csabyka88 írta:Ha emiatt nem tudsz aludni, próbáld ki, és meglátod, mi változik. Ezt csak te tudod megnézni, mert miden motor egyedi.Veszy2107 írta: Köszi ismét a választ... csak nem hagy nyugodni a lehetőség, hogy úgy vajon milyen lehet, azért érdeklődök. De potyára meg nem akarok szerelgetni! Kösz még 1x!Minimális szerelés az egész. Ha fogyasztáscsökkenést akarsz elérni, és tegyük fel, hogy normálisan, 90-100-as tempóval használod a motort, akkor nyélgázon szinte sohasem húzod neki, szóval itt a súberrel tudsz variálni. Ha feljebb akasztod (tehát mélyebben lesz), akkor kevesebb benzint vesz fel ugyanannyi levegőhöz, szóval csökken(het) a fogyasztás, de itt is a gyertya fogja megmutatni, hogy keveset vagy sokat kap a motor, tehát, hogy milyen a keverék. A kevesebb fogyasztásra csak addig érdemes rámenni, amíg a gyertyakép barna marad, mert különben könnyen megragaszthatod a dugót a szegényebb keverék miatt.
Persze ne gondoljuk, hogy majd 3 literből eljársz a 250-essel úgy, hogy folyamatosan 90-et mész vele, ez csak városi legenda. 4-5 litert be fog nyelni így is. (Én nemrég számoltam ki 1000 kilométerre a fogyasztást, a BVF 30N3-1-es karbival 5,2 literre jött ki /100km, és ebben nem volt utassal motorozás, illetve nem is száguldoztam a motorral. 90-100 km/h, kényelmesen.)
Szóval ugyanoda jutsz végül, hogy így is, úgy is szerelned kell, ha meg akarod tudni. Állítasz valamin -> gyertyakép változott-e? Megint állítasz valamin -> gyertyakép változott-e? ... Jó móka.
Szia!
Nem célom a fogyasztás túlzott lecsökkentése, olyan sokat nem mászkálok vele hétköznap hogy 1-1.5 csökkenéssel olyan sokat spóroljak, inkább menjen és ne ragadjon meg...!

Van esetleg valami észrevételetek a leírtak alapján?