Veszy2107 írta:Helló!
Ismét kimerültem az ötletekből, ezért kérném a segítségeteket!!
A tünet nem változott, u.az mint amit az elektronikai topikban is leírtam, de mindjárt összefoglalom itt is...
Kapott a moci új gyújtó kondit, új megszakítót, és a gyújtás oldali főtengely szimering is ki lett cserélve valamint a gyújtás be lett állítva, de tünet nem múlt el!
Számomra még felfedezhetetlen rendszerességgel előfordul, hogy a moci gondol egyet és nem akar beindulni, rugdosom vagy 2 percig, akkor nagy nehezen beindul. Ekkor kb olyan 3-4 ezres tartományban tudom járatni, ha visszaengedem leáll, ha nagyobb gázt húzok mintha fulladna, vagy hát fullad. Itt viszont 3-4 ezer körül a megszokottnál pörgősebb. Itt jön a lényeg, hogy amikor így szarakodik, rájöttem, hogy ha húzok neki szívatót és úgy "túráztatom" akkor pár másodperc múlva jól működik!!! Na ezt miért csinálja?? Nem hinném, hogy ez normális mert szerintem random csinálja, úgy látom független a motor hőfokától! Tegnap szétkaptam a karbit, átpucoltam a fúvókákat tárcsatisztítóval, de semmi extrát nem vettem észre. Próbáltam a tűszelepet is, de az is zárt és nyitott rendesen, legalábbis amikor én próbáltam! Egyedül a szívatót nem szedtem még szét...
Miért lehet ez, hogy ilyenkor kell neki a szívató? Nyilván nem kap rendesen benyát, de nem vettem észre semmi szokatlant vele, nem meg miután megszívatom miért megy rendesen, akkor már nem kap kevés benyát....?
Szerintetek? Valami ötlet esetleg?
Köszi!
Kb 1 hónapja tapasztaltam ugyanezt a Simsonnál. Nálam mondjuk hidegen pöccre indult (már ez gyanús volt, mert nem szokott, csak 2-3 rúgásra), de amint visszanyomtam a szívatót, leállt. Máskor meg ha csak kicsit rajta volt a szívató, már le is fulladt, most viszont pörgött, mint a fene. Amikor bemelegedett, akkor is állandóan húznom kellett neki a gázt, hogy ne fulladjon le, és néha kevés volt neki, hogy a gázt húzom, melegen is kérte a szívatót.
Karbipucolás sem oldotta meg, és végül arra jutottam, hogy valószínűleg falsot szívott a motor, mert a szívócsonkon lévő tömítés cseréjével megoldódott a probléma. (Vagy csak véletlen egybeesés...nem tudom, de most jó a Simo.)
Juteszembe', ETZ-nél is jártam így! Az ETZ-nél a karbi felfogatása is trükkös kicsit, mert pont annyira kell meghúzni a két csavart a közdarabon, hogy az alumínium éppen ne repedjen el, viszont a karbi se rázkódjon ki, illetve ne forogjon el benne. (Szerintem nagyon rossz megoldás, de ez van.)
Szóval amikor visszarakod, és meghúzod a csavarokat (határozottan, de nem ész nélkül, egyiket-másikat-egyiket-másikat...óvatosan), akkor fogd meg a karbit, és próbáld meg elforgatni a közdarabban. Lehet, hogy látszatra frankón benne van, de ha egy kicsit erősebben forgatod, és megmozdul...na, ilyenkor van a gond, engem is megszívatott ez - illetve én magamat, mert nem húztam meg rendesen.
Plusz még a szívatónál lévő gumipogácsát is nézd meg, hogy ép-e.
Egy szó, mint száz, szerintem is tömítetlenség a jelenség okozója.