Tisztelt fórumozók!
Néhány tapasztalatomat szeretném megosztani veletek amivel hetek óta küzdök.
Vásároltam néhány súbertűt. A képeken fog látszani százados tűrésnél itt
TIZEDES! problémák is akadnak a kisipari munka remekműveivel. Általánosíthatnék is az utángyártott alkatrészek minősége egy nagy ló**** de hát ezt szerintem mindenkini tudja

pl a súbertűk íme:
Elég jelentős.
Az egyik viszonylagosan valamire való tűnek a kúpját állványos fúrógépbe egy 500as, 1000res majd 2000res csiszolópapírral megformáztam használhatóra. (Ezt eléggé finoman kell. Akinek nincs jó szerelő vénája az inkább bízza szakira.) ((Több próbakör után érzésre kell "esztergányolni":) hogy hol kap keveset a motor))
Végül az állandó tű csörgést úgy oldottam meg, hogy a súberlyukat megnagyobbítottam 0,5mm -el és egy megfelelő méretű rézdrótot leblankoltam, ráhúztam a tűre majd így feszesen de érzésre toltam bele a súberbe.
Előtte a súber maga nem csörgött csak a tű de az annyira, hogy meglehetett zavarodni még a környéken is.
A sikerek öröme:
Adott egy jól működő blokk. (nem szimmeringes, nem csörög-csattog)
Gyújtás: optikai jeladós, tranzisztoros (Nagyon sokat számít) [Brisk N14YC gyertya jobban bernyúlik az égéstérbe nekem sokkal nyomatékosabb]
Karburátor: gyári 30 N-2-5 (csavaros) fúvókák tű csavarok cserélve, nincsen teljesen szétkopva
((Egy új BING itt
63.000 Ft. rendelésre))
2 személyel 50 km/h sebességgel 21fogas lánckerékkel gázadásra megindul normálisan. Nem horkol, nem kell pörgetni.
Valamint, 3000 fordulat után nicsen ez a "hírtelen megindul" tehát valamennyire egyenletesebben húz.
rólam tudni kell nemszeretem pörgetni a motort többnyire városba járok így jobban szeretem ha alacsonyabb forulaton is húz.
Fogyasztást nemfogok tudni mondani, nem nézem, nem érdekel. Lényeg hogy rendesen működjön.
Főfúvóka: 125 (ki kell cserélni vissza 130ra)
Alapjárati:50es
Tűszelep:20
Levegőcsavar: mint gyátilag 1 teljes fordulatra nyitva (máshogy nekem nemjó)
Tú felülről számolva a 2. állásba
Benzinszint (nagyon fontos!) a pohárban lévő "felöntésig" Addig kell állítani amíg ez nem pontos!!
Mivel az utángyártott úgyszók súlya közel sem egyegyznek meg gyárival ez a szerízkönyvben előírt "27-28 /- 33 mm" nekem teljesen rossz eredményt hozott.(Magas benzinszint, folyt a benzin a túlfolyón stb.)
Sok sikert mindenkinek!