hell írta:Na azért nálam ennyire nem nagy a baj, hogy meg kelljen válogatni melyik féket használjam.
Ifju pádáván satuzzál bátran. Az erő legyen veled....
...és a TAJ kártya.

hell írta:Na azért nálam ennyire nem nagy a baj, hogy meg kelljen válogatni melyik féket használjam.
Ifju pádáván satuzzál bátran. Az erő legyen veled....

Röviden: csak neked csak mostVeszy2107 írta:hell írta:A google legyen a barátod vagy itt a kereső mert volt róla szó nem kevés annó.
Jogos! de mondjuk ha a googleba beírnám hogy sinter, akkor kétlem hogy azt dobja ki, mint amiről itt szó van....!de majd itt akkor utána olvasok.....

Satuféket húzva nem csikorog, csak az nem mindig előnyös. Mostanában egyre ritkábban... Másrészt már tettem volna ellene, rézpasztával megkentem a hátoldalát a betéteknek. Jó volt, zajtalanná vált... hazáig. (Késő este hazaérve inkább hátsó féket használva állok meg a ház előtt)hell írta:Az tuti, hogy csikorog utálom is miatta mint állat. Pedig azt mondták ez nem fog, igaz is ha megcsiszolja az ember utánna egy darabig csendes...![]()
Legközelebb a sinter lesz tesztelésen(arra is azt mondják tuti nem csikorog)....

hell írta:A google legyen a barátod vagy itt a kereső mert volt róla szó nem kevés annó.

hell írta:Az tuti, hogy csikorog utálom is miatta mint állat. Pedig azt mondták ez nem fog, igaz is ha megcsiszolja az ember utánna egy darabig csendes...![]()
Legközelebb a sinter lesz tesztelésen(arra is azt mondják tuti nem csikorog)....

KILL3R etz írta:Használni kell a féket, nem vasalgatni...![]()

Veszy2107 írta:kupi írta:Esetleg az után gyártott kiváló minőségű" fékbetét csodája.Sajnos ismerős láttam már ilyent :lehet kapni(főleg piacokon) suzukihoz és Dácsiához is olcsó betétet ami ezt produkálja(lehet papírból van)?Félelmetes egy biztos.
Hát igen az után gyártott cuccok a kedvenceim!Mondjuk én még nem cseréltem benne pofát kb 4000-5000km-et mentem vele mióta nálam van, de arról se tudok infót hogy az előző tulaj cserélt-e benne és ha igen akkor milyet..... :/
Én a télen akarok benne cserélni meg szabályoztatni a tárcsát, de nem tudom milyen pofát fogok kapni.... :/ Esetleg nincs valami tipp, ahol megbízható tárcsát lehet kapni? Vagy esetleg ferodoloztatás itt is megoldható mint a dobfék betéteknél?
Köszi még egyszer!

kupi írta:Esetleg az után gyártott kiváló minőségű" fékbetét csodája.Sajnos ismerős láttam már ilyent :lehet kapni(főleg piacokon) suzukihoz és Dácsiához is olcsó betétet ami ezt produkálja(lehet papírból van)?Félelmetes egy biztos.

Még mindig azt mondom, hogy érdemes lenne az ebay-t, vagy a motorbontókat túrni.Dargo írta:Vélemény?

Faszán hangzik nagyon ha nem valami "hamisítvány" jellegű dolog. Igazából csak a közbetét tűnik egyedinek, a többi a standard Brembo cucc.Dargo írta:ÜDV.
VETT MÁR VALAKI ILYEN CUCCOT? Vélemény?
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 74387.html
Köszi a gyors választ ,akkor le is csapok rá.MrDok írta:Biztosan, csak a fékcsővel kell variálnod, ennek (is) szemes a felfogatása, mint ahogy minden rendes főfékmunkahengernek.

Biztosan, csak a fékcsővel kell variálnod, ennek (is) szemes a felfogatása, mint ahogy minden rendes főfékmunkahengernek.

Kérdés: mennyit kell mozdítani a fékkulcs karján alaphelyzettől, hogy fékezni kezdjen?Andrá$ írta:Hát olyan mintha nehéz leírni erősen de tompán fog hiába húzom jobban már nem lehet és nem is fog jobban

Ismerős érzés simsonon nekem is ez van húzom mint a hülye de a lassító hatás elmarad. Nem nagyon törődtem még vele szerintem is mosd ki alaposan aztán majd csak jólessz a vizsgán ott a padon kicsit más ám nincs akkora tömeg az elsőkeréken könnyebben betudja blokkoltattni.Andrá$ írta:Hát olyan mintha nehéz leírni erősen de tompán fog hiába húzom jobban már nem lehet és nem is fog jobban

Nyugodtan csiszold meg a dobot is, valami durvább smirglivel.Andrá$ írta:Sziasztok,
A héten kel a motort műszakira vinnem és hát az első fékemmel van egy kis gondbárhogy állítom nem az igazi behúzom ahogy csak tudom keményen fog a karnál úgy tűnik de a kereket nem tudja állóra fékezni csak szép lassan megállítja meg hát elég kemény nehéz húzni a fékkart hogy fogjon attól félek hogy egyszer csak elszakad a bovden ha mindig ilyen erővel húzom és így se fog vmi jól.fékpofák meg lett csiszolva meg becsiszolva is úgy tűnik majdnem az egész felületen érintkezik,új a bovden is, meg kicsit nyikorog ha teljesen erősen behúzom pont mielőt megáll kerék,Lehet hogy a fékdobot kéne finoman megcsiszolni?
Nemtudom már nincs ötletem és mindjárt megy műszakira
![]()

Ugyanő árult aszettben korábban a nyerget vaterán 30 körül. De most sem 5900 a nyereg (aannyirét ingyen lenne, tucatszámra venném én is), hanem 14000-ért. + 3000 a posta.
Pont ez volt a gondom hogy csak rikító szinekben van fékcső. De akkor erre egyszerű a megoldás.gabsic írta:Igen, felraktam!dkari írta:Gabsic!
Az új fékmunkahengert felraktad amit a vaterán vettél? Milyen jó tanácsokkal látott el Bambi a féknyereggel kapcsolatban?
Többé-kevésbé passzolt minden.
A felrakás során a következő gondok jöttek:
- a kézvédőt az új főfékhengerre nem tudtam úgy felrakni mint a gyárira, úgy csavart kellett esztergáltatnom hozzá. Most fent van, de elég bután néz ki, majd finomítanom kell rajta. De ez legyen a legkisebb gond.
- a alul a féknyeregném a fékcsőnél szivárgott az olaj (nincs megmunkálva a főfékhenger adott felülete, mivel gyárilag beül a kúp tömít), ezért oda is esztergáltatnom kellett egy közdarabot.
- a sárga bevonatos fémfékcső nagyon hülyén nézett ki a kék motoron. De végülis ez egy sima fémfékcső, csak rá van húzva egy műanyag bevonat. A bevonatot simán le tudtan húzni róla, úgyhogy most standard fémfékcső lett.
- ekkor mikor végre működött minden, a féknyereg kezdett el velem szórakozni, elkezdett szivárogni. Sebaj, van egy tartalék, átcseréltem. Az meg középen a felek között eresztett. Oké, levettem, O-gyűrű csere. Ekkor a dugattyúk szorultak, megjárattam őket, de akkor is nagyon fogott a fék. Szétszedtem az eredetit, megkarmantyúztam, meg O-gyűrűt cseréltem, ez most végre talán jó. Bambival az O-gyűrű méretéről (sehol nincs fent neten), meg pár szerelési fortélyról koznultáltam.
Még úton van E-bayről egy állítható fékkar, kicsit hosszabb is mint a gyári, majd az ha megjön, akkor a kézvédő felfogatását is finomítom és kész lesz ez a része a dolgoknak

Igen, felraktam!dkari írta:Gabsic!
Az új fékmunkahengert felraktad amit a vaterán vettél? Milyen jó tanácsokkal látott el Bambi a féknyereggel kapcsolatban?

Ja, végülis jogos, de a garázsom 10km-re van a csapágybolttól. Ha motorral megyek ki a garázshoz, akkor nincs más jármű amivel elmehetnék a boltba. szétszedett féknyereggel meg nem egészséges dolog motorozgatniMrDok írta:Ennyi idő alatt simán szétszeded, és megméred........gabsic írta:Valaki meg tudná nekem mondani a féknyereg 2 fele közé való O-gyűrű méretét?
(fél órája guglizok és nem találom)

Ennyi idő alatt simán szétszeded, és megméred........gabsic írta:Valaki meg tudná nekem mondani a féknyereg 2 fele közé való O-gyűrű méretét?
(fél órája guglizok és nem találom)

Köszi!KILL3R etz írta:5x3 ha jól emlékszem.

Arra azért számíts, hogy hosszabb ERŐS fékezések után kicsit ciripelhet egy ideig az olcsó betét. Meg nekem párás időben is szokott kicsit. (De csak akkor, mikor kezdek fékezni, vagy épphogycsak húzom a kart: tehát a betét már hozzáér a tárcsához, de még nem fekszik fel teljesen)Dargo írta:Köszönöm a segítséget, a tanácsaitok beváltak, elhallgatott a fék. Köszönöm....
Széles utat...

Vazz... Reszelővel 2 x 45 fokban letöröd a betét éleit.Dargo írta:Le kell törni a betét éleit???? Hogyan,mennyire és mivel?
Hol kell bekennem a pasztával? Ott ahol a dugattyú nekinyomódik?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég