uli írta:Sziasztok!
Ha a főtengelycsapágynak axiális játéka van az mennyire baj? Radiális nincs semmi, de tengely irányban érezhetően van. Vadonat új csapágyakról van szó, természetesen. Valaki itt még a télen ajánlotta, ZKL.
Bele merjem rakni, vagy inkább vegyek új FAGot vagy SKFet?
Köszi!
Üdv
Én (is) ajánlottam a ZVL-t(szlovák jelölés-ZKL cseh de ugyan az) nekem bevált a Pannoniába már túl vagyok majdnem az ezer Km vele és semmi lógás... elvileg minimális oldalirányú mozgás lehet egy új csapágynál még a nevesebb FAG-SKF nél is.A lényeg ha elmentél vele 20-30 ezret akkor sem lehet nagyobb az a bizonyos lógás". Sajnos én pont SKF csapággyal jártam így és nem is egy simsonál én újítottam fel őket és bizony a csapágyak hamar megadták magukat,ezért tértem én is át az olcsóbb kisebb nevű csapágyra(ZVL)mivel ezekkel eddig nem volt probléma (a saját simomba is SKF van az már túl van a 15000km és jó bár kb 7 éve csináltam)lehet akkor még jobb volt a csapágy.
Az MZ-m(két éves csapágyak) is SKF de mivel 7000km körül van benne és bizony lóg a főtengely és oldal irányba is ezért a jövő hónapba azt is kicserélem lehet ZVL lesz benne majd.
Én csalódtam már sok neves termékbe ami azért nem is volt olcsó.
És még egy érdekesség:én ilyen keleti csodákat"javítok és nem találkoztam még a 25 év alatt főtengely csapágy hibás babettával pedig láttam már párat de ha valamiért(berohadt az állásba..)kicserélték a csapágyait(akár FAG ra vagy bármi másra) azok hamar megadták magukat,gyárilag szlovák csapágyas ..