Potya benzin? Á dehogy.Csak megmentem az embereket a rossz benzin ártalmaitól.pnlaci írta: Milyen rafkós vagy Zsaki! Így akarsz potya benzinhez jutni?

Potya benzin? Á dehogy.Csak megmentem az embereket a rossz benzin ártalmaitól.pnlaci írta: Milyen rafkós vagy Zsaki! Így akarsz potya benzinhez jutni?
Milyen rafkós vagy Zsaki! Így akarsz potya benzinhez jutni?zsakfos írta:Ismerek olyan nyugdijast a rokonságban aki a Suzuki swiftjét 2-3 havonta használja 1-1 rövid útra.Mégsem eregeti le a benzint a tankből meg a karbiból,azt semmi baja.
Én sosem csinálok ebből gondot magamnak.
Amennyi van benne annyival teszem el télre.
Meg nem nézegetem a tank belsejét sem állandóan hogy éppen lett e benne egy kis felületi rozsda vagy sem.
Túlvariáljátok ezt az egészet.
Esetleg annyit megtehet bárki hogy a karbiból berregtese ki a benyát,de a tankban 2-3 hónap alatt semmi baja nem lesz szerintem.Más a helyzet a több éves állott benzinnel.
Aki viszont fél ettől,az nyugodtan öntse ki egy kannába és ha összefutunk,akkor szúrjon ki velem és öntse a tankomba
Létezik benzinkonzerváló adalék, kertigépekhez ajánlják, asszem a B&S gyártja (ennek megfelelően aranyáronStephanus írta:És olyan benzint tudsz ajánlani hosszabb tároláshoz, ami nem romlik meg?aronpfabian írta:Rozsdásodik is! Mindegyik tank rozsdafoltos többé-kevésbé.
Napi használatban a benzingőz és a folyamatos "lötyögés" távoltartja a vízpárát, hosszabb állásnál pedig ezért szokás teletankolni.
Van nekem egy négyütemű agregátorom, amit néha (pár havonta) be szoktam indítani, hogy ne rozsdásodjon be szegény. Pár nappal ezelőtt is indítani akartam, de csak szivatóval volt hajlandó menni, nélküle leállt. Ráadásul normális esetben szivatóval fulldoklik, most meg vígan beállt üzemi fordulatszuámra.
Már épp készültem lekapni róla a karburátort, mikor feltűnt a romlott benzin tipikus lakkbenzin szaga. Kb másfél éves volt benne a benya.
Egy Trabi tankjából éreztem utoljára ugyanezt a szagot, az 3-4 évet állt, és természetesen az sem indult benzincsere előtt.
És olyan benzint tudsz ajánlani hosszabb tároláshoz, ami nem romlik meg?aronpfabian írta:Rozsdásodik is! Mindegyik tank rozsdafoltos többé-kevésbé.
Napi használatban a benzingőz és a folyamatos "lötyögés" távoltartja a vízpárát, hosszabb állásnál pedig ezért szokás teletankolni.
Én nem vontam be semmivel, de az enyém úgy néz ki belülről, mintha vmi világos szürke/fehér bevonat volna rajta.aronpfabian írta:NDK motoroknál a tank belseje gyárilag nyers fém. Hacsak te nem vontad be valamivel, nemnagyon van mit leverni róla a trutyin meg a rozsdán kívül_norberto írta: Nekem is volt olyen gondolatom, hogy belerakok 30-40db 6os anyát, aztán rázom, viszont attól tartok, hogy ezzel nem csak a trutyit dörzsölném le, hanem a tank belső bevonatát is, ami a korózió ellen védi.
Olyan dolgok jutottak eszembe, mint citromsav/ecetsav/higító, csak ugye szeretnék vigyázni a fényezésre is, emiatt nem merek bmit beletöltögetni
NDK motoroknál a tank belseje gyárilag nyers fém. Hacsak te nem vontad be valamivel, nemnagyon van mit leverni róla a trutyin meg a rozsdán kívül_norberto írta: Nekem is volt olyen gondolatom, hogy belerakok 30-40db 6os anyát, aztán rázom, viszont attól tartok, hogy ezzel nem csak a trutyit dörzsölném le, hanem a tank belső bevonatát is, ami a korózió ellen védi.
Olyan dolgok jutottak eszembe, mint citromsav/ecetsav/higító, csak ugye szeretnék vigyázni a fényezésre is, emiatt nem merek bmit beletöltögetni
Nekem is volt olyen gondolatom, hogy belerakok 30-40db 6os anyát, aztán rázom, viszont attól tartok, hogy ezzel nem csak a trutyit dörzsölném le, hanem a tank belső bevonatát is, ami a korózió ellen védi.Tri-Ton írta:Hála égnek rozsda nincs, viszont van vmi barnás zöldes trutyi leragadva az aljára. Erre tudtok javasolni vmi vegyszert, amivel eltávolíthatom?
Lehet, hogy valaki ajánl vegyszert is, de én a következőt javaslom.
Vedd le a tankot a helyéről és tegyél bele egy vékony 1 - 2 méter hosszú ( nem rozsdás ) láncot és kezd el rázogatni. Egy idő után ki fogja dörzsölni belőle a lerakódást. Kavics nem jó mert nem akad, a kőzúzalék pedig morzsolódik és a bent maradt por később dugulást okozhat. Jó munkát és türelmet hozzá !
Ui.: rozsdás tank tisztítására is jó
Köszi a tippet, van egy sima elektromos hőlégfúvóm, ha túl vagyok a 2 napos áztatáson, akkor megpróbálom azzal is.KILL3R etz írta:Melegítéssel/hűtéssel is érdemes ilyenkor próbálkozni. Annál nagyobb erőt úgyse tudsz kifejteni.
_norberto írta:Ez tök jó ötlet, erre nem is gondoltam.Patrik írta:Tedd bele gázolajba úgy,hogy ellepje és legyen benne pár napig,ha attól sem indul meg akkor az tényleg bele van hegesztve.
No akkor most pár napig nem zaklatlak Titeket
Ez tök jó ötlet, erre nem is gondoltam.Patrik írta:Tedd bele gázolajba úgy,hogy ellepje és legyen benne pár napig,ha attól sem indul meg akkor az tényleg bele van hegesztve.
Tű, fúvókák, tűszelep, emulziós cső, mind pontatlan. A tűszelep a legveszélyesebb, egy lefele mérethibás (túl kicsi) darabtól meg is ragadhat a motor!_norberto írta:Sikerült újra ide jutnom(család/munka melett nem egyszerűaronpfabian írta: Ki lehet fogni kevésbé leharcoltat.
Az új pontatlan, lehet kísérletezni a különböző fúvókákkal, tűt esztergáltatni, stb míg jó lesz), szóval az új karbinál csak a tű a gyenge keresztmetszet?
Azért kérdem mert a gyári karbimból az megvan, ha azt beteszem egy utángyártott karbiba, akkor nem lennék jó? Vagy ez ennél bonyolúltabb?
Igazából a gyári karbinak a súber(vagy síber?) hengerével van a gondom, az rohadt úgy bele a karbiba, hogy meg se mozdul, pedig már próbáltam a csavarlazítótól, a nitrohígítón át a wd 40ig mindennel, sőt még fizikai erőt is fejtettem ki rá, de olyan mintha be lenne heggesztve. Azonban a súber tű része az ok(az úszó, meg tűszelepe az kukának tűnik, sőt a fúvókák is nehezen viselték a sok éves állást)
Sikerült újra ide jutnom(család/munka melett nem egyszerűaronpfabian írta:Ki lehet fogni kevésbé leharcoltat._norberto írta:
Az a bajom ezzel, hogy ezek a karbik jellemzően ugyanott kopnak el, így hiába veszek három kopottat, abból még nem lesz egy jó :S
Vagy rosszul gondolom?
Az új pontatlan, lehet kísérletezni a különböző fúvókákkal, tűt esztergáltatni, stb míg jó lesz
Tisztelet a kivételnek, az MZ-sek nagy része szarik a súbertűre. Még ha 6 l-t eszik is a gép, normál tempónál, folyik az olaj a kipufogó végén, akkor is.Patrik írta:Szia!
Amin viszont elgondolkoztam ha tényleg ilyen fasza akkor abban a tűnek is tökéletesnek kell lennie és akkor valahonnan ezek szerint lehetne igazán jó tűt is venni,vagy egy ilyen karbiból kivenni,ha csak egy is van akkor lehetne méretezni és gyártani tűket.
Ki lehet fogni kevésbé leharcoltat._norberto írta:
Az a bajom ezzel, hogy ezek a karbik jellemzően ugyanott kopnak el, így hiába veszek három kopottat, abból még nem lesz egy jó :S
Vagy rosszul gondolom?
Az a bajom ezzel, hogy ezek a karbik jellemzően ugyanott kopnak el, így hiába veszek három kopottat, abból még nem lesz egy jó :Saronpfabian írta:Inkább vegyél 2-3 bontottat és rakj belőle össze egy jót._norberto írta:Sziasztok!
Van egy 250-es ETZ-m, amihez karburátort keresek, Ti mint a téma nagy szakértői tudnátok segíteni abban, hogy érdemes egy ilyen újat(http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... cts_id=303) vennem, vagy ezek rossz minőségű utángyártottak és csak szívás van velük?
A cél az, hogy gyári állapotra hozzam a jószágot, ezért - no meg az ára miatt is - a kocka bingek sajnos nem jöhetnek szóba.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Norberto
Inkább vegyél 2-3 bontottat és rakj belőle össze egy jót._norberto írta:Sziasztok!
Van egy 250-es ETZ-m, amihez karburátort keresek, Ti mint a téma nagy szakértői tudnátok segíteni abban, hogy érdemes egy ilyen újat(http://www.futarmotorosbolt.hu/product_ ... cts_id=303) vennem, vagy ezek rossz minőségű utángyártottak és csak szívás van velük?
A cél az, hogy gyári állapotra hozzam a jószágot, ezért - no meg az ára miatt is - a kocka bingek sajnos nem jöhetnek szóba.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Norberto
bambi írta:Jössz megmutatom:-) (vak vezet világtalant)Sass Pál írta: Köszi! Könnyű annak aki ért a számítógéphez, nem úgy mint én!! Ez azért sikerült! Akkor segítsél abban, hogy kell feliratkozni egy listára??
Jössz megmutatom:-) (vak vezet világtalant)Sass Pál írta:Köszi! Könnyű annak aki ért a számítógéphez, nem úgy mint én!! Ez azért sikerült! Akkor segítsél abban, hogy kell feliratkozni egy listára??Patrik írta:Ennyi állás után trükkös tud lenni a karbi pucolás.Kitakarítod egyszer meg még egyszer és csak nem jó,nagyon alaposan kompresszorral átfújkálva a fúvókákat,a tűszelepet és főleg a karbi járatait,minden állító csavart ki és az összes csatornát átnyomni nagy nyomással,befog az állni csak türelem.
Pali! Tudod szerkeszteni a bejegyzést,nem kell új üzit írnod ha javítani akarsz,nem kötekedek csak segítség,egyszerűbb.
Köszi! Könnyű annak aki ért a számítógéphez, nem úgy mint én!! Ez azért sikerült! Akkor segítsél abban, hogy kell feliratkozni egy listára??Patrik írta:Ennyi állás után trükkös tud lenni a karbi pucolás.Kitakarítod egyszer meg még egyszer és csak nem jó,nagyon alaposan kompresszorral átfújkálva a fúvókákat,a tűszelepet és főleg a karbi járatait,minden állító csavart ki és az összes csatornát átnyomni nagy nyomással,befog az állni csak türelem.
Pali! Tudod szerkeszteni a bejegyzést,nem kell új üzit írnod ha javítani akarsz,nem kötekedek csak segítség,egyszerűbb.
Üdv. a Csapatban !
Szívemből beszéltél kollégám!MrDok írta:Ha már ilyen jól szétoffoljuk ezt a topicot: én úgy oldom meg a teleltetést, hogy nem engedem le az ÜZEMANYAGOT, nem takarom be a motort nem dugom be a kipufogót, nem olajozom meg a gyertya helyét, még véletlenül sem szedem ki az aksit, de vigyázok a gyújtáskulcsra, hogy mindig a motorban legyen, mert ahogy egy kis téli pihi után kisüt a nap, máris ki kell próbálni a motort.
Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 2 vendég