Futómű
- Target
- Simsonos
- MZ-d típusa: ETZ 150
Re: Futómű
Pedig ahogy látom, itt nincs tömítés.
http://www.szocimotoros.hu/cikkek/telojav/image033.jpg
De ha a szimeringre gondoltál, azt már cseréltem.
http://www.szocimotoros.hu/cikkek/telojav/image033.jpg
De ha a szimeringre gondoltál, azt már cseréltem.
- szketo
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS 250/1
Talán itt találsz hasznos infót....http://www.szocimotoros.hu/hu/szerviz/24allllli írta:És olajcsere az első telóban csak annyi, hogy kiveszem a teleszkópokat és fejjel lefelé kiöntöm az olajat belőle és betöltöm az újat? Bocs ha hülyeséget kérdezek
,,Tiszteld a múltat,hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
- szketo
- nagy ETZ-s
Igen kell! és ha nem túl jó minőségűt sikerül szerezned nem árt ha tömítő pasztát is használ.Én már megjártam úgy hogy össze raktam 2-hónap múlva elkezdett szivárogni,ekkor használtam más tömítést és +tömítő pasztát.Így már nem szivárog.Target írta:Milyen probléma lehet a teleszkóppal, ha alul folyik az anyánál?
Kell oda valamilyen tömítés?
- szketo
- nagy ETZ-s
Értem MrDok,Köszönöm szépen a jó tanácsot!MrDok írta:Kerékcsapágyak között rövid a távtartó cső. Cseréld ki megfelelő méretűre.szketo írta:Biztos van már olyan aki már találkozott ilyen jellegű problémával..
Szép napot kívánok!!!
- Alfa
- Keljfeljancsi
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Érdemes jó alaposan ki is takarítani, meglepődsz mi fog kijönni belőleallllli írta:És olajcsere az első telóban csak annyi, hogy kiveszem a teleszkópokat és fejjel lefelé kiöntöm az olajat belőle és betöltöm az újat? Bocs ha hülyeséget kérdezek
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
És olajcsere az első telóban csak annyi, hogy kiveszem a teleszkópokat és fejjel lefelé kiöntöm az olajat belőle és betöltöm az újat? Bocs ha hülyeséget kérdezek
- occsike87
- Simsonos
- MZ-d típusa: Mz etz 125
Alátámasztom. Az enyém is azzal ment egész idei szezonban és hibátlan.Istvan79 írta:Az enyémben 15W-40 van,már több mint egy éve,és semmi probléma nincs vele.allllli írta:10W 40-es motorolaj jó lehet az első telókba? Valahol mintha olvastam volna h azzal is tökéletesen működik.
- Target
- Simsonos
Milyen probléma lehet a teleszkóppal, ha alul folyik az anyánál?
-
- biciklis
- MZ-d típusa: MZ TS 125
Az enyémben 15W-40 van,már több mint egy éve,és semmi probléma nincs vele.allllli írta:10W 40-es motorolaj jó lehet az első telókba? Valahol mintha olvastam volna h azzal is tökéletesen működik.
- allllli
- versenyző
- MZ-d típusa: Honda CB 400 N
10W 40-es motorolaj jó lehet az első telókba? Valahol mintha olvastam volna h azzal is tökéletesen működik.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Kerékcsapágyak között rövid a távtartó cső. Cseréld ki megfelelő méretűre.szketo írta:Biztos van már olyan aki már találkozott ilyen jellegű problémával..
Szép napot kívánok!!!
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- szketo
- nagy ETZ-s
Sziasztok!!
Ha már itt a fékekről és csapágyakról esik szó,nekem is lenne egy észrevételem történetesen a hátsó kerék ,pontosítva hátsó fék..Olyan könnyedén kellene gördülni a hátsó keréknek is szinte mint az elsőnek,leszámítva a láncvédő által keltett ellenállást,valamint a lánc által stb...Ha szeretném jól beállítani a hátsó féket,ami meg is történt,,szuper!!...ezt követően meghúzom a hátsó kerék tengely csavarját ,lás csodát baromira szorul,fog a fék. Kénytelen vagyok ilyenkor vagy lazítani a fék pálca csavarján,ami az eddigi jól beállított féknek vége ,,,,vagy ha úgy hagyom a beállítást a tengely csavar meglazítása után ismét könnyedén szorulás,gördülő ellenállás mentesen,forgatható a hátsó kerék.de!!! akkor meg félő hogy menet közben ki esik alólam ugye ami nem lenne jó dolog!!!Szóval érzésem szerint nagyon nincs rendben valami??!!..Én??!!!...valami hézagolásra gyanakodom itt.Vagy!!!! Gondolok még arra hogy illő lenne felszabályoztatni a dobot ..Miért??? Ha úgy szerelem be a fékpofákat a dobba hogy még éppen beférjen akkor így-úgy valahogy elfogatható,de érzem hogy a csavar meghúzásával nő a gördülő ellenállás, fékpofák beleérnek a dobba.Arra gondolok hogy nem lehet hogy a dob belső fele szűkebb mind a külső..???Tehát amint meghúzom a tengely csavart akkor szorítom beljebb a pofákat és ezért itt a szűkebb részben szorulhat meg...Szóval minden hasznos információt köszönettel vennék!! Biztos van már olyan aki már találkozott ilyen jellegű problémával..
Szép napot kívánok!!!
Ha már itt a fékekről és csapágyakról esik szó,nekem is lenne egy észrevételem történetesen a hátsó kerék ,pontosítva hátsó fék..Olyan könnyedén kellene gördülni a hátsó keréknek is szinte mint az elsőnek,leszámítva a láncvédő által keltett ellenállást,valamint a lánc által stb...Ha szeretném jól beállítani a hátsó féket,ami meg is történt,,szuper!!...ezt követően meghúzom a hátsó kerék tengely csavarját ,lás csodát baromira szorul,fog a fék. Kénytelen vagyok ilyenkor vagy lazítani a fék pálca csavarján,ami az eddigi jól beállított féknek vége ,,,,vagy ha úgy hagyom a beállítást a tengely csavar meglazítása után ismét könnyedén szorulás,gördülő ellenállás mentesen,forgatható a hátsó kerék.de!!! akkor meg félő hogy menet közben ki esik alólam ugye ami nem lenne jó dolog!!!Szóval érzésem szerint nagyon nincs rendben valami??!!..Én??!!!...valami hézagolásra gyanakodom itt.Vagy!!!! Gondolok még arra hogy illő lenne felszabályoztatni a dobot ..Miért??? Ha úgy szerelem be a fékpofákat a dobba hogy még éppen beférjen akkor így-úgy valahogy elfogatható,de érzem hogy a csavar meghúzásával nő a gördülő ellenállás, fékpofák beleérnek a dobba.Arra gondolok hogy nem lehet hogy a dob belső fele szűkebb mind a külső..???Tehát amint meghúzom a tengely csavart akkor szorítom beljebb a pofákat és ezért itt a szűkebb részben szorulhat meg...Szóval minden hasznos információt köszönettel vennék!! Biztos van már olyan aki már találkozott ilyen jellegű problémával..
Szép napot kívánok!!!
- Dénes
- fi#azsoké
- Kapcsolat:
Ha fék nem fog be, akkor csak a csapágy lehet, és ahogy mondod, túl rövid a távtartó és összehúzod a két csapágyat. Idővel azok összenyomódnak, és cserélni kell. (főleg, ha van megfelelő,méretű)
- m-tom
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 250 Honda CB450S
Mitől melegedhet a hátsó kerékagy hosszabb út után? Konkrétan forró...
Fék nem fog be, a kerék könnyen forog... csapágyra tippelnék, nemrég cseréltem mindkettőt, de "hidegen" és "melegen" is ugyanúgy forog, hangja nincs... talán a távtartó nem jó méret és feszül?
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi....
Fék nem fog be, a kerék könnyen forog... csapágyra tippelnék, nemrég cseréltem mindkettőt, de "hidegen" és "melegen" is ugyanúgy forog, hangja nincs... talán a távtartó nem jó méret és feszül?
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi....
-
- bajnok
Svéd fogó és hagy szóljon.Target írta:Túl vagyok rajta.
Sajnos az állítója be volt állva, és amikor próbáltam elforgatni, szépen letörött.
- Target
- Simsonos
Túl vagyok rajta.
Sajnos az állítója be volt állva, és amikor próbáltam elforgatni, szépen letörött.
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: mz ts 250/1
Ehhez csak annyit, hogy 1 személyre legyen állítva a teló, könnyebb így összenyomni.gabsic írta:-leveszed a telót a motorrólTarget írta:Sziasztok!
Tud valaki segíteni, hogy hogyan lehet szétszedni a hátsó teleszkópokat?
Rugót kéne cserélni benne.
Üdv.
- letámasztod az alját a földön stabil, nem csúszós helyre, letérdelsz, a térded közé szorítod a telót.
- a rugót oldalt megmarkolod, és összenyomod.
- segítőtárs felhúzott állapotban tartja a felső szemét a telónak, és mikor te a rugót összenyomtad, akkor felül a két félkör alakú műanyag kivehetővé válik. Ezeket gyorsan kikapja, nehogy az esetleg a kezedből kicsúszó rugó odacsípje az ujját.
- ezután lehúzod a rugót a teleszkópról.
Összeszerelés fordított sorrendben.
"az élet olyan mint a motor, ha nem megy be kell rúgni"
-
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251, Jawa 250
- Kapcsolat:
-leveszed a telót a motorrólTarget írta:Sziasztok!
Üdv.
- letámasztod az alját a földön stabil, nem csúszós helyre, letérdelsz, a térded közé szorítod a telót.
- a rugót oldalt megmarkolod, és összenyomod.
- segítőtárs felhúzott állapotban tartja a felső szemét a telónak, és mikor te a rugót összenyomtad, akkor felül a két félkör alakú műanyag kivehetővé válik. Ezeket gyorsan kikapja, nehogy az esetleg a kezedből kicsúszó rugó odacsípje az ujját.
- ezután lehúzod a rugót a teleszkópról.
Összeszerelés fordított sorrendben.
-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse
- nagydivad
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 125/150.2, TS125
Ha csak rugócseréhez, akkor satuba befogod és összehúzod amennyire tudod, majd a felső 2 részből álló műanyag ütközőt kiveszed. Ekkor le tudod róla húzni a rugót.Target írta:Sziasztok!
Üdv.
- Target
- Simsonos
Sziasztok!
Üdv.
Üdv.
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ TS250/1
- Kapcsolat:
Nah, kormány lemérve: cca 72 cm. Amit most felraktam, az meg 80 centis, kíváncsi vagyok elférek-e majd vele a sorok közt a városban. Ha nem, akkor levágom 72-re.pempelli írta:okétiger1342 írta: Holnap tervezek egy kormánycserét, akkor tutira lemérem, mert ma is elfelejtettem...
Ha gondolod lemérem a lapost is, van itthon olyan is.
Ilyen lett:
-
- bajnok
okétiger1342 írta:Holnap tervezek egy kormánycserét, akkor tutira lemérem, mert ma is elfelejtettem...pempelli írta: Megköszönném
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- Kapcsolat:
Holnap tervezek egy kormánycserét, akkor tutira lemérem, mert ma is elfelejtettem...pempelli írta: Megköszönném
- K.Imi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 251m
Hossz:53mm, Külső átmérő: 22mm, Belső: 18mmpempelli írta:Srácok hátsó kerékben a kéz csapágy között mekkora a távtartó mérete?
ETZ 250 -röl lenne szó.
MZ ETZ 251e '89
-
- bajnok
Megköszönnémtiger1342 írta:Azt nem tudom, de a lapos kormánynál biztosan szélesebb. 80 valahány cm-re emlékszem, ha gondolod lemérem neked holnap valamikor.pempelli írta:Srácok TS 250/1 magasabb kormánya szélesebb mint az ETZ 250-é
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- Kapcsolat:
Azt nem tudom, de a lapos kormánynál biztosan szélesebb. 80 valahány cm-re emlékszem, ha gondolod lemérem neked holnap valamikor.pempelli írta:Srácok TS 250/1 magasabb kormánya szélesebb mint az ETZ 250-é
-
- bajnok
Srácok TS 250/1 magasabb kormánya szélesebb mint az ETZ 250-é
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- Kapcsolat:
Igaz, hogy off, de itt egy leírás:szili83 írta: Zala, de már találtam valakit, igaz 2-3 hét múlva ér rá.
Amúgy erről nincs egy leírás, hogy hogyan kell? Jó lenne.
http://babettafeeling.blogspot.hu/2006/ ... plett.html
-
- bajnok
Srácok hátsó kerékben a kéz csapágy között mekkora a távtartó mérete?
ETZ 250 -röl lenne szó.
ETZ 250 -röl lenne szó.
Zala, de már találtam valakit, igaz 2-3 hét múlva ér rá.MrDok írta:Ha leírnád hol laksz, lehet kapsz konkrét választ. Pl én szoktam magam ilyenekkel szivatni...........szili83 írta:Vettem egy 18'-as nagyon pöpec felnit, a krómozása is nagyon jó, DE! a felni hátsó, nekem első kellene...
Át léehetne fűzetni? Vajon ki csinál ilyet, s mennyiért? Az első felnim üt, ezért kellene valami megoldás. A régo dobomat belefűzni a mostaniba....
Amúgy erről nincs egy leírás, hogy hogyan kell? Jó lenne.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ok, napközben úgyis ráérek, fagyizás közben összefűzöm neked! De ott legyen veled!kiszsebi írta:Akkor Somogyra viszek pár felnit, küllőtMrDok írta:...Pl én szoktam magam ilyenekkel szivatni...........
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Akkor Somogyra viszek pár felnit, küllőtMrDok írta:...Pl én szoktam magam ilyenekkel szivatni...........
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Ha leírnád hol laksz, lehet kapsz konkrét választ. Pl én szoktam magam ilyenekkel szivatni...........szili83 írta:Vettem egy 18'-as nagyon pöpec felnit, a krómozása is nagyon jó, DE! a felni hátsó, nekem első kellene...
Át léehetne fűzetni? Vajon ki csinál ilyet, s mennyiért? Az első felnim üt, ezért kellene valami megoldás. A régo dobomat belefűzni a mostaniba....
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
Vettem egy 18'-as nagyon pöpec felnit, a krómozása is nagyon jó, DE! a felni hátsó, nekem első kellene...
- telectronic
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250 - CZ350
- Kapcsolat:
Nagyobbra kell csinálni a furatot a következő csapágy méretre és nagyobb csapágy bele.moyos írta: Holnap elmegyek gépműhelybe, megkérdem, hogy menthető-e az agy, vagy kivérzett...
Esetleg persely, de az meg már többe lesz mintha cseréled a kereket, ha csak nem 2 üveg sörös gépműhelyes embereid vannak
Előre tekintünk és nem a múlttal törődünk. A motor is előre megy
Elektronikai, motor és egyéb bazár : http://telectronic.hu
Easy rider "Born to be wild" öööö izé "Born to be free"
- moyos
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ES 150/1 (kisTrophy)
Hi!DNPali írta:Üdv!
Leszedtem a hátsó kereket, gumi és csapágycsere miatt. A lánckerék oldali csapágy nemcsak, hogy kotyog, de a külső gyűrűje megfordul a dobban, agyban (nem tudom mi a pontos neve), lényegében tudom forgatni az egész csapágyat a foglalatában, nem azért mert annyira szorul a belseje, a másik csapágynak semmi baja.
Lehet itt valami különösebb probléma vagy csak cseréljem le a csapágyakat és kész?
Csapágycsere nem elegendő, mert ugyanúgy a blokkban fog forogni. Hasonló csónakban evezek, de én az offal. Autószervízben annyit mondtak a csapágyragasztóra, hogy egy ideig megfogja, de a terhelés megteszi a magáét, és ugyanott köt ki, ahol van.
Holnap elmegyek gépműhelybe, megkérdem, hogy menthető-e az agy, vagy kivérzett...
- DNPali
- babakocsis
- MZ-d típusa: ETZ-250
Üdv!
Leszedtem a hátsó kereket, gumi és csapágycsere miatt. A lánckerék oldali csapágy nemcsak, hogy kotyog, de a külső gyűrűje megfordul a dobban, agyban (nem tudom mi a pontos neve), lényegében tudom forgatni az egész csapágyat a foglalatában, nem azért mert annyira szorul a belseje, a másik csapágynak semmi baja.
Lehet itt valami különösebb probléma vagy csak cseréljem le a csapágyakat és kész?
- telectronic
- kis ETZ-s
- Kapcsolat:
Nekem pontosan ilyen van benne, ugyan nem folyik, de felhordja az olajat a teleszkópszárra.Target írta:Akkor ez volna jó?
http://www.mofaker.hu/termek/Szimering- ... os__935490
Mondjuk ha görbe, vag már nagyon kopott, karcos a szár akkor mindegy milyen szimering van benne, 1-2 hónap és jönni fog az olaj megint.
- Target
- Simsonos
Akkor ez volna jó?
- tiger1342
- nagy ETZ-s
- Kapcsolat:
A méret stimmel, de én Huber szimmeringet nem raknék sehova, kb 1 év alatt tönkrementek.pempelli írta:Ez jó oda:http://www.mofaker.hu/termek/Szimering- ... os__935480Target írta:Sejtettem, hogy ugyan az, csak valahol mást láttam.
Akkor ezek jók volnának?
http://www.mofaker.hu/termek/Szimering- ... ER__935470
http://www.mofaker.hu/termek/Szimering- ... os__935480
Hétfőn megyünk.
Normál 2 ajkas szimmeringnél minimális az árkülönbség.
-
- bajnok
Ez jó oda:http://www.mofaker.hu/termek/Szimering- ... os__935480Target írta:Sejtettem, hogy ugyan az, csak valahol mást láttam.
Akkor ezek jók volnának?
Hétfőn megyünk.
- Target
- Simsonos
Sejtettem, hogy ugyan az, csak valahol mást láttam.
Akkor ezek jók volnának?
Hétfőn megyünk.
Akkor ezek jók volnának?
Hétfőn megyünk.
-
- bajnok
ugyanazTarget írta:És a 250-es teleszkóp szimeringje akkora mint a 125-ösé?
Állítólag a teleszkóp szár átmérője kisebb.
Mikor hozzátok a cuccokat?nem tudod?
- Target
- Simsonos
És a 250-es teleszkóp szimeringje akkora mint a 125-ösé?
-
- bajnok
Kecskéden van szimering,telószár ki ,harmonika gumi leszed,szimering kiszed ,új szimering berak,2,3dl olajjal feltölt,visszatesz.Target írta:Sziasztok.
Mióta megvettem 125-ös ETZ-met csöpög az első villából az olaj.
Először azt gondoltam, hogy akitől vettem, biztos több olajat rakott bele a kelleténél, ezért nem idegesített.
Viszont mostanra úgy tűnik, hogy szépen lassan elszivárgott az összes olaj belőle, mert már minden kis gödörnél felkoppan.
Arra gyanakszom, hogy szimeringes.
Hogy működik egy ilyen szimerin cseréje? Kivitelezhető házilag a csere? Hol lehet hozzá való szimeringet kapni?
Előre is köszönöm.
Üdv.
De nézd meg nincs-e sérülés a szárakon nehogy azért veri ki az olajat,mert akkor nem érdemes vele foglalkozni.
- Target
- Simsonos
Sziasztok.
Először azt gondoltam, hogy akitől vettem, biztos több olajat rakott bele a kelleténél, ezért nem idegesített.
Viszont mostanra úgy tűnik, hogy szépen lassan elszivárgott az összes olaj belőle, mert már minden kis gödörnél felkoppan.
Hogy működik egy ilyen szimerin cseréje? Kivitelezhető házilag a csere? Hol lehet hozzá való szimeringet kapni?
Előre is köszönöm.
Üdv.
Előre is köszönöm.
Üdv.
- telectronic
- kis ETZ-s
- Kapcsolat:
Forró napot, ebben a 3x fokos melegben
Szétszedtem egy hátsó teleszkópot és hát úgy porrá van benne törve a rugó meg a zéger gyűrű és persze az olaj mennyisége sem lehet benne több mint fél deci...
Szóval van benne a dugattyú felette egy rugó azon egy lemezke, majd egy vastag alátét és afelett egy gumi karika, na ez is szét van szakadozva. Ilyet lehet valahol kapni, mert ezt nem találtam.
Továbbá ez a gumikarika ez mit tomít el mitől ? Mert én úgy ránézésre inkább koppanásgátlónak látom, mert ha teljesen passzentos lenne akkor nem tudna az olaj átfolyni rajta és a cső tetején távozni.
Szétszedtem egy hátsó teleszkópot és hát úgy porrá van benne törve a rugó meg a zéger gyűrű és persze az olaj mennyisége sem lehet benne több mint fél deci...
Szóval van benne a dugattyú felette egy rugó azon egy lemezke, majd egy vastag alátét és afelett egy gumi karika, na ez is szét van szakadozva. Ilyet lehet valahol kapni, mert ezt nem találtam.
Továbbá ez a gumikarika ez mit tomít el mitől ? Mert én úgy ránézésre inkább koppanásgátlónak látom, mert ha teljesen passzentos lenne akkor nem tudna az olaj átfolyni rajta és a cső tetején távozni.
-
- bajnok
KösziK.Imi írta:Honlap főoldalon gumi méretekről/jelölésekről van egy cikk:pempelli írta:110 es gumiméret minek felel meg? 3,25 col?
http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... cle&id=599
- K.Imi
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 251m
Honlap főoldalon gumi méretekről/jelölésekről van egy cikk:pempelli írta:110 es gumiméret minek felel meg? 3,25 col?
http://www.mzclubhungary.com/index.php? ... cle&id=599
MZ ETZ 251e '89
-
- bajnok
110 es gumiméret minek felel meg? 3,25 col?