Elektronika topik - a pokol kapuja
Re: Elektronika
Üdv.
Megszakító vezérelt elektronikus gyújtások
Egy ilyen árára lennék kiváncsi és hogy ki tudna iylet nekem csinálni.
Válaszokat előre is köszi!
Megszakító vezérelt elektronikus gyújtások
Egy ilyen árára lennék kiváncsi és hogy ki tudna iylet nekem csinálni.
Válaszokat előre is köszi!
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Nem találtam a gépemen hozzád tartozó email cimet,igy feldobtam dropbox-ra.Legalább igy más is leszedheti ha kell neki.kobraCode írta:
Köszi Zsaki!
Nem tudom hogy megvan e, lehet hogy valamelyik mentés lemezen van fent. Szívesen fogadom ha elküldöd!
Itt a link:
https://www.dropbox.com/s/2o64atpl5glyo ... %2Ccom.rar
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Gyárilag 2W-al szerelték a műszereket, csúcsos izzóval, de manapság már ilyet nem lehet kapni, csak sima kerekített végű 2W-ost, jó az 1W-os is, csak annak jóval gyengébb a fénye.kobraCode írta:Sziasztok,
megtudnátok mondani hogy milyen típusú égő kell a km és ford. órákba? 1 vagy 2W-os?
Köszi.
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Köszi Zsaki!zsakfos írta: Laci!
Ha a gyári előirást kérded itt a 251 kezelési könyvének az egyik oldala:
2W Ba7s a foglalat.![]()
Neked egyébként nincs meg ez a kis kezelési könyv?Ha kell elküldöm neked email-ben szivesen
Nem tudom hogy megvan e, lehet hogy valamelyik mentés lemezen van fent. Szívesen fogadom ha elküldöd!
- zsakfos
- A révész
Ragaszkodsz az IFA-hoz?lackóó írta:sziasztok!elektromos szakiktól kérdezném,hogy ez a fesszab jó lehet-e Etz-re?a hagyományos bekötése hogy módosulnak,magyarán melyik vezetéket hová kell kötni?
ha jól tudom Ifáé lenne ez,és elég olcsón beszerezhető!
jó a mechanikus szabályzóm is,csak tartalékba gondoltam!
Én a Wartburgét ajánlanám.Többen használjuk már jó ideje és szerintem sok előnye van.
-olcsó(főleg bontóban)
-csak 3 vezeték megy rá,tehát a régi bekötésből 2 felesleges(összekell kötni őket)
-pici,kis helyet foglal(kb egy gyufásdoboz nagyságú)
Erről lenne szó

Ja amúgy a kérdésedre nem tudom a választ,legalábbis 100%-ban nem.
A DF a D- és a 61 az gondolom ugyanaz mint az Mz fesszabon,a 30 az gondolom az akksi pozitivja,maradt az MP,ami az IFA-nál fogalmam sincs mi lehet,az Mz-nél csak a D+ maradt ami az egyenirányitóra megy.Hogy most igy működne-e a dolog vagy hogy tutira igy van-e az egész,csak tipp részemről.
DF=DF
D-=D-
61=61
30=51
MP=D+ ???????
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- lackóó
- rolleres
- MZ-d típusa: etz250
nem sikerül képet feltennem,de:
D- DF MP 61 30
kivezetések vannak rajta!
D- DF MP 61 30
kivezetések vannak rajta!
- zsakfos
- A révész
Laci!kobraCode írta:Sziasztok,
megtudnátok mondani hogy milyen típusú égő kell a km és ford. órákba? 1 vagy 2W-os?
Köszi.
Ha a gyári előirást kérded itt a 251 kezelési könyvének az egyik oldala:
2W Ba7s a foglalat.

Neked egyébként nincs meg ez a kis kezelési könyv?Ha kell elküldöm neked email-ben szivesen

- kobraCode
- versenyző
kiszsebi írta:
BA7-es
Köszi!zudori írta:Nyári verőfényben nincs jelentősége, ott ugye a Nap világít, de este, sötétben a 2 W.-os a jobb. Tipust nem tudok mondani, olyan nyújtott vékony aranyos kis égő. Vidd be a rosszat, ott megmondják. Ha nincs akkor itt is segít majd valaki.
- lackóó
- rolleres
- MZ-d típusa: etz250
sziasztok!elektromos szakiktól kérdezném,hogy ez a fesszab jó lehet-e Etz-re?a hagyományos bekötése hogy módosulnak,magyarán melyik vezetéket hová kell kötni?
valamikor régen feltette már ezt a kérdést valaki,de nem kapott választ rá,ezért kérdezem még egyszer..
válaszokat előre is köszi!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
valamikor régen feltette már ezt a kérdést valaki,de nem kapott választ rá,ezért kérdezem még egyszer..
válaszokat előre is köszi!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
BA7-eskobraCode írta:Azt kb én is sejtettem hogy 1 vagy 2W-os lehet, de milyen pontosan? Amúgy meg szerintem hiába teszel nagyobbat egy nyári verőfényes napsütésben úgysem fogod látni.zudori írta:1 vagy 2 w.-os, én az utóbbit tenném bele.jobban világít.
S a típusa mi lehet?
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Dreamer
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 De Luxe
Kezdjük az elejéről. Az, hogy hány eres nem állja meg a helyét. Boltban nem fogod tudni megvásárolni.licsu írta:sziasztok.
Olyan kérdésem lenne egy 125-ös ETZ-röl,hogy milyen keresztmetszetű,hány eres és milyen hosszú kábelek kellenek hogy át tudjam teljesen vezetékezni.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Ha gondolod este megnézem, hogy milyen keresztmetszetek kellenek (alapvetően 0,75, 1, 1,5 meg 2,5 rémlik).
Szerintem jobban járnál, ha egy komplett köteget vásárolnál.
Dreamer
sziasztok.
Olyan kérdésem lenne egy 125-ös ETZ-röl,hogy milyen keresztmetszetű,hány eres és milyen hosszú kábelek kellenek hogy át tudjam teljesen vezetékezni.
- zudori
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
Nyári verőfényben nincs jelentősége, ott ugye a Nap világít, de este, sötétben a 2 W.-os a jobb. Tipust nem tudok mondani, olyan nyújtott vékony aranyos kis égő. Vidd be a rosszat, ott megmondják. Ha nincs akkor itt is segít majd valaki.
- kobraCode
- versenyző
Azt kb én is sejtettem hogy 1 vagy 2W-os lehet, de milyen pontosan? Amúgy meg szerintem hiába teszel nagyobbat egy nyári verőfényes napsütésben úgysem fogod látni.zudori írta:1 vagy 2 w.-os, én az utóbbit tenném bele.jobban világít.
S a típusa mi lehet?
- zudori
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
1 vagy 2 w.-os, én az utóbbit tenném bele.jobban világít.
- kobraCode
- versenyző
Sziasztok,
Köszi.
Köszi.
- moyos
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ES 150/1 (kisTrophy)
Nem nagyon nézegettem be az az igazság, de közben kiderült, hogy a boltos által adott "helyettesítő alkatrész" volt a hunyó. Meg én is, de rásegített a boltos.
Nem vagyok villamosmérnök, sem műszerész, de egy kapcsolást össze tudok rakni - ennyit rólam.
A boltos ...ott szólni, hogy a BC 556 helyett adott BC640-nek más a lábkiosztása. Mondjuk az is igaz, hogy utánakeresgélhettem volna, mint később meg is tettem. Szóval helyére csereberéltem a 3 lábat és lett bódottá!
Mivel sub-ee-vel pm-ben írogattunk, de az első megszólítás itt esett meg, úgy fair, ha itt is van pont téve a dolog végére.
Köszönöm a segítséget!
Nem vagyok villamosmérnök, sem műszerész, de egy kapcsolást össze tudok rakni - ennyit rólam.
A boltos ...ott szólni, hogy a BC 556 helyett adott BC640-nek más a lábkiosztása. Mondjuk az is igaz, hogy utánakeresgélhettem volna, mint később meg is tettem. Szóval helyére csereberéltem a 3 lábat és lett bódottá!
Mivel sub-ee-vel pm-ben írogattunk, de az első megszólítás itt esett meg, úgy fair, ha itt is van pont téve a dolog végére.
Köszönöm a segítséget!
- Dreamer
- nagy ETZ-s
Nagyon preciz, tetszik, azonban én először a gyári megoldásokat preferálom.tiger1342 írta:Nekem ez a megoldás is nagyon szimpi:Dreamer írta: Köszönöm, erre gondoltam volna, csak halvány pont még a kapcsoló felfogatása. De az irányt már látom!
![]()
Forrás: http://www.mzclubhungary.com/forum/view ... 600#p27661
Szoval, ha valaki tudna nekem fényképezni egy gyári 251-es kapcsoló megoldást, annak nagyon örülnék!
Dreamer
Ha a kapcsolót állíthatóan ( csúsztathatóan) szereled fel tökéletes megoldás. Évek óta ilyen megoldást használok, hiba mentesen, igaz nem Mz-n hanem Jawa-n.tiger1342 írta:sak halvány pont még a kapcsoló felfogatása. De az irányt már látom!
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS250/1
- Kapcsolat:
Nekem ez a megoldás is nagyon szimpi:Dreamer írta: Köszönöm, erre gondoltam volna, csak halvány pont még a kapcsoló felfogatása. De az irányt már látom!

Forrás: http://www.mzclubhungary.com/forum/view ... 600#p27661
- Dreamer
- nagy ETZ-s
Köszönöm, erre gondoltam volna, csak halvány pont még a kapcsoló felfogatása. De az irányt már látom!zsakfos írta:Vagy megoldod úgy mint a 251-eseknél,ha szakszerűen akarod.Dreamer írta: Akkor lehet, hogy kell egy saját feljlesztés (mint az újabb Simsonoknál, a fékkar végén van egy kis fül, oda beakad egy rugó, és az húzza meg a fékkapcsolót).
Köszi!
Fékpedálra egy kis gömbvasat hegesztesz(vagy veszel olyan fékpdált ami már eleve olyan),az akku dobozba meg beszereled a húzós féklámpakapcsolót.
Killermeg erre a megoldásra gondolt:
Dreamer
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Hinnye... Neked van képed a Simsonomról?
Köszi, hogy beraktad. Így érthetőbb...

Köszi, hogy beraktad. Így érthetőbb...

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- zsakfos
- A révész
Vagy megoldod úgy mint a 251-eseknél,ha szakszerűen akarod.Dreamer írta: Akkor lehet, hogy kell egy saját feljlesztés (mint az újabb Simsonoknál, a fékkar végén van egy kis fül, oda beakad egy rugó, és az húzza meg a fékkapcsolót).
Köszi!
Fékpedálra egy kis gömbvasat hegesztesz(vagy veszel olyan fékpdált ami már eleve olyan),az akku dobozba meg beszereled a húzós féklámpakapcsolót.

Killer meg erre a megoldásra gondolt:

- Dreamer
- nagy ETZ-s
Akkor lehet, hogy kell egy saját feljlesztés (mint az újabb Simsonoknál, a fékkar végén van egy kis fül, oda beakad egy rugó, és az húzza meg a fékkapcsolót).KILL3R etz írta:Fotózni most nem tudok, de a fékkart összehúzó, és rögzítő csavar feje alá hajlítasz rugóacélból egy olyan formát, ami ha lenyomod a féket, hozzáér a kapcsoló külsejéhez. Így záródik a test, és világít a pilács
Lényegében ugyanaz történik mint belül, csak jobban karban tartható.
Köszi!
Dreamer
- KILL3R etz
- bajnok
Fotózni most nem tudok, de a fékkart összehúzó, és rögzítő csavar feje alá hajlítasz rugóacélból egy olyan formát, ami ha lenyomod a féket, hozzáér a kapcsoló külsejéhez. Így záródik a test, és világít a pilács 

- Dreamer
- nagy ETZ-s
Valaki tudna nekem fényképezni egy hátsó külső féklámpa kapcsolót?
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
Dreamer
- moyos
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ES 150/1 (kisTrophy)
Szép napot!
Elsősorban sub-ee -hez lenne kérdésem:
KisTrophy-m van, és összeraktam a 6V-os irányjelzőpanelt amit a Honlap/Cikkek/Elektronika/... helyen publikáltál.
Egyelőre csak tesztpanelen forrasztgattam össze az alkatrészeket. Hibát nem vittem bele, ezt ellenőriztem néhányszor, valamint egy műszerész vénájú kollégám is átnézte, hogy nem-e elbarmoltam valamit.
A helyzet az, hogy nem működik az összerakott kapcsolás. Annyi változás van rajta, hogy BC 556C helyett BC640-et adtak - mint helyettesítő alkatrész. Megnéztem, ugyanaz a kiosztása, mint a beültetésin szereplőnek. De! Az említett tranzisztor nem kapcsol/billen át. Ha a kapcsolási irányt rövidre zárom, akkor a relé dolgozik. Csak önállóan nem akar.
A 10 mikrós kondenzátort próbáltam direktbe kisütni - úgy sem történik semmi.
Ma megpróbálok beszerezni egy oda valósi BC 556-ot, és kipróbálom úgy is.
Ugyanakkor, ha van tipped így a leírtakból, rámdudálhatsz PM-ben, vagy akár e-mailben.
Üdv & köszi!
moyos
Elsősorban sub-ee -hez lenne kérdésem:
KisTrophy-m van, és összeraktam a 6V-os irányjelzőpanelt amit a Honlap/Cikkek/Elektronika/... helyen publikáltál.
Egyelőre csak tesztpanelen forrasztgattam össze az alkatrészeket. Hibát nem vittem bele, ezt ellenőriztem néhányszor, valamint egy műszerész vénájú kollégám is átnézte, hogy nem-e elbarmoltam valamit.
A helyzet az, hogy nem működik az összerakott kapcsolás. Annyi változás van rajta, hogy BC 556C helyett BC640-et adtak - mint helyettesítő alkatrész. Megnéztem, ugyanaz a kiosztása, mint a beültetésin szereplőnek. De! Az említett tranzisztor nem kapcsol/billen át. Ha a kapcsolási irányt rövidre zárom, akkor a relé dolgozik. Csak önállóan nem akar.
A 10 mikrós kondenzátort próbáltam direktbe kisütni - úgy sem történik semmi.
Ma megpróbálok beszerezni egy oda valósi BC 556-ot, és kipróbálom úgy is.
Ugyanakkor, ha van tipped így a leírtakból, rámdudálhatsz PM-ben, vagy akár e-mailben.
Üdv & köszi!
moyos
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Belefér, persze!Peti92x írta:Megjavult minden gondom, bevittem a műhelyünkbe, megmérettem a dugattyút bele való e, és MZ TS-é volt benne... amikor vettem a dugattyút ETZ-hez kértem direkt, és ilyen b@lfasz módon szolgáltak ki. 0.03 helyett 0.04-re lett hónolva, ennyi illesztés még belefér?
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
Peti92x írta:Megjavult minden gondom, bevittem a műhelyünkbe, megmérettem a dugattyút bele való e, és MZ TS-é volt benne... amikor vettem a dugattyút ETZ-hez kértem direkt, és ilyen b@lfasz módon szolgáltak ki. 0.03 helyett 0.04-re lett hónolva, ennyi illesztés még belefér?
Igen, ki kell tapasztalni, hogy hol érdemes vásárolni, ahol valamennyire értenek is hozzá, nem csak beállítanak egy eladót.
Megjavult minden gondom, bevittem a műhelyünkbe, megmérettem a dugattyút bele való e, és MZ TS-é volt benne... amikor vettem a dugattyút ETZ-hez kértem direkt, és ilyen b@lfasz módon szolgáltak ki. 0.03 helyett 0.04-re lett hónolva, ennyi illesztés még belefér?
Teli gázzal mértem!kiszsebi írta:Jó értéket akkor fog mérni, ha tud szívni is a motor, tehát a szívótorokban nem lehet akadály. Ezért kell teljes gázzal kompressziót mérni.Peti92x írta:... különben mind1 miként készül, ha jó értéket mér...
Gondolj bele: ha nem tud szívni, akkor mit sűrítsen?!

- nyemi
- Simsonos
- MZ-d típusa: simson
SziaPeti92x írta:Köszönöm aki eddig segített, de ha már segítettetek legalább ennyivel tartozom, hogy ennyi a kompresszióm a frissen fúrt hengernek 730 km után...
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 5088_n.jpg
Majd beméretem az illesztést, és ha jó a fúrás, akkor valószínűleg más a hiba...
Ez nagyon kevés, evvel a kompresszióval be se indul a motor.
Indulási határ alatt van (0,7MPa=7,14kg/cm2).
Soha nem találkoztam olyan motorral, amit nem kedveltem.
You Tube oldalam:http://www.youtube.com/user/ignitionyemi
MSD Plazma DC CDI gyújtásé a Jövő.

You Tube oldalam:http://www.youtube.com/user/ignitionyemi
MSD Plazma DC CDI gyújtásé a Jövő.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
Jó értéket akkor fog mérni, ha tud szívni is a motor, tehát a szívótorokban nem lehet akadály. Ezért kell teljes gázzal kompressziót mérni.Peti92x írta:... különben mind1 miként készül, ha jó értéket mér...
Gondolj bele: ha nem tud szívni, akkor mit sűrítsen?!
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
Ismerősömtől kértem el egy általa átalakított kompresszió mérőt... különben mind1 miként készül, ha jó értéket mér. 2 műszerrel mértem meg, egyik 4.5 körül volt, ez meg 3.4 körül, szóval sokat nem tévedhet. 2 tolómérővel lemérsz valamit, ott is lehet valamennyi eltéréskiszsebi írta:ezt csőgázzal rugdosva mértétek?Peti92x írta:Köszönöm aki eddig segített, de ha már segítettetek legalább ennyivel tartozom, hogy ennyi a kompresszióm a frissen fúrt hengernek 730 km után...
Majd beméretem az illesztést, és ha jó a fúrás, akkor valószínűleg más a hiba...

- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
ezt csőgázzal rugdosva mértétek?Peti92x írta:Köszönöm aki eddig segített, de ha már segítettetek legalább ennyivel tartozom, hogy ennyi a kompresszióm a frissen fúrt hengernek 730 km után...
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
Köszönöm aki eddig segített, de ha már segítettetek legalább ennyivel tartozom, hogy ennyi a kompresszióm a frissen fúrt hengernek 730 km után...
-
- babakocsis
A kapcsoló valóban nem hibás csak biztosíték miatt nem volt gyújtás!bambi írta:A kapcsoló nem lehet hibás a töltésben.
De a töltés probléma még mindig fennt áll...
megnéztem a sarukat jól érintkeznek mindenhol.
4 db feszabályzóval próbáltam(igaz egyik se volt új) és nem volt töltés. Be se húz semmit nem csinál.
Valami értékeket lehet tudni milyen v-ot kell mérni a feszabályzó lábainál?
Gondoljátok hogy érdemes megvenni az új feszabályzót?
Vagy mi lehet a probléma?
A kapcsoló nem lehet hibás a töltésben.
-
- babakocsis
Kösz a választ!sub-ee írta:Nézd meg, hogy a gerjesztés vezetékei szorosan a helyükön vannak-e, illetve a biztosíték érintkezik-e rendesen! Ha ez rendben van, akkor fesszabályzó a következő. A gyújtás nincs összefüggésben a töltéssel!affaire811 írta:Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy 250 es etz-n kevés a töltés,vagyis nem tölt eleget pislákol a visszajelző...
Hol keressem a hibát?
Tirisztoros az egész gyújtása...
Ha jól mértem elméletileg lentről nem jön föl az áram...
Mi mehetett tönkre?
Kösz a válaszokat!
de valószínű a gyújtás kapcsoló lesz a ludas mert már a gyújtást se lehet ráadni pedig az akksi fel van töltve...
A gyújtáskapcsoló miatt lehet töltés probléma?
- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Szia Ekecs!Ekecs írta:szketo írta:Sziasztok!! Ajjaj.!!!Lehet hogy az "ékszeres doboz,, nem ékszert, hanem bizsut rejt??
Az 51-es csatlakozási ponton mint ha égés nyomai látszanának.??. Tökre más színű a többitől és elég lilás képet fest.Aztán megfordítva a vezetéken is látszik a nem megfelelő képen történő "bánás mód,,Itt is égési nyomokra bukkantam.
Szervusz
Nincs annak a feszszabnak semmi baja,ha a csúszósaru 'égett' volna,akkor a bakelit is felhólyagosodik,a papír karika is megbarnul,meglilul a szegecs.Amit látsz az galvanizálási hiba,semmi több. A másik 'égésnyom':a forraszanyag,a folyasztószer (gyanta,vagy sav) és a warnish-cső lakkjának,meg az időnek tudható be.
Nem látom nyomát a csúszósarun sem,hogy használva lett volna.
Nyugi
Üdv:Ekecs
Köszönöm válaszod, szakmai tanácsod.Végtére is így írásod alapján lekövetkeztetve,alkotó elemeire bontva,való igaz lehet hogy semmi baja nincs.Ez úgy már az idegtől ,hogy jó hagytam magam "palira,, venni nem is tűnt föl.
Köszike még egyszer!
Üdv:szketo
,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- Ekecs
- Simsonos
- MZ-d típusa: ES 125/1
- Kapcsolat:
[quote="szketo"]Sziasztok!! Ajjaj.!!!
Lehet hogy az "ékszeres doboz,, nem ékszert, hanem bizsut rejt??
Az 51-es csatlakozási ponton mint ha égés nyomai látszanának.??. Tökre más színű a többitől és elég lilás képet fest.Aztán megfordítva a vezetéken is látszik a nem megfelelő képen történő "bánás mód,,Itt is égési nyomokra bukkantam.
Szervusz
Nincs annak a feszszabnak semmi baja,ha a csúszósaru 'égett' volna,akkor a bakelit is felhólyagosodik,a papír karika is megbarnul,meglilul a szegecs.Amit látsz az galvanizálási hiba,semmi több. A másik 'égésnyom':a forraszanyag,a folyasztószer (gyanta,vagy sav) és a warnish-cső lakkjának,meg az időnek tudható be.
Nyugi

Szervusz
Nyugi
...végül is ketten maradnak:isten és a bor.
- szketo
- nagy ETZ-s
Osztom a véleményed MrDok?..Valóban vadi új ,csak a képen látható megpörkölésék akasztanak picit.De, hamarosan kiderül elviszem egy öreg veterán szakihoz aki jó párat már megjavított??!!MrDok írta:Ez elég szűznek néz ki, azért a próba nem árt sosem.szketo írta:Sziasztok!! Ajjaj.!!!Lehet hogy az "ékszeres doboz,, nem ékszert, hanem bizsut rejt??
Az 51-es csatlakozási ponton mint ha égés nyomai látszanának.??. Tökre más színű a többitől és elég lilás képet fest.Aztán megfordítva a vezetéken is látszik a nem megfelelő képen történő "bánás mód,,Itt is égési nyomokra bukkantam.Csak sajnos későn vettem észre.
Az biztos addig föl nem szerelem amíg "szakival,, meg nem nézetem.
Talán illik ide az a köz mondás is ...- nem minden arany ami fénylik,,,...
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
Nézd meg, hogy a gerjesztés vezetékei szorosan a helyükön vannak-e, illetve a biztosíték érintkezik-e rendesen! Ha ez rendben van, akkor fesszabályzó a következő. A gyújtás nincs összefüggésben a töltéssel!affaire811 írta:Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy 250 es etz-n kevés a töltés,vagyis nem tölt eleget pislákol a visszajelző...
Hol keressem a hibát?
Mi mehetett tönkre?
Kösz a válaszokat!
-
- babakocsis
Üdv!
Hol keressem a hibát?
Mi mehetett tönkre?
Kösz a válaszokat!
Hol keressem a hibát?
Mi mehetett tönkre?
Kösz a válaszokat!
- zsakfos
- A révész
Az általad linkelt 4 állású kapcsoló vajon hogyan kapcsol?Bandita írta:Üdvözlet vaslovasok!![]()
Szeretném kicserélni a gyújtás kapcsolót és ha megoldható akkor a tank alatt a kürt mögött elhelyezni. Valami ilyesmire gondoltam http://www.ripca.hu/termekek?PID=36532&op=product Isten ments hogy valami kárt tegyek a gépszörnyben. Ezért kérnélek titeket hogy írjatok nekem, küldjetek tanácsokat, ötleteket, észrevételeket.
Előre is Köszi!
Úgy mint az Mz gyújtáskapcsoló?
Tudsz róla valamit?
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Az említett helyre akár a gyári kapcsolót is lehúzhatod, de ahogy Kill mondja nem hagyhatod el a gumibúrát róla. Nincs túl sok vezeték a kapcsolón, ha ezeket kiveszed és pótolod a neked megfelelő hosszúságú köteggel, akárhova teheted a gyk-t.Bandita írta:Üdvözlet vaslovasok!![]()
Szeretném kicserélni a gyújtás kapcsolót és ha megoldható akkor a tank alatt a kürt mögött elhelyezni. Valami ilyesmire gondoltam http://www.ripca.hu/termekek?PID=36532&op=product Isten ments hogy valami kárt tegyek a gépszörnyben. Ezért kérnélek titeket hogy írjatok nekem, küldjetek tanácsokat, ötleteket, észrevételeket.
Előre is Köszi!
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ez elég szűznek néz ki, azért a próba nem árt sosem.szketo írta:Sziasztok!! Ajjaj.!!!Lehet hogy az "ékszeres doboz,, nem ékszert, hanem bizsut rejt??
Az 51-es csatlakozási ponton mint ha égés nyomai látszanának.??. Tökre más színű a többitől és elég lilás képet fest.Aztán megfordítva a vezetéken is látszik a nem megfelelő képen történő "bánás mód,,Itt is égési nyomokra bukkantam.Csak sajnos későn vettem észre.
Talán illik ide az a köz mondás is ...- nem minden arany ami fénylik,,,...
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- szketo
- nagy ETZ-s
Sziasztok!! Ajjaj.!!!
Lehet hogy az "ékszeres doboz,, nem ékszert, hanem bizsut rejt??
Talán illik ide az a köz mondás is ...- nem minden arany ami fénylik,,,
...

Talán illik ide az a köz mondás is ...- nem minden arany ami fénylik,,,

- KILL3R etz
- bajnok
Ha elmegy a töltésed valahol útközben, és nem tudsz a világítással spórolni, akkor fogod értékelni a németeket, hogy úgy találták ki ahogy... 
Amúgy ha nem gond a vezetékelés, akkor bármilyen kapcsolót betehetsz kb. Vízálló legyen, az a lényeg.

Amúgy ha nem gond a vezetékelés, akkor bármilyen kapcsolót betehetsz kb. Vízálló legyen, az a lényeg.