.........de hát nem olyan nagy probléma ez ha rendesen hasít a sárkány.

Nekem is annyit mutat. Miért mennyit kéne??fzooltan írta:Sziasztok!
TS 125 motorom kilométerórája többet mutat mind kellene.3500-as fordulaton majdnem 70-et.
Mi okozhatja ? Rossz óra, vagy a hajtás?

mindegyik ilyen, együtt kell vele élnifzooltan írta:Sziasztok!
TS 125 motorom kilométerórája többet mutat mind kellene.3500-as fordulaton majdnem 70-et.
Mi okozhatja ? Rossz óra, vagy a hajtás?

Ne haragudj, de te egy... zseni vagyxxgabikaxx írta:Sziasztok!
Barkácsoltam egy kicsit ezen a szép tavaszi napon és gondoltam megosztom veletek hátha tudok segíteni ezzel valakinek.
 Nekem szerencsére nem szokott ilyen gondom lenni, de ez óriási
 Nekem szerencsére nem szokott ilyen gondom lenni, de ez óriási  Nekem a kis 150-esemen ott féklámpa visszajelző volt. Ezt a nagyról hiányolom is, mert hasznos tudni, mikor látható a többieknek, hogy te fékezel - mikor ment gajra valamelyik kapcsoló.
 Nekem a kis 150-esemen ott féklámpa visszajelző volt. Ezt a nagyról hiányolom is, mert hasznos tudni, mikor látható a többieknek, hogy te fékezel - mikor ment gajra valamelyik kapcsoló.

Már csak egy kis lakatos munka kellett az érzékelő lemez tartójához meg egy kis vezetékezés és készen is lett a sztendervisszajelző lámpa
  Már csak egy kis lakatos munka kellett az érzékelő lemez tartójához meg egy kis vezetékezés és készen is lett a sztendervisszajelző lámpa 
 => http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motor/?dr=35256
 => http://www.sportmotor.hu/motoros_kepek/motor/?dr=35256

Ez nem is néz ki rosszul.matt1989 írta:Nem olyan veszélyes a fém doboz ára, csak nem touratech-et kell venni!!!
http://motorozz.hu/img/forum/1220321_2.jpg
A 41 literes darabja 13 ezer Ft újonnan, csak kell egy kicsit barkácsolni a felfogatáshoz, TS-ekhet nem sokat.

Fémnek fém,de nem oldaldobozm-tom írta:
Zsaki,
Én is nagyon töröm a fejem az oldaldoboz kérdésen, de nekem (ha jól látom az avatarodon is) tetszik ez a fém, szerszámosdoboz jellegű doboz is.
Mivel fém, a rögzítés sztem könnyen megoldható, tartós lehet.... Neked (ha iyen van) ez mennyire vált be?
Igaz, olcsónak ez sem éppen olcsó...

Zsaki,KILL3R etz írta:Írj neki 20-at, 25-be megállapodtok az annyira nem para sztem...
Én is 20 körül vettem őket, szintén kulcs nélkül...

Azt frankón felraktadMrDok írta: A vizhatlanságot nem teszteltem, de zárható, és bőséges helyet ad......
Ja, és 7000 volt a 2 db, postázva.
 kár volt eladnom a csomagtartót...
 kár volt eladnom a csomagtartót...
De bizony!MrDok írta: Csak nem erre gondolsz?
...image...
A vizhatlanságot nem teszteltem, de zárható, és bőséges helyet ad......

Csak nem erre gondolsz?kiszsebi írta:a "Méhész" MrDok meg tudja mutatni...zsakfos írta:Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívát
Linket arról a gurulós bőröndről ami elfogadható áron van,könnyen le és feltehető a tartójára,zárható,vízhatlan stb.

Nem vagyok ragaszkodós tipus a "bevált,megszokott" dolgokhoz,de ebben az esetben én úgy gondolom hogyaz Mz-re a Krausernél jobbat én még nem láttam.Ez a bőrönd dolog én nem mondom hogy rossz ötlet,de túl sok a barkácsolás vele kacsolatban.Legalábbis szerintem.Alfa írta: Zsakinak: gurulós bőröndöt elég jókat lehet kapni pl a Keletinél, 4-6e ftért. Nem a legmárkásabb, de azok sem jobb minőségűek amik márkásak, csak túl vannak árazva. Ezek a bőröndök pedig mind zárhatóak, számkódos zárakkal. Az egyetlen érdekes pont a rögzítés, itt ki-ki kedve szerint, de én magam részéről meguntam a fúrkálást, és spaniferrel tervezem, 2 darabbal dobozonként.

Nem gyenge!
  Nem gyenge!
 Én csináltattam kulcsot hozzá, a felső zárakat nyitja, meg a tartóra felkattanókat ami a végében van!
  Én csináltattam kulcsot hozzá, a felső zárakat nyitja, meg a tartóra felkattanókat ami a végében van! 

Nem feltétlenül kell ragaszkodni ahhoz, hogy lemásoljuk az eredeti dobozt. Pl a vízhatlanításra vannak megoldások, csak egyszerűen nem azon sík mentén kell nyílnia.KILL3R etz írta:Szerintem nem olyan egyszerű szerszámot gyártani hozzá... A hátsó rész elég bonyolult, sok merevítés stb. Akkor a zárszerkezetet megoldani, vízálló legyen stb. Nem egy 2 Ft-os mutatvány. 20 alatt tuti nem jönne ki sztem...
Amúgy én adok szívesen kölcsönbe eredeti dobozt mintának. Ugyanaz mint amit zsaki linkelt...

a "Méhész" MrDok meg tudja mutatni...zsakfos írta:Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívát
Linket arról a gurulós bőröndről ami elfogadható áron van,könnyen le és feltehető a tartójára,zárható,vízhatlan stb.

Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívátAlfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...

Egy eredetit kéne kölcsönkérni, arra megcsinál(tat)ni a sablont és kész... Most, holt szezonban még esély is lenne rá.Alfa írta:Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt
Majd meg kell nézni a műszerfalam, az is üvegszálas, persze igényes szerszámmal annál sokkal jobbat is lehet.

Drága ,drága!gabsic írta: Én decemberben vettem, 15 pénz volt a pár.
1 db kulcsot kaptam hozzá, az alapján gyártottam még 2dbt a garázsban, némi saváló lemezből.
Mivel nem egy bonyolult dolog a zárja, legrosszabb esetben szétszedve a zárat lehetne csinálni hozzá hasonlóan házilag.
Szóval szerintem ez ne legyen akadály, viszont amit linkeltél akkor is k_rva drága.

Ok, de nem válaszoltál a kérdésemre!Alfa írta:
Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt
Majd meg kell nézni a műszerfalam, az is üvegszálas, persze igényes szerszámmal annál sokkal jobbat is lehet.

Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?MrDok írta:Össze kéne hozni valami jó kis oldaldobozt az MZ-seknek, emberi áron, mai minőségben, jó dizájnnal.......Alfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...
Nincs kedved ilyesmihez Alfa? Én töröm rajta a fejemet, ha megvagyok az első idomommal (pihen a dolog egy hajóépítő cégnél, de ha nem szedik össze magukat elhozom, és befejezem én), úgyis nagyon belejöttem.
 ), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt
), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt 

Össze kéne hozni valami jó kis oldaldobozt az MZ-seknek, emberi áron, mai minőségben, jó dizájnnal.......Alfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...

Én decemberben vettem, 15 pénz volt a pár.zsakfos írta:Krauser oldaldobozhoz lehet csináltatni kulcsot csak a zár alapján?Valaki csináltatott már ilyet?
Beneveznék erre ha lehet csináltatni kulcsot.
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 26417.html

bébé írta:Sziasztok!
Egy kérdés ETZ krauser-t 250/1-re könnyen fel lehet faragni, vagy felejtõs az ötlet?

Kéthavonta átkenem a fekete bőr dzsekimet kiwi márkáju fekete boxal.Hujber írta:Üdv, nem motorbarkácsolós téma, de szerintem ez a topic a legalkalmasabb a kérdésemre. Bőrkabátot hogyan lehet felújítani? Úgy értem ha kopott. Régebben olvastam egy cikket erről, hogy smirglit használt az illető meg bőr festéket(?) amit cipésznél vett, de a folyamat nem volt leírva. Ti csináltatok már ilyet?

BRISTON bőrbalzsam,legjobb a bőrnek!Hujber írta:Kösz fiúk!

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég