pl.: 125-ösé és külön 250-esé vagy ezek egyformák?
Választ előre is kösz!!

KösziCat írta:Sajnos nem!pempelli írta:Srácok 250/1 és az ETZ láncvédő bakelit egyforma?
/1 nek a tengely nyílása lapított kör(teteje alja hiányzik) míg az ETZ teljes kör alakú...
Sajnos nem!pempelli írta:Srácok 250/1 és az ETZ láncvédő bakelit egyforma?
Persze hogy van egy kis kotyogása, ez teljesen normális.kr írta:Üdv!
Érdeklődnék, hogy a gyári ill utángyári lengőkar tengely között van-e vastagságbeli különbség? ETZ 250.
A tengelyen 17,95-öt mértem, a lengőkarszilenten meg váz perselyén 18,05-öt. Nem tudom hogy a tengelyem gyári-e
és ha esetleg nem, a gyári nincs-e 18.00-hoz közelebb? Így van érezhető játéka, szeretném eltüntetni.
kr.
Ahogy Dénes mondta.pempelli írta:Srácok etz 250 első kereket átküllözhetek szélesebb abroncsra?mi hátrányom származik belőle?
Nem minden használható belőle!! pl gyűrűk, csak némi alakítás után.Bópapa írta:Sziasztok!
Az első teleszkóphoz való "felújító" készletet használta már valaki? Ha igen, érdemes beruháznom egy ilyenre?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.
Venni kell bele más motorét komplett kereket biztos van ami jó bele. Nekem mondjuk olyan a kerék hogy most az első vagy hátsó a fene tudja, hogy nem lehet elengedni a kormányt mert annyira ráz, hogy pofára esnék vele.....telectronic írta:Igen sajnos, van itt nálam mindjárt kettő is, az egyik rosszabb mint a másik, a 3ik meg a motorban de az meg dobfékes, bár legalább egyenesen fut, csak épp fékhatás nincsDénes írta:Gyári alu kereket nem lehet kapni újat, vagy nagyon ritkán. A használt, meg többnyire mindig hibás.![]()
>Ha kapsz boldban új gyári alu felnit netán az általában 16000ft körül van
Azannya, még nem néztem az árát, de ennyire nem számítottam...
A végén még nekem kell megcsinálnom..
telectronic írta:Még mindig a kerék centírnél tartok, már érdeklődtem vagy 5 bringás boltban, de mind azzal köldött el, hogy nincs befogó szerszáma hozzá és így nem tudja megcsinálni.
Vigyél nekik egy első villát:)telectronic írta:Még mindig a kerék centírnél tartok, már érdeklődtem vagy 5 bringás boltban, de mind azzal köldött el, hogy nincs befogó szerszáma hozzá és így nem tudja megcsinálni.
Igen sajnos, van itt nálam mindjárt kettő is, az egyik rosszabb mint a másik, a 3ik meg a motorban de az meg dobfékes, bár legalább egyenesen fut, csak épp fékhatás nincsDénes írta:Gyári alu kereket nem lehet kapni újat, vagy nagyon ritkán. A használt, meg többnyire mindig hibás.
Ha kapsz boldban új gyári alu felnit netán az általában 16000ft körül vantelectronic írta:Köszi. A képek, meg a referenciák alapján félek többe kerülne a javítás mintha veszek egy új kereket.bambi írta:www.felniklinika.hu/
Köszi. A képek, meg a referenciák alapján félek többe kerülne a javítás mintha veszek egy új kereket.bambi írta:www.felniklinika.hu/
www.felniklinika.hu/telectronic írta:Keresek hozzáértőt, ETZ tárcsafékes első kerék rendbehozására.
A kerék valószínűleg esés vagy ütközés következtében meglehetősen
nem egyenletesen fut, talán egyengetni is kell a felnit.
Küllők nem szakadtak.
Tehát minimum egy centírozás kellene rá.
(Én is meg tudom tákolni, meg a küllőket állítgatni és a nagy huplikat ki tudom szedni,
de azt szeretném, hogy szinte olyan legyen mint az új)
Meg tudja valaki csinálni jó minőségben vagy ajánlani céget aki meg tudja csinálni ?
köszi
Ha jól gondolom ebben a telóban egy fémházas szimmering volt és annak a fémháza még benne van a telóban.Az amit te fémköpenynek irtál.Egy nagy csavarhúzóval forditsd ki,vigyázva hogy a teló belső fele ne sérüljön.romfeld írta:Üdv! Lenne nekem egy olyan "problémám", hogy nem tudom megcsinálni az első teló szimering cserét. Ugyan is ahol van maga a szimering a felett van egy fémköpeny amit nem tudom hogy lehet leszedni (már ha egyáltalán le lehet). A régi szimering darabokban jött ki, az újat meg fogalmam sincs hogy rakjam a helyére mivel nem fér be a nyíláson. Lehet így egy kicsit zavaros amit leírok de illusztrálnám képpel:
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/1102 ... es.hu_.jpg
Szerintem az a szimering külső fém pereme csak te lehámoztad róla a burkolatot.romfeld írta:Üdv! Lenne nekem egy olyan "problémám", hogy nem tudom megcsinálni az első teló szimering cserét. Ugyan is ahol van maga a szimering a felett van egy fémköpeny amit nem tudom hogy lehet leszedni (már ha egyáltalán le lehet). A régi szimering darabokban jött ki, az újat meg fogalmam sincs hogy rakjam a helyére mivel nem fér be a nyíláson. Lehet így egy kicsit zavaros amit leírok de illusztrálnám képpel:
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/1102 ... es.hu_.jpg
Ahogy Dénes írta kis ts hátsó felni(1.80x18)telectronic írta:Pl. nem fog elférni a sárvédő alatt, én csak hátsó gumit raktam előlre és bele ért a sárvédőbe alig tudtam megforgatni is...Srácok etz 250 első kereket átküllözhetek szélesebb abroncsra?mi hátrányom származik belőle?
Pl. nem fog elférni a sárvédő alatt, én csak hátsó gumit raktam előlre és bele ért a sárvédőbe alig tudtam megforgatni is...Srácok etz 250 első kereket átküllözhetek szélesebb abroncsra?mi hátrányom származik belőle?
Ha levetted az anyát a tengelyről, akkor ütni kell. Először finoman, ha nincs berohadva kis koccintástól kicsúszik. Ha be van rohadva akkor csavarlazító / fékolaj / melegítés / nagykalapács / hidraulikus prés tetszőleges kombinációval lehet kivenni. De ha ütöd, ne közvetlenül a tengelyt üsd, hanem tegyél közé keményfát, vagy alumíniumot.Spicces írta:Üdv!
Az érdekelne hogy a lengő villa tengelyt hogy lehet sérülés mentesen ki venni, mert ahogy nézem csak ki kellene ütni de nem merem túl erősen mert nem vagyok benne biztos hogy jól csinálom. Segítsetek légyszives.
A vázat akarom festésre kész állapotba hozni. Jah meg a sztendert sem tudom hogy kéne. Csak simán erővel?
Szia!Nandor írta:Sajnos a hátsó rugós tagok eléggé elfáradtak a motoromon, ha kiemelkedés van az úton azt csillapítás nélkül átadja, ha mélyedés akkor meg /két személlyel csomaggal/ annyira összenyomódik, hogy a kerék beleér a sárvédőbe.
Arra gondoltam veszek másikat, találtam is a közelben de mivel ez ritka tekercselésű nem tudom, hogy bírná bírná a terhelést.
http://www.jofogas.hu/komarom_esztergom ... 153687.htm
Elképzelhető, hogy a nagy MZ-re nem is jó?
A rugót ki tudod cserélni,de szerintem ez így ahogy van tökéletes,nekem is ilyen van a mocimon.Nandor írta:Sajnos a hátsó rugós tagok eléggé elfáradtak a motoromon, ha kiemelkedés van az úton azt csillapítás nélkül átadja, ha mélyedés akkor meg /két személlyel csomaggal/ annyira összenyomódik, hogy a kerék beleér a sárvédőbe.
Arra gondoltam veszek másikat, találtam is a közelben de mivel ez ritka tekercselésű nem tudom, hogy bírná bírná a terhelést.
http://www.jofogas.hu/komarom_esztergom ... 153687.htm
Elképzelhető, hogy a nagy MZ-re nem is jó?
Na megvan a hiba valószínűsíthető oka vagy fasza 8 as az első kerékbennova001155 írta:Lenne egy kis gondom nagyobb tempómál 110-120 körül kóvályog a motor eleje mit tanácsoltok mi lehet a gond? illetve kissebb tempónál 50 körül elengedem a kormányt akkor beszitál a gép.
Attol hogy új a gumi,még lehet karkaszhibás.nova001155 írta:Kormánycsapágy kerékcsapágy azzal nincs gond a gumi zsír új és rendesen felvan rakva teleszkópok a télen lettek felújítva a kerékcentírozás dolog még nem volt viszont aztkéne megejteni :S. Vagy esetleg villamerevítő beszerzése?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég