zsakfos írta:
Hát szerintem ez már túlzás amiket mondasz.Lehet hogy van ilyen meg igy működik elméletben én ezt nem cáfolom,dehogy intstabilabb lenne a motor ha az oldalsztender középen van ezt nem hinném.Nekem ott van pont azért hogy ne tekerje a lengővillát,de én nem tapasztaltam ezt.
Amúgy a nagy motorgyártók is középre helyezik az oldalsztendert.Vagy nem?
Nem elméletben, hanem gyakorlatban, de téma lezárva. mindenki úgy borítja fel a motorját, hogy akarja. Én csak leírtam a véleményemet, hogy így jobb (lenne). A mai motorgyártók meg azért teszik oda, mert az a divat, és a kedves vevő ott akarja lerúgni a sztendert a bőrcsizmájával. Ennyi.
Majd próbáld ki, hogy ha két egyforma motort egymás mellé állítasz, egyiket hátulra (tengelyre) szerelt, a másikat meg középre, vázra szerelt oldaltámasszal, melyik áll jobban a lábán.
Amúgy az 5-ös lemez elég, hogy az eredeti kérdésre is legyen válasz. Csak figyelembe kell venni, hogy a lábtartó nem sima biliacél, így a fülek anyaga és a hegesztőanyag is legyen valami normálisabb anyag, legalább S355-ös. Hegesztőanyagnak meg mondjuk 55.00-s esab elektróda. Hegesztés előtt a csövet 100 fok környékére melegítve, és fémtisztára pucolva.