dkari írta:Gabsic!
Az új fékmunkahengert felraktad amit a vaterán vettél? Milyen jó tanácsokkal látott el Bambi a féknyereggel kapcsolatban?
Igen, felraktam!
Többé-kevésbé passzolt minden.
A felrakás során a következő gondok jöttek:
- a kézvédőt az új főfékhengerre nem tudtam úgy felrakni mint a gyárira, úgy csavart kellett esztergáltatnom hozzá. Most fent van, de elég bután néz ki, majd finomítanom kell rajta. De ez legyen a legkisebb gond.
- a alul a féknyeregném a fékcsőnél szivárgott az olaj (nincs megmunkálva a főfékhenger adott felülete, mivel gyárilag beül a kúp tömít), ezért oda is esztergáltatnom kellett egy közdarabot.
- a sárga bevonatos fémfékcső nagyon hülyén nézett ki a kék motoron. De végülis ez egy sima fémfékcső, csak rá van húzva egy műanyag bevonat. A bevonatot simán le tudtan húzni róla, úgyhogy most standard fémfékcső lett.
- ekkor mikor végre működött minden, a féknyereg kezdett el velem szórakozni, elkezdett szivárogni. Sebaj, van egy tartalék, átcseréltem. Az meg középen a felek között eresztett. Oké, levettem, O-gyűrű csere. Ekkor a dugattyúk szorultak, megjárattam őket, de akkor is nagyon fogott a fék. Szétszedtem az eredetit, megkarmantyúztam, meg O-gyűrűt cseréltem, ez most végre talán jó. Bambival az O-gyűrű méretéről (sehol nincs fent neten), meg pár szerelési fortélyról koznultáltam.
Még úton van E-bayről egy állítható fékkar, kicsit hosszabb is mint a gyári, majd az ha megjön, akkor a kézvédő felfogatását is finomítom és kész lesz ez a része a dolgoknak

-=[Gabsic Motoros Blogja]=-
Eddigi túráim:
2009: Gabsic Kicsi túrája;
2010: Bakony-túra, Tátra-túra, Örség-túra,
2011: Gyurma-túra, Bakony-túra, Mecsek-túra, Zala túra
2012: Somogy-túra, Mecsek-túra, Őrség-túra
2013: Bakony-túra, Plitvice-i gurulás
2014: Vértes-Gerecse