Skf boltban keress.pempelli írta:Valaki linkelt itt régebben szimering kopás helyére valami perselyt de nem találom valaki nem tudja a linket illetve hol
Erre gondoltál ugye?
http://www.karb-tech.hu/index.php?m=ter ... 1441595833

Skf boltban keress.pempelli írta:Valaki linkelt itt régebben szimering kopás helyére valami perselyt de nem találom valaki nem tudja a linket illetve hol

Szia!Pb369 írta:Sziasztok
segítséget szeretnél tőletek kérni etz 150-es blokkomat szeretném felújítani és ha valaki leírná hogy milyen szimering és csapágyak kellenek meg hogy hány darab megköszönöm meg azt is ha van valakinek elfekvőbe egy robbantott ábrája
előre is köszi

Nekem sincs magyar, de úgy emlékszem az "MZ hogyan tovább"-ban benne van a kis ETZ is...Veszy2107 írta: Köszi!
Valamiért a szerelési kézikönyv ki is ment a fejemből....![]()
Üdv!
Nem tudtok egy linket magyar nyelvű javítási kézikönyvről? Régen megvolt a pdf-ben, de már nem találom és linket se találok ahonnan letölthető lenne!

Zsír, köszi! Viszont a kiálló részeket érdemes elsimítani a gázok útjából ugye?nyakas írta:Öntésnél zárványok keletkeznek , gázok eltávozási helyei. Homokmintában való öntésnél. ez a hengerfej még nem présöntéssel készült, és nem is süllyesztékben kovácsolt /odorbavert/ öntés, tehát a technológiából ered.

Ezen már én is agyaltam és szerintem a kipufogóból esetleg vissza kerülhet egy kis koksz vagy ilyesmi.tiger1342 írta:Miért van az, hogy MINDEGYIK 2T hengerfejen, amit eddig láttam, ilyen kráterek voltak?
Feltételezem a dugattyú belekalapál valami idegen anyagot, amit aztán a motor kiköp a kipufogón, de hogy a francba tud oda bármi bejutni? Elsőnél még azt hittem, széthullott tűgörgő okozza, de hogy mindegyikben széthullott volna, azt kötve hiszem...

Apa66 írta:Sziasztok!
ETZ 250 hengere fel lett fúratva 71,5-re, vettem új dugattyút gyűrűkkel és a gyűrűket ha belerakom a hengerbe, akkor összeérnek. Mekkorának kell lenni a hézagnak a gyűrűk végei között?
András

1-el nagyobb menetet vágni belepempelli írta:Srácok van nálam felújításon egy 250-es ETZ ,szét van cseszve a menet a forgórészben,ötlet kellene hogy tudom leszedni hogy a blokk ne sérüljön.
Előre is köszi.

A kereket fellazítva, a feszítő teljesen kiengedve enged, egyébként a lengővilla is tud kicsit előremenni mikor már kivetted a tengelyt.kiszsebi írta:Lánccal mit csinálsz? Enged annyit? (csak kérdés, mert én még nem csináltam a Te módszered szerint)gabsic írta:...Te Zsebi, nem túlzás ez kicsit?...
Általában a tengely berohad, azt kiszedni nem egyszerű.. Amúgy meg szerintem a szilent is tönkremehetett már a villában... Annak a cseréje?
Egyébként optimális esetben tényleg elég lehet az Általad leírt módszer. Viszont én sosem állok neki a szerelésnek úgy, hogy az optimális esetekre készülök fel. Mert ugye tudjuk, ha valamihez hozzányúlunk, akkor más hiba is előjöhet.

Lánccal mit csinálsz? Enged annyit? (csak kérdés, mert én még nem csináltam a Te módszered szerint)gabsic írta:...Te Zsebi, nem túlzás ez kicsit?...

Te Zsebi, nem túlzás ez kicsit?kiszsebi írta:eléggé...atesz155 írta:Ezaz! szvsz a jobb oldali "perselyem" el vvan törve. Nagy meló kicserélni?
blokk ki, hátsó kerék ki, lengővilla ki (persze, ha a tengelye nincs berohadva)...

úúújjajajajj... akkor keresnem kell valami hozzáértőtkiszsebi írta:eléggé...atesz155 írta:Ezaz! szvsz a jobb oldali "perselyem" el vvan törve. Nagy meló kicserélni?
blokk ki, hátsó kerék ki, lengővilla ki (persze, ha a tengelye nincs berohadva)...

eléggé...atesz155 írta:Ezaz! szvsz a jobb oldali "perselyem" el vvan törve. Nagy meló kicserélni?

Ezaz! szvsz a jobb oldali "perselyem" el vvan törve. Nagy meló kicserélni?pempelli írta:Szerintem te valami ilyesmit keresel:http://auto-motor.vatera.hu/motor_robog ... 33595.htmlatesz155 írta:Sziasztok,
mióta megvettem a motort, a motorfék és a gázadás között be-be rángatja a blokk a vázat. Mint kiderült, ahol a blokk hátulja a vázhoz van erősítve két oldalt valamiféle szilentes megoldással (de lehet hogy nem), ott el van törve valami. Remélem nagyjából érthető volt, hogy mire akarok kilyukadni. Szóval annak mi ott a neve, és hogyan kell kérnem a boltban?
köszi

Szerintem te valami ilyesmit keresel:http://auto-motor.vatera.hu/motor_robog ... 33595.htmlatesz155 írta:Sziasztok,
mióta megvettem a motort, a motorfék és a gázadás között be-be rángatja a blokk a vázat. Mint kiderült, ahol a blokk hátulja a vázhoz van erősítve két oldalt valamiféle szilentes megoldással (de lehet hogy nem), ott el van törve valami. Remélem nagyjából érthető volt, hogy mire akarok kilyukadni. Szóval annak mi ott a neve, és hogyan kell kérnem a boltban?
köszi

Á én tudod hogy nem iszomKILL3R etz írta:Vettél volna inkább a kapitánynak egy sört a tanácsért...

Sziasztok!zsakfos írta:intelatom írta:
A trafó új benne, igaz h utángyártott, amikor nem volt szikra erre gyanakodtam ezért próbáltam ki egy újjal. este visszarakom a gyárit és megnézem azzal.
A gyertyahézagot azt hogy állítom be?
Jeladós gyújtás van egyébként a motoron, és több gyertyával is próbáltam már.
Szerintem mindenképp próbáld meg a régi trafóval,nem kerül semmibe![]()
Gyertyahézagot szemre tudod belőni ha nincs hézagmérőd.

intelatom írta:
A trafó új benne, igaz h utángyártott, amikor nem volt szikra erre gyanakodtam ezért próbáltam ki egy újjal. este visszarakom a gyárit és megnézem azzal.
A gyertyahézagot azt hogy állítom be?
Jeladós gyújtás van egyébként a motoron, és több gyertyával is próbáltam már.

zsakfos írta:A durrogás trafó hibára utal.intelatom írta:Még nem vettem szívócsonkot, majd csak délután fogok, de azért reggel lementem és rárúgtam egy párat hátha, a helyzet a következő nem indul be csak durran néha, de iszonyat hangosat.
Tolásra is csak olyan mintha be-be indulna de mégsem...
Mindenképp kicserélem a szívócsonkot csak azt nem értem, hogy akkor előző nap meg miért ment még a motor, a garázsban magától nem reped szét a csonk, ezek szerint már eddig is olyan volt.
Arról nem is beszélve hogy alattomos tud lenni némelyik trafó.
Gyertyát kivéve van szikra,benn viszont nincs nyomás alatt.
Trafót cserélnék a helyedben.

Nekem is hasonló volt,csak én hiába állítottam a gyertyahézagot nem javúlt.Gyertya csere,és azóta jó.Amúgy 2 napot használtam azt a gyertyát.allllli írta:Most olvasom vissza h a csap is kitakarítva. Nekem is csinált hasonlót h csak pöffent egyet sokadik rúgásra meg néha durrant egy hatalmasat. De nekem nem mászott el a gyújtás, be volt állítva rendesen és mégis durrant néha. Nekem a gyertyahézag 0,6-ról 0,4 mm-re módosítása megoldotta ezeket a gondokat. Igaz ez csak tüneti kezelés de egy próbát megér.

A durrogás trafó hibára utal.intelatom írta:Még nem vettem szívócsonkot, majd csak délután fogok, de azért reggel lementem és rárúgtam egy párat hátha, a helyzet a következő nem indul be csak durran néha, de iszonyat hangosat.
Mindenképp kicserélem a szívócsonkot csak azt nem értem, hogy akkor előző nap meg miért ment még a motor, a garázsban magától nem reped szét a csonk, ezek szerint már eddig is olyan volt.

Én arra gondoltam volna h az elektronikus gyújtásban romlott el/olvadt ki valami, mert egyszer még ment aztán meg nem. De így h beöntesz benzint és pöffen párat, szikra tuti h van. Csak az üzemanyag ellátással lehet valami. Azt írtad h kicserélted a karbit és ugyanez a helyzet. Nem lehet h az üzemanyag nem folyik utána a karburátorba? Tehát a csapnál el van dugulva vagy esetleg a szellőző a tanksapkában. De az is lehet h a repedt csonk miatt sok levegőt kap és kevés benzint és mikor beleöntesz benzint a hengerbe, akkor jön létre a megfelelő levegő-benzin arány és azért indul. És addig jár amíg ez a benzin el nem ég, utána már megint sok a levegő és kevés a benzin. De azt ne kérdezd h hogy repedt meg egy éjszaka alatt a szívócsonk.intelatom írta: Az a furcsa, hogy 3x is beálítottam a gyújtást, hogy a felső holtpont előtt 3mm-el gyújtson, aztán leellenőriztem és teljesen máshol volt nem ott ahol beállítottam, mostmár ez a gond elvileg nincs, de azért megnézem, viszont akkor miért indul be ha benzint öntök a hengerbe?

Henger le, dugó le.m-tom írta:Sziasztok,
Úgy tűnik, hogy a motorom kellemesen elfogyasztott egy dugattyúgyűrűt.![]()
Ez még talán a kisebb baj, leginkább amiatt aggódok, hogy esetleg jutott belőle a forgattyúsházba is és ez később okozna meglepit....![]()
Van valami megbízható módszer (blokkhúzás nélkül), amivel ki lehet onnan varázsolni a maradványokat, ha van? Sűrített levegő, blokkrázás, körbetáncolás, ráolvasás, tudomisénmi....???
Köszi,

Az a furcsa, hogy 3x is beálítottam a gyújtást, hogy a felső holtpont előtt 3mm-el gyújtson, aztán leellenőriztem és teljesen máshol volt nem ott ahol beállítottam, mostmár ez a gond elvileg nincs, de azért megnézem, viszont akkor miért indul be ha benzint öntök a hengerbe?Veszy2107 írta:intelatom írta:Még nem vettem szívócsonkot, majd csak délután fogok, de azért reggel lementem és rárúgtam egy párat hátha, a helyzet a következő nem indul be csak durran néha, de iszonyat hangosat.
Nem lehet hogy elmászott a gyújtás valamitől? ...akkor szokott durrogni! Szerintem ellenőrizd le azt is, hogy jó e még..

intelatom írta:Még nem vettem szívócsonkot, majd csak délután fogok, de azért reggel lementem és rárúgtam egy párat hátha, a helyzet a következő nem indul be csak durran néha, de iszonyat hangosat.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 3 vendég