Sziasztok!
Szia kupi!!
Köszönöm válaszod,a akkuval kapcsolatban. A Kis Simson Star-ban már vagy 2-éve használom az úgynevezett riasztó, más néven zselés akkut. Tudjátok!!.

.Szinte alig kell tölteni.bár a simsonnál csak az irányjelzőt,üres jelzőt használom,a park lámpát csak néha poénból....(szóval,szép ha világít este).De, téli időben kiszerelem,mielőtt feltenném tölteni,rámérek és 6.5v mutat a multiméter. Az MZ savas akku már ugyan annyi állás után mit az előbb említett zselés, már csak 6.2v mutat.Bizonyíték, hogy a zselés valóban jobban bírja a töltés nélküli eltelt időt.A savas akkum ebben az évben lesz 3-éves. Ugyanennyi idős a szelés is.
Írod kupi,,, hogy jobb az irányjelző működése, fénye,, állásnál is.Valóban , a simsonnál is ezt tapasztaltam,míg az MZ-nél a savas sokkal gyengébb.
Tanúság ebből,

,az MZ-be is zseléset fogok betenni.Kipróbálom, valóban jobb lesz e az áram ellátásom.
Bocsánat a rossz kép minőségért de, ez az a fesz,szab amit a Bambitól vettem..Már most jobban tölt a dinamó ezzel a készülékkel,mit a hagyományos fekete magyar fesz.szabbal..sajnos, az eredetit nem győztem tisztogatni,néha állítgatni,hiszen nem napi használatban van a motor..Így,ezt megelégelve döntöttem az elektronikus mellett. Ám a magyar csak 2-ezres fordulat után kezdett tölteni,addig a töltés jelző is világított..
Ráadásul ez még bizonyos keretek között állítható is..Nos, ezt fogom tavasszal akkor megspékelni egy zselés akkuval.