zudori írta:Vagy nem cifrázod a dolgot, hanem 3-4 hetente kicsit beíndítod, megjáratod és minden rendben fog lenni.
Jó ez a WD-40-es dolog meg a dugózás csak én nem hallottam még erről azért értetlenkedtem..
Egyébként száraz zárt helyen van tárolva
zudori írta:Vagy nem cifrázod a dolgot, hanem 3-4 hetente kicsit beíndítod, megjáratod és minden rendben fog lenni.
Soha nem mértem a mennyiséget,minden estere körkörösen,fúj bele lehetőleg a fúvókára tegyél csövet,így beljebb is be jut.Annyit,hogy érzésed szerint a cső belsejét bevonja..Általában a víz, a nem kívánt folyadék, a cső leg mélyebb pontján gyűlik össze, és áll meg.Szóval főként ide koncentrálnék.Néhány másod perces mozzanat az egész.Norbedlee írta:Csak így bele a kipufogóba és kész? Mennyit nyomajak bele kb?szketo írta:WD-40 kizárja az esetleges páralecsapódásból származó vizet,,és korrózió védő bevonat kap.
Csak így bele a kipufogóba és kész? Mennyit nyomajak bele kb?szketo írta:WD-40 kizárja az esetleges páralecsapódásból származó vizet,,és korrózió védő bevonat kap.
szketo írta:Annyit fűznék még hozzá hogy nem árt belefújni kevés WD-40 se,mielőtt ledugóznád a "kéményt,,z25z írta:Gumidugót is tehetsz bele, így zárt rendszer lesz, biztos nem jut be pára, hogy korrodáljon.
Annyit fűznék még hozzá hogy nem árt belefújni kevés WD-40 se,mielőtt ledugóznád a "kéményt,,z25z írta:Gumidugót is tehetsz bele, így zárt rendszer lesz, biztos nem jut be pára, hogy korrodáljon.
z25z írta:Semmiképp ne hagyd benne, párolog a benzin és a benne levő adalékanyagok kiválnak, tavasszal meg kezdheted karbipucolással. Kijáratás meg ne csak úgy csináld, hogy beindítod zárt csappal és amíg kifogy, hanem menj vele egy jó nagy kört hogy minden üzemmeleg legyen, olaj is így abból is kipárolog a nedvesség, kipufogóban sem lesz kondenzvíz. Hazaérsz, csap elzár, és szivatóval kijáratod a karburátorban levő benzint. Aztán ha a kipuff lehűlt, olajos rongyot a végébe, akku ki, mehet a csepptöltőre, gyujtáskulcs a párna alá és viszlát tavaszig
Szia szketo.Próbáld meg 1,5 fordulattal.Az alapjáratot meg hangold hozzá.szketo írta:Nálam is hasonló jelenség játszódott le az ETZ-nél,Néhány hónappal ezelőtt.Most 50-alapjárati,és 125-főfúvókával,tűállás,fentről 2-3 akasztás szépen egyenletesen megy, nem rángat, és motor fék is tökéletes,meg vagyok elégedve a gyertya képpel is..Lehet hogy még picit szegényes a keverék,3/4 fordulatra van nyitva a levegő csavar,még keresen a tökéletes állapotot.De bízom benne hogy csak levegőn kell már állítanom.
Sok sikert hozzá Márkatársam,és remélem egy ötlettel én is segítettem. Rendkívül idő igényes és babra sziszifuszi munka de, a végeredmény mindenért kárpótol.
Fúj bele mintha lélegeztetnél,ha vissza fúj akkor jó,ha nem egy tűvel piszkáld ki a lyukból a szmötyit.Kovács Tomii írta:A csapot már kitisztitottam! Az lehetséges h a tanksapka nem enged át elég levegőt?
Akkor az ilyen 80-85-ös tempó még motorkímélőnek mondható? (szeretném kímélni a motort de nem is akarok mindig tötyögni)zudori írta:zuzi996 írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy 125-ös etz hol fogyaszt a legjobban? Szériaállapotú gépről van szó. Milyen fordulatszám vagy sebesség mellett fogyaszt a legideálisabban?
Köszi
A legjobban ötödik fokozatban kb 70 km/óra sebességnél, feltéve, ha van kedved olyan lassan kocogni.
Ha kb.5 ezres fordulatra viszed fel, akkor megy 80-at, az már tempósabb, az emelkedőket is jobban viseli, a fogyasztása csak kissé emelkedik.
zuzi996 írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy 125-ös etz hol fogyaszt a legjobban? Szériaállapotú gépről van szó. Milyen fordulatszám vagy sebesség mellett fogyaszt a legideálisabban?
Köszi
A 140 es sok lesz!Larionov írta:Köszönöm a segítséget, ma sajnos nincs rá időm, de tegnap este faternak áttúrtam a bontott mz karbijait, egy TS-ében találtam 140-es fuvókát, egy Trophy karbiban meg 120-ast. Holnap nekiesek féktisztító sprayvel körbefújkálok minden érintett területet, hogy valahol falsot szív e, aztán nekiállok próbálgatni és este megírom mit tapasztaltam.
Egyébként ma úgy használtam a motort, hogy az alapjárati nagy levegőcsavar teljesen betekerve, ezzel kiiktatva az alapjárati rendszert, ahogy tegnap próbáltam. Alapjáratot csak manuálisan a gázkar szorítójával csináltam, már érzésből 1300 fordulatszámig engedem vissza a gázkart. A motor így sokkal használhatóbb, normálisan lehetett vele közlekedni a forgalomban, még olyan eddig lehetetlen dologra is képes volt, hogy 2.-ban olyan 1600 fordulaton araszoljunk. Eddig egy ilyen helyzetben csak a kuplungal való folyamatos bűvészkedés segített.
Köszönöm a segítségeteket, még jelentkezem, remélem sikerül teljesen haza zavarni a blokkban lakó bakkecskét.
Hali,pnlaci írta:Heló.Mi elött beindítanád vedd le az ülést,és mikor leáll nézd meg a trafót melegszik-e.Ha igen csere!Ja még egy,nem
cserélted fel a két vezetéket?(1-15?)
A benzicsap pucolva, szűrővel együtt.z25z írta:És ha már végképp kizárva minden (van levegő - levegőszűrő!!, van üzemanyag, van gyújtás) akkor még egy dolgot néznék meg, nincs-e eltömődve a kipuff. Simson szívatott halálra mert eltört benne az a dupla tárcsás tompító és a rezonanciától időnként összecsúszott. Volt hogy 1 hétig semmi baja nem volt aztán meg napokig azt produkálta, hogy beindítottam 100-150 méter múlva meg leállt, majd 5-6 perc után megint ment egy darabig (addigra kiszellőzött). Hasonló jelenség még ha a benzincsap van eltömődve és nem folyik elég üzemanyag utána. Szóval egy kipuff ellenőrzést megér...Normálisan nem képződik annyi koksz, de utángyártottnál már tapasztaltam lamellatörést, esetleg valamelyik jópofa sulihaver krumplit dugott bele....
Ha megáll, szivatóval megint elindul simán, gázzal pedig marad egy kicsit, de rövidesen elkezd szakadozni, aztán leáll.sell írta:Hali, folyamatos szivatóval, és kissebb gázhúzásokkal sem tartható életben? Ha megáll, újraindítható? Hogyan állt meg, volt valami kisérőjelenség? (Rángatás, horkolás, durranás???)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég