.........de hát nem olyan nagy probléma ez ha rendesen hasít a sárkány.

Nekem is annyit mutat. Miért mennyit kéne??fzooltan írta:Sziasztok!
TS 125 motorom kilométerórája többet mutat mind kellene.3500-as fordulaton majdnem 70-et.
Mi okozhatja ? Rossz óra, vagy a hajtás?
mindegyik ilyen, együtt kell vele élnifzooltan írta:Sziasztok!
TS 125 motorom kilométerórája többet mutat mind kellene.3500-as fordulaton majdnem 70-et.
Mi okozhatja ? Rossz óra, vagy a hajtás?
Ne haragudj, de te egy... zseni vagyxxgabikaxx írta:Sziasztok!
Barkácsoltam egy kicsit ezen a szép tavaszi napon és gondoltam megosztom veletek hátha tudok segíteni ezzel valakinek.
Ez nem is néz ki rosszul.matt1989 írta:Nem olyan veszélyes a fém doboz ára, csak nem touratech-et kell venni!!!
http://motorozz.hu/img/forum/1220321_2.jpg
A 41 literes darabja 13 ezer Ft újonnan, csak kell egy kicsit barkácsolni a felfogatáshoz, TS-ekhet nem sokat.
Fémnek fém,de nem oldaldobozm-tom írta:
Zsaki,
Én is nagyon töröm a fejem az oldaldoboz kérdésen, de nekem (ha jól látom az avatarodon is) tetszik ez a fém, szerszámosdoboz jellegű doboz is.
Mivel fém, a rögzítés sztem könnyen megoldható, tartós lehet.... Neked (ha iyen van) ez mennyire vált be?
Igaz, olcsónak ez sem éppen olcsó...
Zsaki,KILL3R etz írta:Írj neki 20-at, 25-be megállapodtok az annyira nem para sztem...
Én is 20 körül vettem őket, szintén kulcs nélkül...
Azt frankón felraktadMrDok írta: A vizhatlanságot nem teszteltem, de zárható, és bőséges helyet ad......
Ja, és 7000 volt a 2 db, postázva.
De bizony!MrDok írta: Csak nem erre gondolsz?
...image...
A vizhatlanságot nem teszteltem, de zárható, és bőséges helyet ad......
Csak nem erre gondolsz?kiszsebi írta:a "Méhész" MrDok meg tudja mutatni...zsakfos írta:Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívát![]()
Linket arról a gurulós bőröndről ami elfogadható áron van,könnyen le és feltehető a tartójára,zárható,vízhatlan stb.
Nem vagyok ragaszkodós tipus a "bevált,megszokott" dolgokhoz,de ebben az esetben én úgy gondolom hogyaz Mz-re a Krausernél jobbat én még nem láttam.Ez a bőrönd dolog én nem mondom hogy rossz ötlet,de túl sok a barkácsolás vele kacsolatban.Legalábbis szerintem.Alfa írta: Zsakinak: gurulós bőröndöt elég jókat lehet kapni pl a Keletinél, 4-6e ftért. Nem a legmárkásabb, de azok sem jobb minőségűek amik márkásak, csak túl vannak árazva. Ezek a bőröndök pedig mind zárhatóak, számkódos zárakkal. Az egyetlen érdekes pont a rögzítés, itt ki-ki kedve szerint, de én magam részéről meguntam a fúrkálást, és spaniferrel tervezem, 2 darabbal dobozonként.
Nem feltétlenül kell ragaszkodni ahhoz, hogy lemásoljuk az eredeti dobozt. Pl a vízhatlanításra vannak megoldások, csak egyszerűen nem azon sík mentén kell nyílnia.KILL3R etz írta:Szerintem nem olyan egyszerű szerszámot gyártani hozzá... A hátsó rész elég bonyolult, sok merevítés stb. Akkor a zárszerkezetet megoldani, vízálló legyen stb. Nem egy 2 Ft-os mutatvány. 20 alatt tuti nem jönne ki sztem...
Amúgy én adok szívesen kölcsönbe eredeti dobozt mintának. Ugyanaz mint amit zsaki linkelt...
a "Méhész" MrDok meg tudja mutatni...zsakfos írta:Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívát![]()
Linket arról a gurulós bőröndről ami elfogadható áron van,könnyen le és feltehető a tartójára,zárható,vízhatlan stb.
Ez üres beszéd addig amig nem mutatsz egy alternatívátAlfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...
Egy eredetit kéne kölcsönkérni, arra megcsinál(tat)ni a sablont és kész... Most, holt szezonban még esély is lenne rá.Alfa írta:Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt
Majd meg kell nézni a műszerfalam, az is üvegszálas, persze igényes szerszámmal annál sokkal jobbat is lehet.
Drága ,drága!gabsic írta: Én decemberben vettem, 15 pénz volt a pár.
1 db kulcsot kaptam hozzá, az alapján gyártottam még 2dbt a garázsban, némi saváló lemezből.
Mivel nem egy bonyolult dolog a zárja, legrosszabb esetben szétszedve a zárat lehetne csinálni hozzá hasonlóan házilag.
Szóval szerintem ez ne legyen akadály, viszont amit linkeltél akkor is k_rva drága.
Ok, de nem válaszoltál a kérdésemre!Alfa írta:
Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?), és rendszeresen kompozitozok, pont ezért mondom hogy kár megvenni a 80 as években készült cuccot. Simán össze lehet hozni amúgy, csak a szerszám megcsinálása nagy meló, de ha az egyszer kész, akkor lehet fosni óránként egy dobozt
Majd meg kell nézni a műszerfalam, az is üvegszálas, persze igényes szerszámmal annál sokkal jobbat is lehet.
Én elvileg polimertechnikai mérnök vagyok (túl sokszor mondom?MrDok írta:Össze kéne hozni valami jó kis oldaldobozt az MZ-seknek, emberi áron, mai minőségben, jó dizájnnal.......Alfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...
Nincs kedved ilyesmihez Alfa? Én töröm rajta a fejemet, ha megvagyok az első idomommal (pihen a dolog egy hajóépítő cégnél, de ha nem szedik össze magukat elhozom, és befejezem én), úgyis nagyon belejöttem.
Össze kéne hozni valami jó kis oldaldobozt az MZ-seknek, emberi áron, mai minőségben, jó dizájnnal.......Alfa írta:Nem értem miért ugrik mindenki ha Krausert lát. 2 egyforma gurulós bőrönd a megoldás... ugyan nem retro, nem is típusazonos, viszont abból is van kemény borítású, akkorát vesztek amekkorát akartok, színre formára stb is, és okosan fel lehet fogatni betonbiztosra. A krauser meg amúgy is tízszeresre van túlárazva... kulcsok, normális zárak nélkül, 80as években gyártott üvegszálas cuccok...
Én decemberben vettem, 15 pénz volt a pár.zsakfos írta:Krauser oldaldobozhoz lehet csináltatni kulcsot csak a zár alapján?Valaki csináltatott már ilyet?
Beneveznék erre ha lehet csináltatni kulcsot.
http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_f ... 26417.html
bébé írta:Sziasztok!
Egy kérdés ETZ krauser-t 250/1-re könnyen fel lehet faragni, vagy felejtõs az ötlet?
Kéthavonta átkenem a fekete bőr dzsekimet kiwi márkáju fekete boxal.Hujber írta:Üdv, nem motorbarkácsolós téma, de szerintem ez a topic a legalkalmasabb a kérdésemre. Bőrkabátot hogyan lehet felújítani? Úgy értem ha kopott. Régebben olvastam egy cikket erről, hogy smirglit használt az illető meg bőr festéket(?) amit cipésznél vett, de a folyamat nem volt leírva. Ti csináltatok már ilyet?
BRISTON bőrbalzsam,legjobb a bőrnek!Hujber írta:Kösz fiúk!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég