Lóri írta:DKari!
A gázfogantyúban van a kicsiny rugó.
Köszi! A javítási könyvében is így szerepel de nem értem a müszaki rajzon hogy akarja ábrázolni. A
Egész véletlen valami képet nem tudnál küldeni róla?
Lóri írta:DKari!
A gázfogantyúban van a kicsiny rugó.
Ez esetben elnézést kérek azt hittem minden van rajtuk hasonló mint a simon vagy a tz csavaros karbiján!kiszsebi írta:Sajnos ilyen csavar a régi karbikon nincsnova001155 írta:Igen egyszerű a megoldás nem a bowden felhúzásával hanem a tolattyúnak a csavarját kell belőni hogy jó legyen az alapjárat és akkor hagysz egy kis holtjátékot a bowdennek hogy forgatáskor se tudjon beleszólni a dologba.
Sajnos ilyen csavar a régi karbikon nincsnova001155 írta:Igen egyszerű a megoldás nem a bowden felhúzásával hanem a tolattyúnak a csavarját kell belőni hogy jó legyen az alapjárat és akkor hagysz egy kis holtjátékot a bowdennek hogy forgatáskor se tudjon beleszólni a dologba.
Valami olyasmit hallottam olvastam hogy valahol kell lennie egy pici rugónak ami a bovdent tartja meg hogy kormányforgatásnál se változzon az alapjárat? De még a porlasztó robbantott ábráján se látom hol kéne lennieAndrá$ írta:Nekem a 125-ön ugyanígy van az alapjárat ha forgatom a kormányt változik, meglehet szokniellenben a 150-esen bármerre forgatom a kormányt bárhogy nem változik
stabil alapjárat van, így vettem nem nyúltam hozzá, remélem nem is kell
Hát most már legalább megnyugodhatokgabsic írta:Pedig de.dkari írta: Én általában a gyári kezdő értékre szoktam belőni. A tűt a 3. rovátkába, a levegőcsavart teljesen betekerem majd két fordulatot vissza. Ezzel nekem jó szokott lenni. Sajnos én meg az alapjárattal nem bírok. Nem hiszem hogy csak a bovden feszesen tartásával lehet alapjáratot csinálni.
Pedig de.dkari írta: Én általában a gyári kezdő értékre szoktam belőni. A tűt a 3. rovátkába, a levegőcsavart teljesen betekerem majd két fordulatot vissza. Ezzel nekem jó szokott lenni. Sajnos én meg az alapjárattal nem bírok. Nem hiszem hogy csak a bovden feszesen tartásával lehet alapjáratot csinálni.
Én általában a gyári kezdő értékre szoktam belőni. A tűt a 3. rovátkába, a levegőcsavart teljesen betekerem majd két fordulatot vissza. Ezzel nekem jó szokott lenni. Sajnos én meg az alapjárattal nem bírok. Nem hiszem hogy csak a bovden feszesen tartásával lehet alapjáratot csinálni.tamas23 írta:Helo. Valaki magyarázza el légyszi hogy lehet a legkönnyebben ts karbit beállítani, az alapjárat megvan.
Andrá$ írta:Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy valaki esetleg nem tudja, hogy az MZ benzincsapba lévő "cső" ami a tankba van, hogy legyen tartalék, az milyen hosszúságú, mert nekem sajnos mind a 3 motoromból hiányzikés hogy van rögzítve csak simán bele van nyomva vagy esetleg forrasztva?
Mivel motorosboltba sajnos nem kaptam,keresek egy akkora átmérőjű csövet meg akkor olyan hosszút is
![]()
Előre is köszönöm
pityu0524 írta:Sziasztok
Volna 1 kérdésem,ETZ250,1984es évjáratú motor, a keverési aránnyal kapcsolatban,ugyanis régen a 80 as években még nem nagyon voltak full szintetikus olajok,és akkor egyértelmű volt az 1:40.1:50 keverési arány az ásványi arol 2t-vel.De most a full szintetikus olajról azt hallottam,hogy a jó kenőképessége miatt felesleges ilyen dúsan keverni elég 1:60.1:70 arányban keveri.Mi a véleményetek róla?A válaszokat előre is köszi.
üdv:pityu0524
Szerintem nem füstölsz annyira nem kokszolsz gyorsabb égés.KILL3R etz írta:Amúgy miben jobb az 1:80 keverék, az 1:50-hez képest? Jobban ég, kevésbé kokszolja a kipuffot?
Én ha télen is használom a gépet akkor egy rovátkával lejjebb teszem a lemezkét a súberen mivel télen hidegbe a benga lecsapódik majd tavasszal mikor már motorozásra alkalmasabb idő van visszateszem.Daczy írta:Nektek hidegen, friss beindítás után, és kb 2-3 perc melegítés után(gázforgantyúval) megtartja az alapjáratot? Nekem sajnos még 3-4 km után is hidegen leáll egy pár másodperc után, ha szabadon hagyom járni. Melegen nincs ilyen gond(vagy csak később jön elő, nem tudom). Ez természetes, vagy karbin kéne hangolni kicsit?
Szerintem ez tök normális. Hideg van, az MZ meg általában nyárra van karburálva. Be lehet állítani, csak akkor meg nyáron fog sokat kapni. Én tuti nem állítgatnám csak emiatt.Daczy írta:Nektek hidegen, friss beindítás után, és kb 2-3 perc melegítés után(gázforgantyúval) megtartja az alapjáratot? Nekem sajnos még 3-4 km után is hidegen leáll egy pár másodperc után, ha szabadon hagyom járni. Melegen nincs ilyen gond(vagy csak később jön elő, nem tudom). Ez természetes, vagy karbin kéne hangolni kicsit?
Azt tudom csak én Ts höz akarok rakni ETZ hez valót (ami alakra máshogy néz ki) Azért kérdem, hogy az áteresztőképessége ugyanaz csak az alakja változott?gabsic írta: Kicsiknek és nagyoknak ugyanaz a légszűrőjük, szal ezen ne problémázz.
Kicsiknek és nagyoknak ugyanaz a légszűrőjük, szal ezen ne problémázz.bomber93 írta:Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az Mz Ts125/150 és az ETZ 125/150 légszűrője áteresztőképességben szóval áteresztett levegő mennyiségében is különbözik, vagy csak méretben és kialakításban? van amúgy valami mértékegység vagy számozás ami alapján behatárolják egy légszűrőn átfolyó levegőmennyiséget vagy áteresztőképességét?
Valami rozsdamentes anyagra gondoltam én is.KILL3R etz írta:Az a baj a bronzzal, hogy puhább mint a súberhenger.... Szóval előbb kopna ki a persely mint a súber maga. És azt ugye sokkal bonyolultabb cserélni.
Egy acél persellyel viszont 50-60ezrenként kicseréled a súbert, és megint van egy tökéletes karbid.
Az én tippem a perselyezésre alapanyagnak a bronz. Könnyen munkálható fém kell, mert nagyon vékony falú hengert kell kialakítani a karbi belsejében, úgy hogy annak az öntvényét is meg kell munkálni.pempelli írta:Olvastam itt régebben próbálkoztak itt karbi perselyezéssel ,valaki megcsináltatta?
Keresztapám úgy néz ki elvállalná de kellenének vélemények.
Miből lett a persely ,fogyasztás hogy alakult mennyi van a fal és a súber között stb.........
Nekem csak 3 csavaros karbim van,ünnepek után térünk vissza rá,úgy beszéltem meg vele.KILL3R etz írta:Ha lehet, abba a perselyezésbe én is beszállnék... Gondolom neki is megérné, hogy ha már ráállt, többet csináljon.
Amúgy a persely szerintem valamilyen rozsdamentes acélból lenne a legjobb, az illesztés pedig 1 tized (átmérőben értendő).
Milyen karbit akarsz megcsináltatni? Csatos, vagy 3 csavaros?
A súber mellett szíívott + levegőhöz + anyag is kell.... kicsit nagyobb alapjárati fúvókával megoldható. Stabil határozott ütemű alapjáratot kell elérni, próbálkozással. Addig is teljesen be lehet tekerni a levegőcsavart.pempelli írta:Következő kérdésem lenne,próbáltam ma beállítani a karbimat de semmire nem reagál az levegő állító csavar .
éppen hogy felmegy az alapjárat de vissza is áll ugyan oda amire be volt állítva.(2000rpm)
Egyébként jól megy a motor húz rendesen 100-ig teszteltem ,még járatós a kicsike,hamar kipörgi magát minden sebességben.
Karbi ki van kenve hőálló tömítővel a csonknál falsót nem szív.légszűrő új.
Tanácstalan vagyok:(
A hengertolattyú mellett falsot szív. Az enyém ugyan ez.pempelli írta: És néha a fordulat is nehezen esik vissza.
Persze hogy olyat,Nem hinném hogy szimeringes,3-hét állás után után is 2x rárúgok szívatóval és már indul is , mínuszokban is.Alfa írta:Olyan szimmeringet raktál bele ami bele való? megadhatta magát az is, írod h még járatós...
Végülis mindegy milyen alakú, ha a te használatodhoz méretezed és ott jól megy. Egy Mikunis leírást olvastam milyen alakú tűk vannak (amit lehet kapni karbihoz készen), hát ott a lépcsőstől kezdve (egy vastag és egy vékony szakasz, ennyi) a teljesen amorfig mindent láttampempelli írta:Pedig 1,2 a vége ahogy a rajzon van.Alfa írta:Vastagnak nézem a végét, de a kúpossága szépen sikerült, lehet h nem fogja szeretni a nagy gázt (kevesell). Amit én faragtam, sokkal jobban bekúposodott, és viszonylag jól is ment vele a gép, de minden úgy működik hogy felpróbálod és az alapján reszeled
Puding próbája az evés:)
Pedig 1,2 a vége ahogy a rajzon van.Alfa írta:Vastagnak nézem a végét, de a kúpossága szépen sikerült, lehet h nem fogja szeretni a nagy gázt (kevesell). Amit én faragtam, sokkal jobban bekúposodott, és viszonylag jól is ment vele a gép, de minden úgy működik hogy felpróbálod és az alapján reszeled
Hujber írta:bomber93 írta:
Mert esztergálni nem tudsz olyan sima felületet és olyan pontosan hogy az jó legyen max köszörültetni elég precíz szerkezet egy tű bár láttam már vasszögből reszelt tűt simsonba. Olyan is volt... ment ment de hogy hogyan az már más.
És a gyárban ezt milyen technológiával oldották meg?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég