset kap a motor. Feltett tűvel pl 90 felett is aránylag szépen húz 120-ig, ez visszatett tűvel pl sokkal lustább folyamat, és a gertya is világosabb a kelleténél.
Amit próbáltam:
- Lentebb tett tű mellé 140-es főfóvúka - ugyanúgy keveselli attól a bizonyos tartománytól
- feltett tű mellé 130-as főfóvúka. Így középtartományban elviselhetően kap, lehet vele mászkálni városban, de picit jobban füstölök a kelleténél, de még éppen nem sikerül vele beköpetnem a gyertyát városi tötymörgésnél. A 130-as főfuvival és emelt tűvel viszont fent is szépen kapja, cserébe berántja a 6,5 litert 100 km-en
Amiket többször is ellenőriztem:
- Alapjárati fúvóka: teljesen jó, mikroszkóppal is bemérettem
- Főfúvókák: Ugyanaz, mint az alapjárati esetében, megfelelő méretűek
- Tűszelepfúvóka szintén ellenőrzött méretű, 20-as
Én az alábbi 2 dologra tudok ez alapján gondolni:
- Tűprofil nem megfelelő
- Valami harántfurat, satöbbi eltömődhetett
A karbi párszor át volt már pucolva, kapott ultrahangos tisztítást is
Mit gondoltok?
Az biztos, hogy mostmár hallgatok a többiekre, és megy polcra a csatos karbi, mert ahogy korábban írtam, meg van véve a KOSO, májusban megy majd fel. De ettől érdekelnének a véleményetek
Csak a probléma az, hogy a tű helyezgetésével változnak ennyire drabálisan a dolgok. Ezért tippelek a tű profiljáraKILL3R etz írta:Nem is biztos, hogy a tű, lehet a keverőcső a kopottas. Nekem úgy-ahogy sikerült belőni, talán 145-ös főfúvóka van benne...
Ha lesz időm próbálkozok a Keihin karbival, szerintem erről lett koppintva a sokat emlegetett Koso, power jetes, ovál tolattyús, 34-es torokkal. Kíváncsi leszek...
Na ja. Ehhez várjuk azt a bizonyos gyári után méretpontosan készült mennyei távolságokban létező súbertűt.Tony91 írta:No egy kérdés
Az alany még mindig a 251-es ETZ, és a sokak által szidott csatos (30N3-1) karburátor
1. Súbertűt felhelyezem legfelülre, ahogy bejáratáshoz kell --> 3.500 rpm alatt sokat kap, hosszas városi forgalmat nem szereti, de felül, 90-től felfele egészen 120 km/h-ig (GPS szerint) szépen kapja, nem kevés, gyertyát ilyen fordulatnál kivéve (gyújtás le, kuplung be, majd kigurítva állok meg) szép őzbarna
2. Súbertűt az előírt helyére téve alul gyönyörűen kap, városban nagyon jó vele közlekedni, olyan 4.000-es fordulattól, és 90 km/h-tól felfele érezhetően és hallhatóan (valami enyhe sípolást hallok, aminek feltett tűvel semmi nyoma) keveset kap a motor. Feltett tűvel pl 90 felett is aránylag szépen húz 120-ig, ez visszatett tűvel pl sokkal lustább folyamat, és a gertya is világosabb a kelleténél.
Amit próbáltam:
- Lentebb tett tű mellé 140-es főfóvúka - ugyanúgy keveselli attól a bizonyos tartománytól
- feltett tű mellé 130-as főfóvúka. Így középtartományban elviselhetően kap, lehet vele mászkálni városban, de picit jobban füstölök a kelleténél, de még éppen nem sikerül vele beköpetnem a gyertyát városi tötymörgésnél. A 130-as főfuvival és emelt tűvel viszont fent is szépen kapja, cserébe berántja a 6,5 litert 100 km-en
Amiket többször is ellenőriztem:
- Alapjárati fúvóka: teljesen jó, mikroszkóppal is bemérettem
- Főfúvókák: Ugyanaz, mint az alapjárati esetében, megfelelő méretűek
- Tűszelepfúvóka szintén ellenőrzött méretű, 20-as
Én az alábbi 2 dologra tudok ez alapján gondolni:
- Tűprofil nem megfelelő
- Valami harántfurat, satöbbi eltömődhetett
A karbi párszor át volt már pucolva, kapott ultrahangos tisztítást is
Mit gondoltok?
Az biztos, hogy mostmár hallgatok a többiekre, és megy polcra a csatos karbi, mert ahogy korábban írtam, meg van véve a KOSO, májusban megy majd fel. De ettől érdekelnének a véleményetek
Már többször leirtam sok helyen hogy én a karburálás antitalentuma vagyok,magyarul segghülye vagyok hozzásell írta:
Köszi a választ, sokat kellett bíbelődni a hangolással? Tű vele együtt van, vagy külön kellett rendeln? És persze gondolom már kitapasztaltad milyen a jó bele, menetteljesítménye ( használati fordulattartományra gondolok) és fogyasztása módosul valely irányba?
Köszi a választ, sokat kellett bíbelődni a hangolással? Tű vele együtt van, vagy külön kellett rendeln? És persze gondolom már kitapasztaltad milyen a jó bele, menetteljesítménye ( használati fordulattartományra gondolok) és fogyasztása módosul valely irányba?zsakfos írta:Ja.sell írta:Egy ilyen koso karbi rendelés mellé lehet én is társulnák. Használ már valaki ilyen karbit?
2 szezont nyomtam már vele![]()
Nekem bejött
Értettem, és rendelek is. Kínait. Ha zsakinak 2-őt vitt akkor nekem elég lesz 4-re is.aronpfabian írta:Igen, ez egy működő dolog, nagyon rá vannak állva a kínaiak. Fillérekért van a karbi meg az alkatrész is, és egész értelmesen behangolható MZ-re. A Polini PWK alkatrészek is jók hozzá (kivétel a főfúvóka, az a BVF-ével egyező méret), tehát pl. tűből az összes létező profil rendelhető PONTOSAN legyártva, 1-2000 Ft/db-ért.
Ebből 5 db kijön egy BING árából... ha a magyar árat nézzük akkor inkább 8-10... De ha körbenézel, eredeti olasz DellOrtokból se nagyon van 30-35.000 Ft felett (általánosabb típusok inkább alatta). Ezek ugyanúgy elkopnak pártízezer km alatt és ugyanúgy újat kell venni belőle. Athem, mostmár érted miért mondtam hogy nem éri meg a BINGre gyűjtögetni/kuporgatni/jelzáloghitelt felvenni?
sunbim írta:
Tony, link?
Ja.sell írta:Egy ilyen koso karbi rendelés mellé lehet én is társulnák. Használ már valaki ilyen karbit?
Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 2 vendég